Fortiden i fremtiden

Sted: Landskab & Arkæologi

Koblingen af kulturhistorie og naturvidenskab kan give os værdifuld ny viden og nye fortællinger om vores fælles historie.

I forbindelse med vandreudstillingen Fortiden i fremtiden er der udviklet et undervisningsmateriale om brugen af naturvidenskabelige metoder i arbejdet med fund og genstande fra fortiden. 

Med hjælp fra nye højteknologiske apparater lærer vi mere om de historiske genstande og deres materialer. Ved at flette naturvidenskab og kulturhistorie sammen føjer vi flere lag og nye fortællinger til historien. Ny teknologi gør os også bedre i stand til at konservere og bevare materialer som tekstiler og træ, pigment og plastic. Sådan kan vi sikre, at fortidens genstande også er her for fremtiden – klar til at fortælle endnu flere historier.

Undervisningsmaterialet er målrettet 9. og 10. klasse samt ungdomsuddannelser i henholdsvis naturfag, fysik eller kemi.

Download undervisningsmateriale

Undervisningsmaterialet er til fri afbenyttelse.

Introduktion

Der afholdes introdag for undervisere om Fortiden i fremtiden og undervisnningsmaterialet 10. december 2019 kl. 10-12 på Kerteminde Byhistoriske Arkiv, Strandgade 5, 5300 Kerteminde. Tilmelding til mrb@ostfynsmuseer.dk senest 2. december.

Projektet "Fortiden i fremtiden" er støttet af Albani Fonden, Beckett Fonden, Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

 

Mit Østfyn

Særforløb på Østfyns Museer for alle 3.-6.-klasser i Kerteminde og Nyborg kommuner.

Læs mere.