Koldkrigsbunker søger frivillige

14. marts 2019 | Østfyns Museer

Er du interesseret i koldkrigshistorie, og har du en formidler i maven? Så er der brug for dig!

Koldkrigsbunkeren under Kerteminde Byskole er en helt unik tidslomme fra Den Kolde Krig. En hemmelig underjordisk Atomsikret kommandocentral. Mange biler og gående har hver dag siden 1968 passeret direkte forbi uden at vide, at der her var noget ”HEMMELIGT” under jorden.

Hemmelig bunker

Kommandocentralen under skolen blev bygget og taget i brug i 1968, hvor Den kolde Krig mellem øst og vest rasede. Kommandocentralen husede ledelsen af det civile beredskab i Kerteminde kommune. Tilstedeværelsen af dette anlæg var en beredskabshemmelighed og var ikke noget der skulle omtales i offentligheden.

Frivillige søges

I øjeblikket søges der frivillige til at formidle dette unikke stykke Danmarkshistorie. Der er nemlig efterspørgsel blandt turister og borgere til at komme ned i bunkeren og få et indblik i Den Kolde Krigs historie på Fyn.

Som formidler skal du selvfølgeligt være indstillet på at skulle sætte dig ind historisk læsestof og også være lidt bidt af det “hemmelige”. O gså skal du kunne give en guidet rundvisning.

Planer om mere formidling

Der arbejdes også på at kunne tilbyde skoler og andre uddannelsesnstitutioner et 2-3 timers “simulationsspil” i bunkeren, hvor deltagerne skal redde Kerteminde Kommune gennem en altødelæggende atomkrig i 1982.

For nærmere info kontakt ildsjæl Jens P Sørvin på tlf. 26376044.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.