Koldkrigsbunker søger frivillige

14. marts 2019 | Østfyns Museer

Er du interesseret i koldkrigshistorie, og har du en formidler i maven? Så er der brug for dig!

Koldkrigsbunkeren under Kerteminde Byskole er en helt unik tidslomme fra Den Kolde Krig. En hemmelig underjordisk Atomsikret kommandocentral. Mange biler og gående har hver dag siden 1968 passeret direkte forbi uden at vide, at der her var noget ”HEMMELIGT” under jorden.

Hemmelig bunker

Kommandocentralen under skolen blev bygget og taget i brug i 1968, hvor Den kolde Krig mellem øst og vest rasede. Kommandocentralen husede ledelsen af det civile beredskab i Kerteminde kommune. Tilstedeværelsen af dette anlæg var en beredskabshemmelighed og var ikke noget der skulle omtales i offentligheden.

Frivillige søges

I øjeblikket søges der frivillige til at formidle dette unikke stykke Danmarkshistorie. Der er nemlig efterspørgsel blandt turister og borgere til at komme ned i bunkeren og få et indblik i Den Kolde Krigs historie på Fyn.

Som formidler skal du selvfølgeligt være indstillet på at skulle sætte dig ind historisk læsestof og også være lidt bidt af det “hemmelige”. O gså skal du kunne give en guidet rundvisning.

Planer om mere formidling

Der arbejdes også på at kunne tilbyde skoler og andre uddannelsesnstitutioner et 2-3 timers “simulationsspil” i bunkeren, hvor deltagerne skal redde Kerteminde Kommune gennem en altødelæggende atomkrig i 1982.

For nærmere info kontakt ildsjæl Jens P Sørvin på tlf. 26376044.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.