Koldkrigsbunker søger frivillige

14. marts 2019 | Østfyns Museer

Er du interesseret i koldkrigshistorie, og har du en formidler i maven? Så er der brug for dig!

Koldkrigsbunkeren under Kerteminde Byskole er en helt unik tidslomme fra Den Kolde Krig. En hemmelig underjordisk Atomsikret kommandocentral. Mange biler og gående har hver dag siden 1968 passeret direkte forbi uden at vide, at der her var noget ”HEMMELIGT” under jorden.

Hemmelig bunker

Kommandocentralen under skolen blev bygget og taget i brug i 1968, hvor Den kolde Krig mellem øst og vest rasede. Kommandocentralen husede ledelsen af det civile beredskab i Kerteminde kommune. Tilstedeværelsen af dette anlæg var en beredskabshemmelighed og var ikke noget der skulle omtales i offentligheden.

Frivillige søges

I øjeblikket søges der frivillige til at formidle dette unikke stykke Danmarkshistorie. Der er nemlig efterspørgsel blandt turister og borgere til at komme ned i bunkeren og få et indblik i Den Kolde Krigs historie på Fyn.

Som formidler skal du selvfølgeligt være indstillet på at skulle sætte dig ind historisk læsestof og også være lidt bidt af det “hemmelige”. O gså skal du kunne give en guidet rundvisning.

Planer om mere formidling

Der arbejdes også på at kunne tilbyde skoler og andre uddannelsesnstitutioner et 2-3 timers “simulationsspil” i bunkeren, hvor deltagerne skal redde Kerteminde Kommune gennem en altødelæggende atomkrig i 1982.

For nærmere info kontakt ildsjæl Jens P Sørvin på tlf. 26376044.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen