Koldkrigsbunker søger frivillige

14. marts 2019 | Østfyns Museer

Er du interesseret i koldkrigshistorie, og har du en formidler i maven? Så er der brug for dig!

Koldkrigsbunkeren under Kerteminde Byskole er en helt unik tidslomme fra Den Kolde Krig. En hemmelig underjordisk Atomsikret kommandocentral. Mange biler og gående har hver dag siden 1968 passeret direkte forbi uden at vide, at der her var noget ”HEMMELIGT” under jorden.

Hemmelig bunker

Kommandocentralen under skolen blev bygget og taget i brug i 1968, hvor Den kolde Krig mellem øst og vest rasede. Kommandocentralen husede ledelsen af det civile beredskab i Kerteminde kommune. Tilstedeværelsen af dette anlæg var en beredskabshemmelighed og var ikke noget der skulle omtales i offentligheden.

Frivillige søges

I øjeblikket søges der frivillige til at formidle dette unikke stykke Danmarkshistorie. Der er nemlig efterspørgsel blandt turister og borgere til at komme ned i bunkeren og få et indblik i Den Kolde Krigs historie på Fyn.

Som formidler skal du selvfølgeligt være indstillet på at skulle sætte dig ind historisk læsestof og også være lidt bidt af det “hemmelige”. O gså skal du kunne give en guidet rundvisning.

Planer om mere formidling

Der arbejdes også på at kunne tilbyde skoler og andre uddannelsesnstitutioner et 2-3 timers “simulationsspil” i bunkeren, hvor deltagerne skal redde Kerteminde Kommune gennem en altødelæggende atomkrig i 1982.

For nærmere info kontakt ildsjæl Jens P Sørvin på tlf. 26376044.

Danehof 2020 er aflyst
8. april 2020
Nyborg Slot & Kulturarv

På grund af myndighedernes retningslinjer for større begivenheder er årets Danehof den 3.-5. juli nu aflyst.

7. april 2020

Borgmestergården er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

7. april 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer er aflyst.

7. april 2020

Johannes Larsen Museet er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

Jakob og Johanne inviterer indenfor
I åbningstiden

Tag med Jakob og Johanne med på en spændende tur gennem Borgmestergården.

Æggejagt
AFLYST! 6.-12. april

Gå på jagt i haven og find de gemte fuglereder med æg.

Temaweekend: Palnatokes Pral - AFLYST
Lørdag d. 25. april - søndag d. 26. april

Kom og vær med til "Palnatokes Pral" og oplev vikingernes bueskydning på nærmeste hold.

Vold i 1600-tallet
AFLYST! Onsdag den 29. april kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Museumsinspektør Jonas Kragegaard afholder fyraftensfodreag om vold i 1600-tallet - Historier om voldssager fra Aasum herreds tingbøger 1640-1648.