Kertemindes ældste fund

07. juni 2019 | Kommunikation & Samlinger

Et lille pilgrimsmærke kan nu dateres til 1200-tallet og er dermed det ældste fund gjort i Kerteminde by.

Et pilgrimsmærke fundet i Kerteminde i 1995 er nu - efter 20 år - blevet dateret. Og det viser sig, at det er fra anden halvdel af 1200-tallet og dermed det ældste fund fra Kerteminde by.

Pilgirmsmærker var i middelalderen et slags bevis, som pilgrimme tog med fra de destinationer, de opsøgte på deres pilgrimsfærd. Pilgrimsmærket fra Kerteminde viser Skt. Nikolaus og stammer fra Skt. Nikolaus Domkirke i Bari i Syditalien. Det vidner om den rejseaktivitet mellem Nord- og Sydeuropa, som også foregik i middelalderen.

Det lille pilgrimsmærke blev oprindeligt fundet i forbindelse med en udgravning i Langegade i 1995, hvor det lå godt beskyttet i et lag møg. Dengang vurderede man mærket til at stamme fra 1300-tallet. Men nu er det altså blevet dateret til 100 år tidligere.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Nyhed i museumsbutikken

Spøgelsesskib er finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Spøgelseskibet er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris

Ny fugl fra Larsens hånd
4. oktober 2019

Nyerhvervet Larsen-tegning viser malerens glæde ved et lille stykke indendørs natur.

Fuglene trak folk til
3. oktober 2019

Rekordmange deltog i åbningen af Fugl 2019, og efter åbningen var der travlhed i Kertemindes restauranter og på overnatningssteder, der skulle huse mange af de tilrejsende kunstnere og deres gæster.

Hvor højt kan din fugledrage flyve?
Lørdag den 19. oktober kl. 10-16
Nordstranden, Kerteminde

Kom og byg en flyvesikker slædedrage på Nordstranden.

Introduktion til FUGL 2019
Lørdage og søndage kl. 14

Kom med en af museets guider rundt i den aktuelle særudstilling.

Fugl 2019
28. september 2019 til 26. januar 2020

***** "Fræk og fornyende". Ny udstilling tager pulsen på fuglen i kunsten anno 2019!

Fugleballet
21. oktober kl. 10 og kl. 11

Oplev elever fra Den Kgl. Balletskole opføre Svanernes Dans og Svanens Død.