Kertemindes ældste fund

07. juni 2019 | Kommunikation & Samlinger

Et lille pilgrimsmærke kan nu dateres til 1200-tallet og er dermed det ældste fund gjort i Kerteminde by.

Et pilgrimsmærke fundet i Kerteminde i 1995 er nu - efter 20 år - blevet dateret. Og det viser sig, at det er fra anden halvdel af 1200-tallet og dermed det ældste fund fra Kerteminde by.

Pilgirmsmærker var i middelalderen et slags bevis, som pilgrimme tog med fra de destinationer, de opsøgte på deres pilgrimsfærd. Pilgrimsmærket fra Kerteminde viser Skt. Nikolaus og stammer fra Skt. Nikolaus Domkirke i Bari i Syditalien. Det vidner om den rejseaktivitet mellem Nord- og Sydeuropa, som også foregik i middelalderen.

Det lille pilgrimsmærke blev oprindeligt fundet i forbindelse med en udgravning i Langegade i 1995, hvor det lå godt beskyttet i et lag møg. Dengang vurderede man mærket til at stamme fra 1300-tallet. Men nu er det altså blevet dateret til 100 år tidligere.

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg
15. august 2019

Nyborgs kulturinstitutionerne opruster med ny digital platform og nye kulturelle tilbud til børn og unge.

Fuglekunst kan også være ballet
14. august 2019

Elever fra Den Kgl. Balletskole opfører Svanens Død og Svanernes Dans i anledning af FUGL 2019.

Kaniner til kongen
13. august 2019

Det var Valdemar Sejr, der indførte kaninerne i Danmark. Nærmere stemt til bl.a. Sprogø. Temadag om kaniner på Borgmestergården.

Mere arkæologi på Torvet
12. august 2019

Nye arkæologiske undersøgelser på den resterende del af Nyborg Torv.

Museumstur til Andelslandsbyen Nyvang
Onsdag den 28. august 2019
Afgang fra Kerteminde og Nyborg

Kerteminde Museumsforening inviterer på museumstur. Kun for medlemmer.

Hvad gemte der sig på Torvet?
Onsdag d. 28. august kl. 17
Formidlingspavillonen på Stendamsgade

Claus Frederik Sørensen fortæller om, hvad der gemte sig under belægning på Nyborg Torv.

Talk med Peter Brandes og Jeppe Priess Gersbøll
Torsdag den 29. august kl. 18-21

Samtale mellem Peter Brandes og Jeppe Priess Gersbøll.

Krigs- og krigergrave på kirkegården
Torsdag d. 29. august kl. 19
P-pladsen ved Nyborg Sygehus

Gåtur til gravsteder fra Anden Verdenskrig på Nyborg Assistenskirkegård.