Kertemindes ældste fund

07. juni 2019 | Kommunikation & Samlinger

Et lille pilgrimsmærke kan nu dateres til 1200-tallet og er dermed det ældste fund gjort i Kerteminde by.

Et pilgrimsmærke fundet i Kerteminde i 1995 er nu - efter 20 år - blevet dateret. Og det viser sig, at det er fra anden halvdel af 1200-tallet og dermed det ældste fund fra Kerteminde by.

Pilgirmsmærker var i middelalderen et slags bevis, som pilgrimme tog med fra de destinationer, de opsøgte på deres pilgrimsfærd. Pilgrimsmærket fra Kerteminde viser Skt. Nikolaus og stammer fra Skt. Nikolaus Domkirke i Bari i Syditalien. Det vidner om den rejseaktivitet mellem Nord- og Sydeuropa, som også foregik i middelalderen.

Det lille pilgrimsmærke blev oprindeligt fundet i forbindelse med en udgravning i Langegade i 1995, hvor det lå godt beskyttet i et lag møg. Dengang vurderede man mærket til at stamme fra 1300-tallet. Men nu er det altså blevet dateret til 100 år tidligere.

Borgmestergården slår rekord
20. januar 2020

Byen og turisterne har nu for alvor taget Borgmestergården til sig.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.