Kertemindes ældste fund

07. juni 2019 | Kommunikation & Samlinger

Et lille pilgrimsmærke kan nu dateres til 1200-tallet og er dermed det ældste fund gjort i Kerteminde by.

Et pilgrimsmærke fundet i Kerteminde i 1995 er nu - efter 20 år - blevet dateret. Og det viser sig, at det er fra anden halvdel af 1200-tallet og dermed det ældste fund fra Kerteminde by.

Pilgirmsmærker var i middelalderen et slags bevis, som pilgrimme tog med fra de destinationer, de opsøgte på deres pilgrimsfærd. Pilgrimsmærket fra Kerteminde viser Skt. Nikolaus og stammer fra Skt. Nikolaus Domkirke i Bari i Syditalien. Det vidner om den rejseaktivitet mellem Nord- og Sydeuropa, som også foregik i middelalderen.

Det lille pilgrimsmærke blev oprindeligt fundet i forbindelse med en udgravning i Langegade i 1995, hvor det lå godt beskyttet i et lag møg. Dengang vurderede man mærket til at stamme fra 1300-tallet. Men nu er det altså blevet dateret til 100 år tidligere.

Danehof 2020 er aflyst
8. april 2020
Nyborg Slot & Kulturarv

På grund af myndighedernes retningslinjer for større begivenheder er årets Danehof den 3.-5. juli nu aflyst.

7. april 2020

Borgmestergården er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

7. april 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer er aflyst.

7. april 2020

Johannes Larsen Museet er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

Jakob og Johanne inviterer indenfor
I åbningstiden

Tag med Jakob og Johanne med på en spændende tur gennem Borgmestergården.

Æggejagt
AFLYST! 6.-12. april

Gå på jagt i haven og find de gemte fuglereder med æg.

Temaweekend: Palnatokes Pral - AFLYST
Lørdag d. 25. april - søndag d. 26. april

Kom og vær med til "Palnatokes Pral" og oplev vikingernes bueskydning på nærmeste hold.

Vold i 1600-tallet
AFLYST! Onsdag den 29. april kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Museumsinspektør Jonas Kragegaard afholder fyraftensfodreag om vold i 1600-tallet - Historier om voldssager fra Aasum herreds tingbøger 1640-1648.