Kertemindes ældste fund

07. juni 2019 | Kommunikation & Samlinger

Et lille pilgrimsmærke kan nu dateres til 1200-tallet og er dermed det ældste fund gjort i Kerteminde by.

Et pilgrimsmærke fundet i Kerteminde i 1995 er nu - efter 20 år - blevet dateret. Og det viser sig, at det er fra anden halvdel af 1200-tallet og dermed det ældste fund fra Kerteminde by.

Pilgirmsmærker var i middelalderen et slags bevis, som pilgrimme tog med fra de destinationer, de opsøgte på deres pilgrimsfærd. Pilgrimsmærket fra Kerteminde viser Skt. Nikolaus og stammer fra Skt. Nikolaus Domkirke i Bari i Syditalien. Det vidner om den rejseaktivitet mellem Nord- og Sydeuropa, som også foregik i middelalderen.

Det lille pilgrimsmærke blev oprindeligt fundet i forbindelse med en udgravning i Langegade i 1995, hvor det lå godt beskyttet i et lag møg. Dengang vurderede man mærket til at stamme fra 1300-tallet. Men nu er det altså blevet dateret til 100 år tidligere.

Kertemindes ældste fund
7. juni 2019
Kommunikation & Samlinger

Dronningen begavet med unikt minde fra Nyborg Slot
31. maj 2019

Af en lille rest af bjælkerne fra slottets riddersal har kunstneren Lars Abrahamsen skabt et salt- og pebersæt til dronningen.

Museumsforeningen søger frivillige til Danehof
27. maj 2019

Nyborg Museumsforening er hvert år med til Danehof med en bod med historiske quizzer og andet godt. Meld dig som frivillig bodpasser.

Nyborg Slot genåbner i 2023
27. maj 2019

Nyborg Slot gennemgår i øjeblikket en omfattende restaurering og udbygning. I 2023 genåbner slottet som en genskabt ringborg med nye muligheder.

Skt. Hans Aften på Møllebakken
Søndag den 23. juni 17-20. Midsommertale kl. 19.30

Nyd midsommeraftenen i Larsens have med midsommertale, bål og sang. Og måske en lækker menu i Kaffehuset?

Sommeraktivitet på Johannes Larsen Museet
Uge 26-32

Vær kreativ med inspiration i mytologiske billeder og græsk inspirerede skulpturer.

Natur og kulturvandringer på volden
Udvalgte fredage kl. 11-12 (28/6, 5/7, 12/7, 26/7, 2/8)
Mødested: Borgmestergården

Oplev naturen og kulturen på Nyborgs volde.

Vikinger i Krig
7. juni 2019 - 31. maj 2020

Kom og se våben, kranier og andre enestående fund fra vikingetiden!