Historien om Danmark: Lige rundt om hjørnet!

20. september 2017 | Østfyns Museer

Følg med i anden halvdel af DR's store historiesatsning og find historien her på Østfyn!

I april sendte DR1 første halvdel af deres stort anlagte programserie ”Historien om Danmark” med skuespilleren Lars Mikkelsen som gennemgående vært. Serien begyndte ved de første jæger-samlere i istidens Danmark ca. 12.000 år før vores tidsregning, og nu følger anden halvdel med premiere på lørdag den 23. september kl. 20 på DR1. Den nye sæson begynder, hvor den gamle slap, i 1536 med Reformationen, og fortæller Danmarks historie frem til år 2000.

Oplev Danmarkshistorien på Østfyn

På Østfyns Museer glæder vi os endnu en gang til at følge med og til at udforske historien omkring os.

Som med første sæson har vi for hvert afsnit udvalgt to steder fra Østfyns rige kulturarv, som vi opfordrer jer alle til at tage ud og se. Hver uge vil I derfor kunne finde fortællinger om to nye steder – ét på Kertemindeegnen og ét på Nyborgegnen – her på Østfyns Museers hjemmeside. Danmarkshistorien er nemlig lige rundt om hjørnet!

Følg fortællingerne her på hjemmesiden i efteråret og tag med på en historisk dannelsesrejse på Østfyn!

Ladbydragen i finalen til Den Fynske Kulturpris
12. oktober 2017

De fem finalister til Den Fynske Kulturpris 2017 er nu udpeget, og vi kan med stolthed sige, at vores smukke Ladbydrage og søsætningen den 11. maj 2016 er en del af finalefeltet.

Efterårsferien 2017 nærmer sig
12. oktober 2017

Bladene falder, vi falder i kastanjer, og i det hele taget føles det hele lidt efterårsagtigt.

Kaffehuset udvides og restaureres
6. oktober 2017

Kaffehusets gæster kan se frem til en endnu bedre oplevelse i de historiske rammer.

Hans Tausen i Birkende
Tilgængelig hele året
Birkende

Følg med i DR's store historiesatsning og find historien her på Østfyn! I sjette afsnit når vi til Reformationen og Renæssancen.

Broholm Slot
Åben året rundt, lukket mellem jul og nytår
Gudme

Ladbydragen trækkes på land
Lørdag den 21. oktober kl. 13

Som i vikingetiden skal skibene på land for vinteren.

Efterårsferie på Borgmestergården
16.-20. oktober kl. 10-14.30

Gå på opdagelse med familien Lerche - i renæssancens børneopdragelse.