Historien om Danmark: Lige rundt om hjørnet!

20. september 2017 | Østfyns Museer

Følg med i anden halvdel af DR's store historiesatsning og find historien her på Østfyn!

I april sendte DR1 første halvdel af deres stort anlagte programserie ”Historien om Danmark” med skuespilleren Lars Mikkelsen som gennemgående vært. Serien begyndte ved de første jæger-samlere i istidens Danmark ca. 12.000 år før vores tidsregning, og nu følger anden halvdel med premiere på lørdag den 23. september kl. 20 på DR1. Den nye sæson begynder, hvor den gamle slap, i 1536 med Reformationen, og fortæller Danmarks historie frem til år 2000.

Oplev Danmarkshistorien på Østfyn

På Østfyns Museer glæder vi os endnu en gang til at følge med og til at udforske historien omkring os.

Som med første sæson har vi for hvert afsnit udvalgt to steder fra Østfyns rige kulturarv, som vi opfordrer jer alle til at tage ud og se. Hver uge vil I derfor kunne finde fortællinger om to nye steder – ét på Kertemindeegnen og ét på Nyborgegnen – her på Østfyns Museers hjemmeside. Danmarkshistorien er nemlig lige rundt om hjørnet!

Følg fortællingerne her på hjemmesiden i efteråret og tag med på en historisk dannelsesrejse på Østfyn!

Velbesøgt kunsthåndværkermarked
5. december 2017
Østfyns Museer

Omkring 1800 mennesker fandt vej forbi kunsthåndværkermarkedet til Jul i den gamle Kongeby. Derfor har museet besluttet at gentage succesen i 2019.

Slottets østlige hjørnetårne var firkantede
5. december 2017
Nyborg Slot

Nyborg Slot var mere kantet og bombastisk end hidtil antaget. Nye udgravninger viser, at begge hjørnetårne i ringmurens facade mod byen var firkantede.

Jul på Johannes Larsen Museet
28. november 2017

Legenden om Ladbyskibet
27. november 2017

I årets julekalender fra Vikingemuseet Ladby kan du hver dag følge med i en fortælling om Ladbyskibet fra Vikingen’s julenummer fra 1938.

Oplev det gode liv på Møllebakken
Mandag d. 11. dec. kl. 19.

Arrangementet er udsolgt.

Juleåbent på Farvergården og i Høkeren
21. november - 23. december
Farvergården og Høkeren

Kig ind og kom i julestemning

Julekoncert 2017: Vær velkommen
17. december kl. 16

Kom i julestemning til årets julekoncert.

Lerche
Fra 24. november 2017

Mød Familien Lerche, der lod Borgmestergården opføre i 1600-tallet. Udstilling om købmænd, borgmestre og slægten Lerche i renæssancen.