Fortællinger fra Selleberg

12. juli 2017 | Kulturhistorie

Ny bog fortæller de mange spændende historier fra "kirsebærherregården" Selleberg.

Selleberg på Østfyn har gennem et par generationer været kendt som ”Kirsebær-herregården”.  Men herregårdens historie går århundreder tilbage, og gennem hele det historiske forløb har den – lige som andre herregårde – udgjort sit eget lille minisamfund.

Herregården har gennem århundrederne haft en afgørende betydning for mange mennesker. Det var her, der blev trukket i de politiske tråde, her de kulturelle strømninger udgik fra, og her tjenestefolks eksistensgrundlag blev flettet sammen med herremandens.

Men hvordan var det egentlig at bo på en herregård og have alle de medfølgende forpligtelser, hvordan var det at være ansat på herregården, hvordan var dagliglivet dengang herregården var et magtcentrum, og hvordan er det i dag, hvor mange herremænd må give op, fordi de økonomiske betingelser er for hårde?

Bogen giver ordet til de mennesker, der boede, arbejdede eller færdedes på herregården Selleberg gennem tiden. Det er stemmer fra en fortid, som ikke kun er vedkommende for dem, der interesserer sig for netop denne herregård, men også for alle dem, der interesserer sig for herregårdenes historie generelt.

Efter en introduktion til herregården følger 22 livshistorier i kronologisk rækkefølge efter den tid, de fortæller om. De ældste er skriftlige beretninger, mens de øvrige er baseret på interviews, som er foretaget i forbindelse med bogens tilblivelse.

Bogens forfatter, Lene Nørgaard Munch, er uddannet jordemor og efterfølgende cand.mag. i dansk og litteraturvidenskab. Hun har arbejdet med forskellige projekter inden for film, markedsføring og medier.

Køb bogen her.

Vikingerne bragte kirsebærrene til Danmark
18. juli 2017

Til Kirsebærfestivalen i Kerteminde har museet digtet en god røverhistorier om, hvordan det foregik!

Masser af Johannes Larsen til Kirsebærfestival i Kerteminde
18. juli 2017

Johannes Larsen er en central skikkelse, når Kirsebærfestivalen fejrer sommeren og kirsebærrene.

Fortællinger fra Selleberg
12. juli 2017
Kulturhistorie

Nyborg Slot sætter lyd på Reformationen
11. juli 2017
Nyborg Slot

Reformationen var også en musikrevolution! Vi fortæller historien gennem tre spændende koncerter.

Havnevandringer til Kirsebærfestival
22. og 23. juli kl. 11 og 13
Kerteminde

Få fortællingen om Kertemindes mange havne.

"Byvandring" på Toldboden
22. og 23. juli kl. 12
Toldboden

Kom med rundt i udstillingen "En hilsen til Larsen" om Kerteminde anno 1867.

Kerteminde i Larsens fodspor
22. og 23. juli kl. 10-12
Kerteminde

Kom gennem Kerteminde med barnebarnet og museumsinspektøren.

Mysteriet om vikingens røde guld
22. og 23. juli kl. 11-15
Kerteminde

Tag på en historisk skattejagt og mød guder og vikinger i Kertemindes gader.