Fortællinger fra Selleberg

12. juli 2017 | Kulturhistorie

Ny bog fortæller de mange spændende historier fra "kirsebærherregården" Selleberg.

Selleberg på Østfyn har gennem et par generationer været kendt som ”Kirsebær-herregården”.  Men herregårdens historie går århundreder tilbage, og gennem hele det historiske forløb har den – lige som andre herregårde – udgjort sit eget lille minisamfund.

Herregården har gennem århundrederne haft en afgørende betydning for mange mennesker. Det var her, der blev trukket i de politiske tråde, her de kulturelle strømninger udgik fra, og her tjenestefolks eksistensgrundlag blev flettet sammen med herremandens.

Men hvordan var det egentlig at bo på en herregård og have alle de medfølgende forpligtelser, hvordan var det at være ansat på herregården, hvordan var dagliglivet dengang herregården var et magtcentrum, og hvordan er det i dag, hvor mange herremænd må give op, fordi de økonomiske betingelser er for hårde?

Bogen giver ordet til de mennesker, der boede, arbejdede eller færdedes på herregården Selleberg gennem tiden. Det er stemmer fra en fortid, som ikke kun er vedkommende for dem, der interesserer sig for netop denne herregård, men også for alle dem, der interesserer sig for herregårdenes historie generelt.

Efter en introduktion til herregården følger 22 livshistorier i kronologisk rækkefølge efter den tid, de fortæller om. De ældste er skriftlige beretninger, mens de øvrige er baseret på interviews, som er foretaget i forbindelse med bogens tilblivelse.

Bogens forfatter, Lene Nørgaard Munch, er uddannet jordemor og efterfølgende cand.mag. i dansk og litteraturvidenskab. Hun har arbejdet med forskellige projekter inden for film, markedsføring og medier.

Køb bogen her.

3.500 år gamle skeletter udgravet
22. september 2017
Landskab & Arkæologi

Otte skeletter fundet ved Kerteminde vil give os unik ny viden om livet i bronzealderen.

Nyerhvervelse indgår i udstillingen 1917 – EN NY TID
22. september 2017

I forbindelse med udstillingen 1917 - EN NY TID har museet været heldige at kunne erhverve et nyt værk til samlingen, nemlig et maleri af den svenske maler Kurt Jungstedt.

Bedre adgangsforhold på Borgmestergården
20. september 2017

Ny belægning og kørestolsvenlige gangstier på gårdspladsen forbedrer adgangen til Borgmestergården.

Historien om Danmark: Lige rundt om hjørnet!
20. september 2017
Østfyns Museer

Følg med i anden halvdel af DR's store historiesatsning og find historien her på Østfyn!

Info- og idé-workshop
Tirsdag den 26. september kl. 19-21

Vær med til at skabe vikingetidslandskab og -aktiviteter omkring Vikingemuseet Ladby.

Åbent hus
Onsdag den 27. september kl. 17-20

Kom med input til en ny politik for kultur-, fritids- og idrætslivet i Kerteminde Kommune.

Koncert: 1917 A.D. – lyden af et dramatisk år
Torsdag den 28. september kl. 19

Bliv ført gennem år 1917 med et udvalg af smukke sange.

1917: EN NY TID
2. september til 26. november 2017

Hvad lavede unge og moderne kunstnere såsom Axel Salto og Harald Giersing i Larsens hjem i 1917?