Følg museets julekalendere

29. november 2019 | Østfyns Museer

På Østfyns Museer holder vi meget af julen. Så meget, at vi har forberedt hele tre jule- og adventskalendere!

Fire adventsfortællinger fra Johannes Larsen, masser af spændende detektorfund og daglig inspiration om julefejring i renæssancen! Hvis du ikke kan vælge, så følg med i det hele!

1. Johannes Larsen fortæller

Julen står for døren på Johannes Larsen Museet, og det fejres i år med en adventskalender. Følg med, når Johannes Larsen byder os inden for i stuen på Møllebakken og fortæller fire fortællinger fra sit lange og spændende liv.

Første afsnit søndag den 1 december på Johannes Larsen Museets facebookside.

2. Nye fund hver søndag i advent

Hvert år dukker smukke og tankevækkende fund op af mulden rundt omkring på Østfyn. Takket være engagerede metaldetektorfolk, der bid for bid bipper den fynske fortid frem. Inden for de senere år er den tidligere opfattelse af en sparsomt beboet egn fra Fynshoved til Nyborg forstummet i kølvandet på tusindvis af tabte, gemte eller glemte metalgenstande fra Østfyns fortid. Her har været megen færdsel af folk – både af den fornemme slags, der kunne have guldbelagte smykker, til de mindre rige, hvis metalsager kunne være af jern eller bly.

Hver søndag i Advent i december måned bliver en gruppe nye, fantastiske detektorfund afsløret på Vikingemuseet Ladbys facebook-side og kan ses i udstillingen på Vikingemuseet Ladby frem til 31. januar 2020.

3. Facts om fortidens jul

Julen har ændret skikke, traditioner og form i løbet af historien. Det, vi forbinder jul med i dag, er ikke nødvendigvis det samme, som man tidligere forbandt julen med.

Årets julekalender fra museets afdeling i Nyborg er inspireret af den nye juleudstilling på Borgmestergården om julen i senmiddelalderen og renæssancen. Desuden indholder julekalenderen interessante historiske facts om julen.

Følg med på Nyborg Slots facebookside, hvor der hver dag vil blive åbnet en ny låge i dette års julekalender!

Lokale virksomheder skal restaurere Nyborg Slot indvendigt
1. april 2020

Slots- og Kulturstyrelsen har netop fundet frem til de håndværkere og entreprenører, der skal restaurere det indvendige af Kongefløjen.

Tænk, hvis alle fund var datomærket
26. marts 2020
Landskab & Arkæologi

En chips-pose med udløbsdato vidner om sidste gang, der blev udgravet til gasledninger på Østfyn.

Arne bygger sit tredje skib til museet
25. marts 2020

Forenden af et 1500-tals-krigsskib bliver del af ny udstilling på Borgmestergården.

Kort og godt om Danmarkshistorien i Nyborg
20. marts 2020

400 års Danmarkshistorie set fra Nyborg bliver nu fortalt i ny bog fra Østfyns Museer.

Kunsten går i fisk
NB: AFLYST! Torsdag den 19. marts kl. 10-11
Fjord&Bælt, Margrethes Plads 1, Kerteminde

Arrangementet er aflyst på baggrund af anbefalinger fra myndighederne.

Slotsvandring
Faste ugedage april-oktober
Foran Borgmestergården

Gratis slotsvandring med én af Nyborg Slots guider.

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Søsætning af Ladbydragen - AFLYST
Lørdag d. 2. maj kl. 11-15

Kom og vær med når Ladbydragen indleder sin 5. sæson på vandet.