Følg museets julekalendere

29. november 2019 | Østfyns Museer

På Østfyns Museer holder vi meget af julen. Så meget, at vi har forberedt hele tre jule- og adventskalendere!

Fire adventsfortællinger fra Johannes Larsen, masser af spændende detektorfund og daglig inspiration om julefejring i renæssancen! Hvis du ikke kan vælge, så følg med i det hele!

1. Johannes Larsen fortæller

Julen står for døren på Johannes Larsen Museet, og det fejres i år med en adventskalender. Følg med, når Johannes Larsen byder os inden for i stuen på Møllebakken og fortæller fire fortællinger fra sit lange og spændende liv.

Første afsnit søndag den 1 december på Johannes Larsen Museets facebookside.

2. Nye fund hver søndag i advent

Hvert år dukker smukke og tankevækkende fund op af mulden rundt omkring på Østfyn. Takket være engagerede metaldetektorfolk, der bid for bid bipper den fynske fortid frem. Inden for de senere år er den tidligere opfattelse af en sparsomt beboet egn fra Fynshoved til Nyborg forstummet i kølvandet på tusindvis af tabte, gemte eller glemte metalgenstande fra Østfyns fortid. Her har været megen færdsel af folk – både af den fornemme slags, der kunne have guldbelagte smykker, til de mindre rige, hvis metalsager kunne være af jern eller bly.

Hver søndag i Advent i december måned bliver en gruppe nye, fantastiske detektorfund afsløret på Vikingemuseet Ladbys facebook-side og kan ses i udstillingen på Vikingemuseet Ladby frem til 31. januar 2020.

3. Facts om fortidens jul

Julen har ændret skikke, traditioner og form i løbet af historien. Det, vi forbinder jul med i dag, er ikke nødvendigvis det samme, som man tidligere forbandt julen med.

Årets julekalender fra museets afdeling i Nyborg er inspireret af den nye juleudstilling på Borgmestergården om julen i senmiddelalderen og renæssancen. Desuden indholder julekalenderen interessante historiske facts om julen.

Følg med på Nyborg Slots facebookside, hvor der hver dag vil blive åbnet en ny låge i dette års julekalender!

Borgmestergården slår rekord
20. januar 2020

Byen og turisterne har nu for alvor taget Borgmestergården til sig.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.