Følg museets julekalendere

29. november 2019 | Østfyns Museer

På Østfyns Museer holder vi meget af julen. Så meget, at vi har forberedt hele tre jule- og adventskalendere!

Fire adventsfortællinger fra Johannes Larsen, masser af spændende detektorfund og daglig inspiration om julefejring i renæssancen! Hvis du ikke kan vælge, så følg med i det hele!

1. Johannes Larsen fortæller

Julen står for døren på Johannes Larsen Museet, og det fejres i år med en adventskalender. Følg med, når Johannes Larsen byder os inden for i stuen på Møllebakken og fortæller fire fortællinger fra sit lange og spændende liv.

Første afsnit søndag den 1 december på Johannes Larsen Museets facebookside.

2. Nye fund hver søndag i advent

Hvert år dukker smukke og tankevækkende fund op af mulden rundt omkring på Østfyn. Takket være engagerede metaldetektorfolk, der bid for bid bipper den fynske fortid frem. Inden for de senere år er den tidligere opfattelse af en sparsomt beboet egn fra Fynshoved til Nyborg forstummet i kølvandet på tusindvis af tabte, gemte eller glemte metalgenstande fra Østfyns fortid. Her har været megen færdsel af folk – både af den fornemme slags, der kunne have guldbelagte smykker, til de mindre rige, hvis metalsager kunne være af jern eller bly.

Hver søndag i Advent i december måned bliver en gruppe nye, fantastiske detektorfund afsløret på Vikingemuseet Ladbys facebook-side og kan ses i udstillingen på Vikingemuseet Ladby frem til 31. januar 2020.

3. Facts om fortidens jul

Julen har ændret skikke, traditioner og form i løbet af historien. Det, vi forbinder jul med i dag, er ikke nødvendigvis det samme, som man tidligere forbandt julen med.

Årets julekalender fra museets afdeling i Nyborg er inspireret af den nye juleudstilling på Borgmestergården om julen i senmiddelalderen og renæssancen. Desuden indholder julekalenderen interessante historiske facts om julen.

Følg med på Nyborg Slots facebookside, hvor der hver dag vil blive åbnet en ny låge i dette års julekalender!

Guide til historisk garderobe
25. februar 2020

Nu kan man få ideer til sin historiske garderobe i nyt idékatalog fra Nyborg Slot og Nyborg Slots Dragtlaug.

Museets største udgravning nogensinde er i gang
24. februar 2020
Landskab & Arkæologi

Første spadestik i et arkæologisk snit på tværs af Fyn er taget, og nu venter der masser af arbejde til arkæologerne resten af året.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Rigets Hovedstrøg brolægges
21. februar 2020

I øjeblikket høres der hamren og banken fra Torvet i Nyborg. Det er brolæggerne, der er i gang.

Metaldetektordag på Vikingemuseet Ladby
Lørdag d. 1. februar 2020 kl. 12 - 15

Detektorfolk og arkæologer undersøger området omkring Ladbyskibet for at blive klogere på Ladbykongens verden.

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Bl.a. alle fredage kl. 10-12 fra 1. marts – 1. november

Og prøv måske en af deres smukke, historiske dragter og få taget et billede i det maleriske gårdmiljø.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Søndag den 1. marts 2020

En ny sæson kan begynde!

Byvandring
Faste ugedage marts-oktober
Foran Borgmestergården

Gratis byvandring med én af Nyborg Slots guider.