Følg museets julekalendere

29. november 2019 | Østfyns Museer

På Østfyns Museer holder vi meget af julen. Så meget, at vi har forberedt hele tre jule- og adventskalendere!

Fire adventsfortællinger fra Johannes Larsen, masser af spændende detektorfund og daglig inspiration om julefejring i renæssancen! Hvis du ikke kan vælge, så følg med i det hele!

1. Johannes Larsen fortæller

Julen står for døren på Johannes Larsen Museet, og det fejres i år med en adventskalender. Følg med, når Johannes Larsen byder os inden for i stuen på Møllebakken og fortæller fire fortællinger fra sit lange og spændende liv.

Første afsnit søndag den 1 december på Johannes Larsen Museets facebookside.

2. Nye fund hver søndag i advent

Hvert år dukker smukke og tankevækkende fund op af mulden rundt omkring på Østfyn. Takket være engagerede metaldetektorfolk, der bid for bid bipper den fynske fortid frem. Inden for de senere år er den tidligere opfattelse af en sparsomt beboet egn fra Fynshoved til Nyborg forstummet i kølvandet på tusindvis af tabte, gemte eller glemte metalgenstande fra Østfyns fortid. Her har været megen færdsel af folk – både af den fornemme slags, der kunne have guldbelagte smykker, til de mindre rige, hvis metalsager kunne være af jern eller bly.

Hver søndag i Advent i december måned bliver en gruppe nye, fantastiske detektorfund afsløret på Vikingemuseet Ladbys facebook-side og kan ses i udstillingen på Vikingemuseet Ladby frem til 31. januar 2020.

3. Facts om fortidens jul

Julen har ændret skikke, traditioner og form i løbet af historien. Det, vi forbinder jul med i dag, er ikke nødvendigvis det samme, som man tidligere forbandt julen med.

Årets julekalender fra museets afdeling i Nyborg er inspireret af den nye juleudstilling på Borgmestergården om julen i senmiddelalderen og renæssancen. Desuden indholder julekalenderen interessante historiske facts om julen.

Følg med på Nyborg Slots facebookside, hvor der hver dag vil blive åbnet en ny låge i dette års julekalender!

Ny bog om Nyborg fæstning
12. december 2019

Propaganda præget i sølv
6. december 2019

Der var ingen smalle steder, da Danmarks første enevældskonge skulle markere sin nyvundne magt. XRF-scanner afslører ødsel brug af sølv.

Dannebrog vajer på årets julekugle
29. november 2019

Vi kan i 2019 fejre 800-året for Dannebrog. Derfor er det Dannebrog, der pryder årets julekugle.

Følg museets julekalendere
29. november 2019
Østfyns Museer

Lys i Ladbygraven
15. december 2019 til 15. januar 2020

Stilhed, lys, dødeminder og bløde lammeskind i gravhøjen.

Hvad sker i naturen om vinteren?
Søndag den 1. december kl.12-14
Politihundeforeningens plads ved Lindholm Havnevej, Nyborg

Kom med på tur i Plantagen og oplev vinterskoven.

Jul i middelalder og renæssance
Onsdag den 27. november Kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Kom til fyraftensforedrag om jul i middelalderen og renæssance - og mærk julestemningen komme nærmere!

Fortiden i Fremtiden: Magtens grundstof
5. december 2019 til 17. januar 2020
Toldboden

Kulturhistorie og naturvidenskab i samspil: Magt har været udtrykt på mange måder gennem historien. Men magten finder også udtryk i det periodiske system!