4.klasseelever besøger Østfyns Museer

18. september 2019 | Østfyns Museer

Med september er tusindvis af skolebørn fra landets 4.klasser blevet sendt afsted på dannelsesrejser i miniformat for at stifte bedre bekendtskab med deres land.

Kend de Østfynske Museer

Af Østfyns Museer går turen bl.a. forbi Johannes Larsen Museet, Vikingemuseet Ladby og Nyborg Slot. Disse tre museer er nemlig sammen med 100 andre besøgssteder blevet udvalgt af Slots- og Kulturstyrelsen, fordi disse Østfynske Museer bidrager til at arbejde med centrale dele af Danmarks kultur- og naturarv, der er vigtige for børn at blive fortrolige med. 198 skoler i 55 kommuner deltager i projektet, hvor børnene bliver bragt fra deres eget lokalområde til andre egne af landet, hvor de endnu ikke har været eller endnu ikke kender.

15 fjerdeklasser i 2018

”Historien behøves ikke kun høres eller læses. Den kan også forstås på andre måder. Historien er mere virkelig og forståelig, hvis man lærer den at kende gennem sin krop og sanser”, siger museumsinspektør Nicolai Knudsen. I 2018 blev Nyborg Slot udvalgt som én af de mange traditionsrige kulturinstitutioner og fik besøg af 15 fjerdeklasser i oktober og november måned. Her havde museumsinspektør Nicolai Knudsen udviklet et helt særligt forløb til fjerdeklasseeleverne, hvor børnene skulle anvende bevægelse og krop i deres læringsproces.

47 fjerdeklasser i 2019/20

Indtil videre har 15 4.klassere booket et forløb på Nyborg Slot og 12 på Johannes Larsen Museet i år 2019. På Nyborg Slot får eleverne blandt andet får lov til at prøve at affyre slottets kastemaskine samt høre historien om Nyborg Slot som mødested for det danske parlament, historien om Reformationshovedstaden og Danmarksporten. Johannes Larsen Museet tilbyder stemningsfulde og autentiske kunst- og naturoplevelser, hvor eleverne enten kan komme med en museumsformidler på tur ud i enten Johannes Larsens eller Fritz Sybergs motiv- og naturverden (Fyns Hoved eller Syberg Land). Tilbage på museet besøger eleverne Johannes Larsens kunstnerhjem og atelier eller Fritz Sybergs atelier. Besøget slutter med et praktisk værksted, hvor eleverne skaber et stemningsfuldt udtryk ud fra dagens sansede indtryk. Og i 2020 har 20 fjerdeklasser booket et forløb hos Vikingemuseet Ladby, hvor eleverne kan vælge mellem en rundvisning, hvor de besøger resterne af vikingekongens skibs, hans 11 heste og fire hund i graven eller et undervisningsforløb, som har et særlig fokus på Vikingeskibet, hvor eleverne får mulighed for at komme ombord på Ladbydragen.

Vi glæder os!

Vi glæder os til at tage imod massevis af fjerdeklasseelever på vores tre museer. Vi får besøg af den første fjerdeklasse på Nyborg Slot den 18. september.

Læs mere her om projektet.

Ny bog om Nyborg fæstning
12. december 2019

Propaganda præget i sølv
6. december 2019

Der var ingen smalle steder, da Danmarks første enevældskonge skulle markere sin nyvundne magt. XRF-scanner afslører ødsel brug af sølv.

Dannebrog vajer på årets julekugle
29. november 2019

Vi kan i 2019 fejre 800-året for Dannebrog. Derfor er det Dannebrog, der pryder årets julekugle.

Følg museets julekalendere
29. november 2019
Østfyns Museer

På Østfyns Museer holder vi meget af julen. Så meget, at vi har forberedt hele tre jule- og adventskalendere!

Lys i Ladbygraven
15. december 2019 til 15. januar 2020

Stilhed, lys, dødeminder og bløde lammeskind i gravhøjen.

Hvad sker i naturen om vinteren?
Søndag den 1. december kl.12-14
Politihundeforeningens plads ved Lindholm Havnevej, Nyborg

Kom med på tur i Plantagen og oplev vinterskoven.

Jul i middelalder og renæssance
Onsdag den 27. november Kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Kom til fyraftensforedrag om jul i middelalderen og renæssance - og mærk julestemningen komme nærmere!

Fortiden i Fremtiden: Magtens grundstof
5. december 2019 til 17. januar 2020
Toldboden

Kulturhistorie og naturvidenskab i samspil: Magt har været udtrykt på mange måder gennem historien. Men magten finder også udtryk i det periodiske system!