4.klasseelever besøger Østfyns Museer

18. september 2019 | Østfyns Museer

Med september er tusindvis af skolebørn fra landets 4.klasser blevet sendt afsted på dannelsesrejser i miniformat for at stifte bedre bekendtskab med deres land.

Kend de Østfynske Museer

Af Østfyns Museer går turen bl.a. forbi Johannes Larsen Museet, Vikingemuseet Ladby og Nyborg Slot. Disse tre museer er nemlig sammen med 100 andre besøgssteder blevet udvalgt af Slots- og Kulturstyrelsen, fordi disse Østfynske Museer bidrager til at arbejde med centrale dele af Danmarks kultur- og naturarv, der er vigtige for børn at blive fortrolige med. 198 skoler i 55 kommuner deltager i projektet, hvor børnene bliver bragt fra deres eget lokalområde til andre egne af landet, hvor de endnu ikke har været eller endnu ikke kender.

15 fjerdeklasser i 2018

”Historien behøves ikke kun høres eller læses. Den kan også forstås på andre måder. Historien er mere virkelig og forståelig, hvis man lærer den at kende gennem sin krop og sanser”, siger museumsinspektør Nicolai Knudsen. I 2018 blev Nyborg Slot udvalgt som én af de mange traditionsrige kulturinstitutioner og fik besøg af 15 fjerdeklasser i oktober og november måned. Her havde museumsinspektør Nicolai Knudsen udviklet et helt særligt forløb til fjerdeklasseeleverne, hvor børnene skulle anvende bevægelse og krop i deres læringsproces.

47 fjerdeklasser i 2019/20

Indtil videre har 15 4.klassere booket et forløb på Nyborg Slot og 12 på Johannes Larsen Museet i år 2019. På Nyborg Slot får eleverne blandt andet får lov til at prøve at affyre slottets kastemaskine samt høre historien om Nyborg Slot som mødested for det danske parlament, historien om Reformationshovedstaden og Danmarksporten. Johannes Larsen Museet tilbyder stemningsfulde og autentiske kunst- og naturoplevelser, hvor eleverne enten kan komme med en museumsformidler på tur ud i enten Johannes Larsens eller Fritz Sybergs motiv- og naturverden (Fyns Hoved eller Syberg Land). Tilbage på museet besøger eleverne Johannes Larsens kunstnerhjem og atelier eller Fritz Sybergs atelier. Besøget slutter med et praktisk værksted, hvor eleverne skaber et stemningsfuldt udtryk ud fra dagens sansede indtryk. Og i 2020 har 20 fjerdeklasser booket et forløb hos Vikingemuseet Ladby, hvor eleverne kan vælge mellem en rundvisning, hvor de besøger resterne af vikingekongens skibs, hans 11 heste og fire hund i graven eller et undervisningsforløb, som har et særlig fokus på Vikingeskibet, hvor eleverne får mulighed for at komme ombord på Ladbydragen.

Vi glæder os!

Vi glæder os til at tage imod massevis af fjerdeklasseelever på vores tre museer. Vi får besøg af den første fjerdeklasse på Nyborg Slot den 18. september.

Læs mere her om projektet.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Nyhed i museumsbutikken

Spøgelsesskib er finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Spøgelseskibet er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris

Ny fugl fra Larsens hånd
4. oktober 2019

Nyerhvervet Larsen-tegning viser malerens glæde ved et lille stykke indendørs natur.

Fuglene trak folk til
3. oktober 2019

Rekordmange deltog i åbningen af Fugl 2019, og efter åbningen var der travlhed i Kertemindes restauranter og på overnatningssteder, der skulle huse mange af de tilrejsende kunstnere og deres gæster.

Hvor højt kan din fugledrage flyve?
Lørdag den 19. oktober kl. 10-16
Nordstranden, Kerteminde

Kom og byg en flyvesikker slædedrage på Nordstranden.

Introduktion til FUGL 2019
Lørdage og søndage kl. 14

Kom med en af museets guider rundt i den aktuelle særudstilling.

Fugl 2019
28. september 2019 til 26. januar 2020

***** "Fræk og fornyende". Ny udstilling tager pulsen på fuglen i kunsten anno 2019!

Fugleballet
21. oktober kl. 10 og kl. 11

Oplev elever fra Den Kgl. Balletskole opføre Svanernes Dans og Svanens Død.