Ny udgravninger på Torvet

08. januar 2020 | Nyborg Slot og Kulturarv

Udgravningerne langs Rådhuset i Nyborg vil give os ny viden om det historiske lokum, renæssance-kælderen og middelaldervejen på Torvet.

Anlæggelsen af Torvet er nu nået til, at stykket langs rådhuset skal undersøges arkæologisk. Dermed bliver der nu mulighed for at få mere viden om lokummet, kælderen og vejen fra fortiden, som tidligere er blevet registreret.

Lokum, kælder og vej skal graves frem og registreres og derefter tildækkes igen, så de er beskyttet. Som udgangspunkt skal de ikke egentligt udgraves, men først og fremmest sikres.

”Så må vi se om der dukker mere op”, siger arkæolog Disa Simonsen fra Østfyns Museer.

Hele området langs Rådhuset skal udgraves ned i minimum 63 cm dybde for at etablere bundopbygning til den nye belægning på Torvet. Desuden skal der udgraves helt ned i 1,5 meters dybde i en rende, hvor der skal udskiftes vand-, kloak- og drænrør.

Guide til historisk garderobe
25. februar 2020

Nu kan man få ideer til sin historiske garderobe i nyt idékatalog fra Nyborg Slot og Nyborg Slots Dragtlaug.

Museets største udgravning nogensinde er i gang
24. februar 2020
Landskab & Arkæologi

Første spadestik i et arkæologisk snit på tværs af Fyn er taget, og nu venter der masser af arbejde til arkæologerne resten af året.

Vikingerne gik under jorden for at arbejde
24. februar 2020

To grubehuse på vej på Vikingemuseet Ladby.

Rigets Hovedstrøg brolægges
21. februar 2020

I øjeblikket høres der hamren og banken fra Torvet i Nyborg. Det er brolæggerne, der er i gang.

Metaldetektordag på Vikingemuseet Ladby
Lørdag d. 1. februar 2020 kl. 12 - 15

Detektorfolk og arkæologer undersøger området omkring Ladbyskibet for at blive klogere på Ladbykongens verden.

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Bl.a. alle fredage kl. 10-12 fra 1. marts – 1. november

Og prøv måske en af deres smukke, historiske dragter og få taget et billede i det maleriske gårdmiljø.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Søndag den 1. marts 2020

En ny sæson kan begynde!

Byvandring
Faste ugedage marts-oktober
Foran Borgmestergården

Gratis byvandring med én af Nyborg Slots guider.