Ny udgravninger på Torvet

08. januar 2020 | Nyborg Slot og Kulturarv

Udgravningerne langs Rådhuset i Nyborg vil give os ny viden om det historiske lokum, renæssance-kælderen og middelaldervejen på Torvet.

Anlæggelsen af Torvet er nu nået til, at stykket langs rådhuset skal undersøges arkæologisk. Dermed bliver der nu mulighed for at få mere viden om lokummet, kælderen og vejen fra fortiden, som tidligere er blevet registreret.

Lokum, kælder og vej skal graves frem og registreres og derefter tildækkes igen, så de er beskyttet. Som udgangspunkt skal de ikke egentligt udgraves, men først og fremmest sikres.

”Så må vi se om der dukker mere op”, siger arkæolog Disa Simonsen fra Østfyns Museer.

Hele området langs Rådhuset skal udgraves ned i minimum 63 cm dybde for at etablere bundopbygning til den nye belægning på Torvet. Desuden skal der udgraves helt ned i 1,5 meters dybde i en rende, hvor der skal udskiftes vand-, kloak- og drænrør.

Lokale virksomheder skal restaurere Nyborg Slot indvendigt
1. april 2020

Slots- og Kulturstyrelsen har netop fundet frem til de håndværkere og entreprenører, der skal restaurere det indvendige af Kongefløjen.

Tænk, hvis alle fund var datomærket
26. marts 2020
Landskab & Arkæologi

En chips-pose med udløbsdato vidner om sidste gang, der blev udgravet til gasledninger på Østfyn.

Arne bygger sit tredje skib til museet
25. marts 2020

Forenden af et 1500-tals-krigsskib bliver del af ny udstilling på Borgmestergården.

Kort og godt om Danmarkshistorien i Nyborg
20. marts 2020

400 års Danmarkshistorie set fra Nyborg bliver nu fortalt i ny bog fra Østfyns Museer.

Kunsten går i fisk
NB: AFLYST! Torsdag den 19. marts kl. 10-11
Fjord&Bælt, Margrethes Plads 1, Kerteminde

Arrangementet er aflyst på baggrund af anbefalinger fra myndighederne.

Slotsvandring
Faste ugedage april-oktober
Foran Borgmestergården

Gratis slotsvandring med én af Nyborg Slots guider.

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Søsætning af Ladbydragen - AFLYST
Lørdag d. 2. maj kl. 11-15

Kom og vær med når Ladbydragen indleder sin 5. sæson på vandet.