Ny udgravninger på Torvet

08. januar 2020 | Nyborg Slot og Kulturarv

Udgravningerne langs Rådhuset i Nyborg vil give os ny viden om det historiske lokum, renæssance-kælderen og middelaldervejen på Torvet.

Anlæggelsen af Torvet er nu nået til, at stykket langs rådhuset skal undersøges arkæologisk. Dermed bliver der nu mulighed for at få mere viden om lokummet, kælderen og vejen fra fortiden, som tidligere er blevet registreret.

Lokum, kælder og vej skal graves frem og registreres og derefter tildækkes igen, så de er beskyttet. Som udgangspunkt skal de ikke egentligt udgraves, men først og fremmest sikres.

”Så må vi se om der dukker mere op”, siger arkæolog Disa Simonsen fra Østfyns Museer.

Hele området langs Rådhuset skal udgraves ned i minimum 63 cm dybde for at etablere bundopbygning til den nye belægning på Torvet. Desuden skal der udgraves helt ned i 1,5 meters dybde i en rende, hvor der skal udskiftes vand-, kloak- og drænrør.

Høkeren er sommerklar
28. maj 2020

Nu åbner Høkeren - så er det sommer!

Borgmestergården genåbner 26. maj
21. maj 2020
Nyborg Slot & Kulturarv

Efter regeringens udmelding af dags dato glæder vi os til snart at kunne åbne Borgmestergården igen.

Ture og rundvisninger - sommeren 2020
20. maj 2020

Kom med på guidede ture og rundvisninger til kulturarven og naturen i sommermånederne.

Polske roearbejdere, præsteindberetninger og fuglekunst
18. maj 2020
Østfyns Museer

Nyt årsskrift er på gaden med spændende fortællinger om historie og kunst.

Skræp, Gram og Gungner
Alle åbningsdage

Gættekonkurrence: Kender du vikingernes våben?

Mød brodøserne
Onsdage kl. 11-14

Historien om Ladbyskibet fortalt med nål og tråd.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Kamptræning
Sidste søndag i måneden kl. 10-13