Ny udgravninger på Torvet

08. januar 2020 | Nyborg Slot og Kulturarv

Udgravningerne langs Rådhuset i Nyborg vil give os ny viden om det historiske lokum, renæssance-kælderen og middelaldervejen på Torvet.

Anlæggelsen af Torvet er nu nået til, at stykket langs rådhuset skal undersøges arkæologisk. Dermed bliver der nu mulighed for at få mere viden om lokummet, kælderen og vejen fra fortiden, som tidligere er blevet registreret.

Lokum, kælder og vej skal graves frem og registreres og derefter tildækkes igen, så de er beskyttet. Som udgangspunkt skal de ikke egentligt udgraves, men først og fremmest sikres.

”Så må vi se om der dukker mere op”, siger arkæolog Disa Simonsen fra Østfyns Museer.

Hele området langs Rådhuset skal udgraves ned i minimum 63 cm dybde for at etablere bundopbygning til den nye belægning på Torvet. Desuden skal der udgraves helt ned i 1,5 meters dybde i en rende, hvor der skal udskiftes vand-, kloak- og drænrør.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.