Koldkrigsbunker søger frivillige

14. marts 2019 | Østfyns Museer

Er du interesseret i koldkrigshistorie, og har du en formidler i maven? Så er der brug for dig!

Koldkrigsbunkeren under Kerteminde Byskole er en helt unik tidslomme fra Den Kolde Krig. En hemmelig underjordisk Atomsikret kommandocentral. Mange biler og gående har hver dag siden 1968 passeret direkte forbi uden at vide, at der her var noget ”HEMMELIGT” under jorden.

Hemmelig bunker

Kommandocentralen under skolen blev bygget og taget i brug i 1968, hvor Den kolde Krig mellem øst og vest rasede. Kommandocentralen husede ledelsen af det civile beredskab i Kerteminde kommune. Tilstedeværelsen af dette anlæg var en beredskabshemmelighed og var ikke noget der skulle omtales i offentligheden.

Frivillige søges

I øjeblikket søges der frivillige til at formidle dette unikke stykke Danmarkshistorie. Der er nemlig efterspørgsel blandt turister og borgere til at komme ned i bunkeren og få et indblik i Den Kolde Krigs historie på Fyn.

Som formidler skal du selvfølgeligt være indstillet på at skulle sætte dig ind historisk læsestof og også være lidt bidt af det “hemmelige”. O gså skal du kunne give en guidet rundvisning.

Planer om mere formidling

Der arbejdes også på at kunne tilbyde skoler og andre uddannelsesnstitutioner et 2-3 timers “simulationsspil” i bunkeren, hvor deltagerne skal redde Kerteminde Kommune gennem en altødelæggende atomkrig i 1982.

For nærmere info kontakt ildsjæl Jens P Sørvin på tlf. 26376044.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.