Høkeren sættes fint i stand

20. september 2019 | Østfyns Museer

Høkeren i Trollegade gennemgår i disse uger en tiltrængt renovering.

Da man i begyndelsen af 1980’erne – før den gamle købmandsbutik blev indrettet – restaurerede bygningen, fulgte man ikke helt forskrifterne for, hvordan en gammel, fredet bygning bør renoveres, men det bliver der nu rettet op på.

Det er Thomas Hillerup fra Vaag Arkitekter, der er rådgiver på renoveringen, mens det er Viby Bindingsværk, som  står for tømrerarbejdet. Sidstnævnte har sørget for, at det moderne maskintræ, der blev sat ind ved den gamle restaurering, nu bliver skiftet ud med genbrugt egetræ.

I forbindelse med renoveringen håber museet, at Slots- og Kulturstyrelsen giver tilladelse til, at farvesætningen ændres, så Høkerens bindingsværk ikke længere står overpudset. I stedet er det tanken, at den skal fremstå med afstolpet bindingsværk, som det var almindeligt i begyndelsen af 1900-tallet, hvilket er den periode, Høkeren skal illudere.

Den gamle 1700-tals bygning er oprindeligt en del af et gårdmiljø med Langegade 12 som forbygning. Også denne bygning er under renovering, og med ny farvesætning er det ideen at understrege, at der er tale om et sammenhængende gårdmiljø.

Håndværkerne regner med at nå at afslutte tømrer- og murerarbejdet, så Høkeren som sædvanligt kan tage imod gæster og kunder i efterårsferien.

Ny flot bog om vikingetiden
16. oktober 2019

Nyhed i museumsbutikken

Spøgelsesskib er finalist til Den Fynske Kulturpris
15. oktober 2019

Spøgelseskibet er blandt de fem finalister til Den Fynske Kulturpris

Ny fugl fra Larsens hånd
4. oktober 2019

Nyerhvervet Larsen-tegning viser malerens glæde ved et lille stykke indendørs natur.

Fuglene trak folk til
3. oktober 2019

Rekordmange deltog i åbningen af Fugl 2019, og efter åbningen var der travlhed i Kertemindes restauranter og på overnatningssteder, der skulle huse mange af de tilrejsende kunstnere og deres gæster.

Hvor højt kan din fugledrage flyve?
Lørdag den 19. oktober kl. 10-16
Nordstranden, Kerteminde

Kom og byg en flyvesikker slædedrage på Nordstranden.

Introduktion til FUGL 2019
Lørdage og søndage kl. 14

Kom med en af museets guider rundt i den aktuelle særudstilling.

Fugl 2019
28. september 2019 til 26. januar 2020

***** "Fræk og fornyende". Ny udstilling tager pulsen på fuglen i kunsten anno 2019!

Fugleballet
21. oktober kl. 10 og kl. 11

Oplev elever fra Den Kgl. Balletskole opføre Svanernes Dans og Svanens Død.