Høkeren sættes fint i stand

20. september 2019 | Østfyns Museer

Høkeren i Trollegade gennemgår i disse uger en tiltrængt renovering.

Da man i begyndelsen af 1980’erne – før den gamle købmandsbutik blev indrettet – restaurerede bygningen, fulgte man ikke helt forskrifterne for, hvordan en gammel, fredet bygning bør renoveres, men det bliver der nu rettet op på.

Det er Thomas Hillerup fra Vaag Arkitekter, der er rådgiver på renoveringen, mens det er Viby Bindingsværk, som  står for tømrerarbejdet. Sidstnævnte har sørget for, at det moderne maskintræ, der blev sat ind ved den gamle restaurering, nu bliver skiftet ud med genbrugt egetræ.

I forbindelse med renoveringen håber museet, at Slots- og Kulturstyrelsen giver tilladelse til, at farvesætningen ændres, så Høkerens bindingsværk ikke længere står overpudset. I stedet er det tanken, at den skal fremstå med afstolpet bindingsværk, som det var almindeligt i begyndelsen af 1900-tallet, hvilket er den periode, Høkeren skal illudere.

Den gamle 1700-tals bygning er oprindeligt en del af et gårdmiljø med Langegade 12 som forbygning. Også denne bygning er under renovering, og med ny farvesætning er det ideen at understrege, at der er tale om et sammenhængende gårdmiljø.

Håndværkerne regner med at nå at afslutte tømrer- og murerarbejdet, så Høkeren som sædvanligt kan tage imod gæster og kunder i efterårsferien.

Borgmestergården slår rekord
20. januar 2020

Byen og turisterne har nu for alvor taget Borgmestergården til sig.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.