Høkeren sættes fint i stand

20. september 2019 | Østfyns Museer

Høkeren i Trollegade gennemgår i disse uger en tiltrængt renovering.

Da man i begyndelsen af 1980’erne – før den gamle købmandsbutik blev indrettet – restaurerede bygningen, fulgte man ikke helt forskrifterne for, hvordan en gammel, fredet bygning bør renoveres, men det bliver der nu rettet op på.

Det er Thomas Hillerup fra Vaag Arkitekter, der er rådgiver på renoveringen, mens det er Viby Bindingsværk, som  står for tømrerarbejdet. Sidstnævnte har sørget for, at det moderne maskintræ, der blev sat ind ved den gamle restaurering, nu bliver skiftet ud med genbrugt egetræ.

I forbindelse med renoveringen håber museet, at Slots- og Kulturstyrelsen giver tilladelse til, at farvesætningen ændres, så Høkerens bindingsværk ikke længere står overpudset. I stedet er det tanken, at den skal fremstå med afstolpet bindingsværk, som det var almindeligt i begyndelsen af 1900-tallet, hvilket er den periode, Høkeren skal illudere.

Den gamle 1700-tals bygning er oprindeligt en del af et gårdmiljø med Langegade 12 som forbygning. Også denne bygning er under renovering, og med ny farvesætning er det ideen at understrege, at der er tale om et sammenhængende gårdmiljø.

Håndværkerne regner med at nå at afslutte tømrer- og murerarbejdet, så Høkeren som sædvanligt kan tage imod gæster og kunder i efterårsferien.

Ny bog om Nyborg fæstning
12. december 2019

Propaganda præget i sølv
6. december 2019

Der var ingen smalle steder, da Danmarks første enevældskonge skulle markere sin nyvundne magt. XRF-scanner afslører ødsel brug af sølv.

Dannebrog vajer på årets julekugle
29. november 2019

Vi kan i 2019 fejre 800-året for Dannebrog. Derfor er det Dannebrog, der pryder årets julekugle.

Følg museets julekalendere
29. november 2019
Østfyns Museer

På Østfyns Museer holder vi meget af julen. Så meget, at vi har forberedt hele tre jule- og adventskalendere!

Lys i Ladbygraven
15. december 2019 til 15. januar 2020

Stilhed, lys, dødeminder og bløde lammeskind i gravhøjen.

Hvad sker i naturen om vinteren?
Søndag den 1. december kl.12-14
Politihundeforeningens plads ved Lindholm Havnevej, Nyborg

Kom med på tur i Plantagen og oplev vinterskoven.

Jul i middelalder og renæssance
Onsdag den 27. november Kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Kom til fyraftensforedrag om jul i middelalderen og renæssance - og mærk julestemningen komme nærmere!

Fortiden i Fremtiden: Magtens grundstof
5. december 2019 til 17. januar 2020
Toldboden

Kulturhistorie og naturvidenskab i samspil: Magt har været udtrykt på mange måder gennem historien. Men magten finder også udtryk i det periodiske system!