Ny spændende udstilling

08. oktober 2018 | Toldboden

Fredag d. 5. oktober 2018 åbnede en spændende udstilling om historiske postkort på Toldboden i Kerteminde.

Formålet med udstillingen er at demonstrere, at postkort er en vigtig historisk kilde. Billedsiden fortæller masser af lokalhistorie, og som regel får man en ret præcist dateret gengivelse af tidligere tiders gadeforløb, klædedragter, enkeltpersoner og meget mere.

På udstillingen i Toldboden viser lokalarkiverne postkort fra deres samlinger, og arkivernes folk har været ude og tage billeder af samme motiver i dag, så man kan sammenligne før og nu.

Udstillingen kan ses fra 5. til 26. oktober på Toldboden.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.