Ny formand for Østfyns Museer

07. maj 2018 | Østfyns Museer

Ivar Hviid genindtræder som formand for Østfyns Museer og glæder sig blandt andet til første spadestik på udbygningen af Nyborg Slot.

Indtil fusionen af Nyborg Museum og Kerteminde og Omegns Museer i 2009 var Ivar Hviid i mange år formand for det daværende Nyborg Museum, udpeget af Nyborg Byråd. Efter fusionen fortsatte Ivar Hviid i bestyrelsen for Østfyns Museer, nu som repræsentant for Nyborg Museumsforening. I 2013 blev Ivar Hviid formand for Nyborg Museumsforening, og i 2014-16 var han for første gang formand også for Østfyns Museer.

De to foreninger Nyborg Museumsforening og Kerteminde Museumsforening er begge repræsenteret i bestyrelsen for Østfyns Museer, og der er tradition for at posten som bestyrelsesformand går på skift mellem de to foreninger hvert andet år. Og nu er det atter Nyborg Museumsforenings formand, Ivar Hviid, der kommer til at sidde for bordenden, mens den afgående formand, John Vilhelmsen fra Kerteminde Museumsforening, får posten som næstformand. Sammen deler formand og næstformand formandsskabet for Østfyns Museer.

Ivar Hviid deponerede sin bestalling som advokat i Nyborg med udgangen af 2016.

Læs interview med museets nye formand i Fyens Stiftstidende her.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.