Ny formand for Østfyns Museer

07. maj 2018 | Østfyns Museer

Ivar Hviid genindtræder som formand for Østfyns Museer og glæder sig blandt andet til første spadestik på udbygningen af Nyborg Slot.

Indtil fusionen af Nyborg Museum og Kerteminde og Omegns Museer i 2009 var Ivar Hviid i mange år formand for det daværende Nyborg Museum, udpeget af Nyborg Byråd. Efter fusionen fortsatte Ivar Hviid i bestyrelsen for Østfyns Museer, nu som repræsentant for Nyborg Museumsforening. I 2013 blev Ivar Hviid formand for Nyborg Museumsforening, og i 2014-16 var han for første gang formand også for Østfyns Museer.

De to foreninger Nyborg Museumsforening og Kerteminde Museumsforening er begge repræsenteret i bestyrelsen for Østfyns Museer, og der er tradition for at posten som bestyrelsesformand går på skift mellem de to foreninger hvert andet år. Og nu er det atter Nyborg Museumsforenings formand, Ivar Hviid, der kommer til at sidde for bordenden, mens den afgående formand, John Vilhelmsen fra Kerteminde Museumsforening, får posten som næstformand. Sammen deler formand og næstformand formandsskabet for Østfyns Museer.

Ivar Hviid deponerede sin bestalling som advokat i Nyborg med udgangen af 2016.

Læs interview med museets nye formand i Fyens Stiftstidende her.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.