Ny formand for Østfyns Museer

07. maj 2018 | Østfyns Museer

Ivar Hviid genindtræder som formand for Østfyns Museer og glæder sig blandt andet til første spadestik på udbygningen af Nyborg Slot.

Indtil fusionen af Nyborg Museum og Kerteminde og Omegns Museer i 2009 var Ivar Hviid i mange år formand for det daværende Nyborg Museum, udpeget af Nyborg Byråd. Efter fusionen fortsatte Ivar Hviid i bestyrelsen for Østfyns Museer, nu som repræsentant for Nyborg Museumsforening. I 2013 blev Ivar Hviid formand for Nyborg Museumsforening, og i 2014-16 var han for første gang formand også for Østfyns Museer.

De to foreninger Nyborg Museumsforening og Kerteminde Museumsforening er begge repræsenteret i bestyrelsen for Østfyns Museer, og der er tradition for at posten som bestyrelsesformand går på skift mellem de to foreninger hvert andet år. Og nu er det atter Nyborg Museumsforenings formand, Ivar Hviid, der kommer til at sidde for bordenden, mens den afgående formand, John Vilhelmsen fra Kerteminde Museumsforening, får posten som næstformand. Sammen deler formand og næstformand formandsskabet for Østfyns Museer.

Ivar Hviid deponerede sin bestalling som advokat i Nyborg med udgangen af 2016.

Læs interview med museets nye formand i Fyens Stiftstidende her.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen