Ny formand for Østfyns Museer

07. maj 2018 | Østfyns Museer

Ivar Hviid genindtræder som formand for Østfyns Museer og glæder sig blandt andet til første spadestik på udbygningen af Nyborg Slot.

Indtil fusionen af Nyborg Museum og Kerteminde og Omegns Museer i 2009 var Ivar Hviid i mange år formand for det daværende Nyborg Museum, udpeget af Nyborg Byråd. Efter fusionen fortsatte Ivar Hviid i bestyrelsen for Østfyns Museer, nu som repræsentant for Nyborg Museumsforening. I 2013 blev Ivar Hviid formand for Nyborg Museumsforening, og i 2014-16 var han for første gang formand også for Østfyns Museer.

De to foreninger Nyborg Museumsforening og Kerteminde Museumsforening er begge repræsenteret i bestyrelsen for Østfyns Museer, og der er tradition for at posten som bestyrelsesformand går på skift mellem de to foreninger hvert andet år. Og nu er det atter Nyborg Museumsforenings formand, Ivar Hviid, der kommer til at sidde for bordenden, mens den afgående formand, John Vilhelmsen fra Kerteminde Museumsforening, får posten som næstformand. Sammen deler formand og næstformand formandsskabet for Østfyns Museer.

Ivar Hviid deponerede sin bestalling som advokat i Nyborg med udgangen af 2016.

Læs interview med museets nye formand i Fyens Stiftstidende her.

Danehof 2020 er aflyst
8. april 2020
Nyborg Slot & Kulturarv

På grund af myndighedernes retningslinjer for større begivenheder er årets Danehof den 3.-5. juli nu aflyst.

7. april 2020

Borgmestergården er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

7. april 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer er aflyst.

7. april 2020

Johannes Larsen Museet er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

Jakob og Johanne inviterer indenfor
I åbningstiden

Tag med Jakob og Johanne med på en spændende tur gennem Borgmestergården.

Æggejagt
AFLYST! 6.-12. april

Gå på jagt i haven og find de gemte fuglereder med æg.

Temaweekend: Palnatokes Pral - AFLYST
Lørdag d. 25. april - søndag d. 26. april

Kom og vær med til "Palnatokes Pral" og oplev vikingernes bueskydning på nærmeste hold.

Vold i 1600-tallet
AFLYST! Onsdag den 29. april kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Museumsinspektør Jonas Kragegaard afholder fyraftensfodreag om vold i 1600-tallet - Historier om voldssager fra Aasum herreds tingbøger 1640-1648.