Ny formand for Østfyns Museer

07. maj 2018 | Østfyns Museer

Ivar Hviid genindtræder som formand for Østfyns Museer og glæder sig blandt andet til første spadestik på udbygningen af Nyborg Slot.

Indtil fusionen af Nyborg Museum og Kerteminde og Omegns Museer i 2009 var Ivar Hviid i mange år formand for det daværende Nyborg Museum, udpeget af Nyborg Byråd. Efter fusionen fortsatte Ivar Hviid i bestyrelsen for Østfyns Museer, nu som repræsentant for Nyborg Museumsforening. I 2013 blev Ivar Hviid formand for Nyborg Museumsforening, og i 2014-16 var han for første gang formand også for Østfyns Museer.

De to foreninger Nyborg Museumsforening og Kerteminde Museumsforening er begge repræsenteret i bestyrelsen for Østfyns Museer, og der er tradition for at posten som bestyrelsesformand går på skift mellem de to foreninger hvert andet år. Og nu er det atter Nyborg Museumsforenings formand, Ivar Hviid, der kommer til at sidde for bordenden, mens den afgående formand, John Vilhelmsen fra Kerteminde Museumsforening, får posten som næstformand. Sammen deler formand og næstformand formandsskabet for Østfyns Museer.

Ivar Hviid deponerede sin bestalling som advokat i Nyborg med udgangen af 2016.

Læs interview med museets nye formand i Fyens Stiftstidende her.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!