Ny bog om Historiske Huse i Kerteminde klar til sommer

31. januar 2018 | Østfyns Museer

Ny bog om Historiske Huse i Kerteminde klar til sommer

Borgere i Kerteminde modtager i næste uge en skrivelse fra Østfyns Museer, der i øjeblikket arbejder på endnu en udgivelse af en bog om huse i Kerteminde. Det er en fortsættelse af bogen ”Historiske huse i Kerteminde” fra 1990, der handlede om husene i bymidten. Den nye bog skal omfatte det område af byen, der blev bebygget i perioden 1900 til 1940.

Ligesom i den første bog vil der for hver ejendom være en liste over ejerne af huset siden opførelsen, en beskrivelse af ejendommen i dag, og en beskrivelse af husets historie – suppleret med nutidige og historiske fotos.

Vedlagt brevet vil borgeren finde de oplysninger, museet har indsamlet om den pågældende ejendom. Beskrivelsen er baseret på offentligt tilgængelige oplysninger fra tingbøger, brandforsikringer og kommunale byggesager samt på ejendomsoplysninger og billeder i Kerteminde Byhistoriske Arkiv.

Bygningsbeskrivelserne er lavet frem til sommeren 2017 og de fotos, der vil ledsage beskrivelserne, er optaget sommer og efterår 2017. I nogle tilfælde er der endvidere historiske fotos fra museet/arkivet.

Museet vil koncentrere sig om ejendomme opført før 1940, men for at der ikke skal være ”huller” i omtalen af gadeforløb, medtages ejendomme opført efter 1940 med en kort beskrivelse.

Historiske Huse i Kerteminde II omhandler ”Feden” med gaderne Ahlefeldtsvej, Dosseringen, Enggade, Fribertsvej, Fåredammen, Havnegade, Hinkesvej, I.A. Larsensvej, Klintevej, Kystvej, Kystvænget, Odensevej, Paludan Müllersvej, Parkvænget, Skovvej, Skyttegade, Vilhelminesvej og Østergade; vest for bykernen gaderne Asylgade, Longsvej, Møllevænget, Nørregade og Nørrevænget; nordvest og nord for bykernen gaderne Bakkevænget, Hindsholmvej, Kristine Rudesvej, yderste del af Langegade og Møllebakken.

Bogen forventes at være klar til udgivelse sommeren 2018. Det bliver en bog på minimum 300 sider, i stort format, med omfattende billedmateriale – og med masser af god Kerteminde-historie.

Billederne er fra Asylgade, ca. 1910, og fra Klintevej ca. 1920.

Tænk, hvis alle fund var datomærket
26. marts 2020
Landskab & Arkæologi

En chips-pose med udløbsdato vidner om sidste gang, der blev udgravet til gasledninger på Østfyn.

Arne bygger sit tredje skib til museet
25. marts 2020

Forenden af et 1500-tals-krigsskib bliver del af ny udstilling på Borgmestergården.

Kort og godt om Danmarkshistorien i Nyborg
20. marts 2020

400 års Danmarkshistorie set fra Nyborg bliver nu fortalt i ny bog fra Østfyns Museer.

Varmt og kærligt portræt udvalgt
18. marts 2020

Blandt 12 flotte børneportrætter har Johannes Larsen Museet udvalgt et varmt og kærligt billede til dronningen på hendes 80 års fødselsdag.

Kunsten går i fisk
NB: AFLYST! Torsdag den 19. marts kl. 10-11
Fjord&Bælt, Margrethes Plads 1, Kerteminde

Arrangementet er aflyst på baggrund af anbefalinger fra myndighederne.

Slotsvandring
Faste ugedage april-oktober
Foran Borgmestergården

Gratis slotsvandring med én af Nyborg Slots guider.

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Søsætning af Ladbydragen - AFLYST
Lørdag d. 2. maj kl. 11-15

Kom og vær med når Ladbydragen indleder sin 5. sæson på vandet.