Ny bog om Historiske Huse i Kerteminde klar til sommer

31. januar 2018 | Østfyns Museer

Ny bog om Historiske Huse i Kerteminde klar til sommer

Borgere i Kerteminde modtager i næste uge en skrivelse fra Østfyns Museer, der i øjeblikket arbejder på endnu en udgivelse af en bog om huse i Kerteminde. Det er en fortsættelse af bogen ”Historiske huse i Kerteminde” fra 1990, der handlede om husene i bymidten. Den nye bog skal omfatte det område af byen, der blev bebygget i perioden 1900 til 1940.

Ligesom i den første bog vil der for hver ejendom være en liste over ejerne af huset siden opførelsen, en beskrivelse af ejendommen i dag, og en beskrivelse af husets historie – suppleret med nutidige og historiske fotos.

Vedlagt brevet vil borgeren finde de oplysninger, museet har indsamlet om den pågældende ejendom. Beskrivelsen er baseret på offentligt tilgængelige oplysninger fra tingbøger, brandforsikringer og kommunale byggesager samt på ejendomsoplysninger og billeder i Kerteminde Byhistoriske Arkiv.

Bygningsbeskrivelserne er lavet frem til sommeren 2017 og de fotos, der vil ledsage beskrivelserne, er optaget sommer og efterår 2017. I nogle tilfælde er der endvidere historiske fotos fra museet/arkivet.

Museet vil koncentrere sig om ejendomme opført før 1940, men for at der ikke skal være ”huller” i omtalen af gadeforløb, medtages ejendomme opført efter 1940 med en kort beskrivelse.

Historiske Huse i Kerteminde II omhandler ”Feden” med gaderne Ahlefeldtsvej, Dosseringen, Enggade, Fribertsvej, Fåredammen, Havnegade, Hinkesvej, I.A. Larsensvej, Klintevej, Kystvej, Kystvænget, Odensevej, Paludan Müllersvej, Parkvænget, Skovvej, Skyttegade, Vilhelminesvej og Østergade; vest for bykernen gaderne Asylgade, Longsvej, Møllevænget, Nørregade og Nørrevænget; nordvest og nord for bykernen gaderne Bakkevænget, Hindsholmvej, Kristine Rudesvej, yderste del af Langegade og Møllebakken.

Bogen forventes at være klar til udgivelse sommeren 2018. Det bliver en bog på minimum 300 sider, i stort format, med omfattende billedmateriale – og med masser af god Kerteminde-historie.

Billederne er fra Asylgade, ca. 1910, og fra Klintevej ca. 1920.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen