Ny bog om Historiske Huse i Kerteminde klar til sommer

31. januar 2018 | Østfyns Museer

Ny bog om Historiske Huse i Kerteminde klar til sommer

Borgere i Kerteminde modtager i næste uge en skrivelse fra Østfyns Museer, der i øjeblikket arbejder på endnu en udgivelse af en bog om huse i Kerteminde. Det er en fortsættelse af bogen ”Historiske huse i Kerteminde” fra 1990, der handlede om husene i bymidten. Den nye bog skal omfatte det område af byen, der blev bebygget i perioden 1900 til 1940.

Ligesom i den første bog vil der for hver ejendom være en liste over ejerne af huset siden opførelsen, en beskrivelse af ejendommen i dag, og en beskrivelse af husets historie – suppleret med nutidige og historiske fotos.

Vedlagt brevet vil borgeren finde de oplysninger, museet har indsamlet om den pågældende ejendom. Beskrivelsen er baseret på offentligt tilgængelige oplysninger fra tingbøger, brandforsikringer og kommunale byggesager samt på ejendomsoplysninger og billeder i Kerteminde Byhistoriske Arkiv.

Bygningsbeskrivelserne er lavet frem til sommeren 2017 og de fotos, der vil ledsage beskrivelserne, er optaget sommer og efterår 2017. I nogle tilfælde er der endvidere historiske fotos fra museet/arkivet.

Museet vil koncentrere sig om ejendomme opført før 1940, men for at der ikke skal være ”huller” i omtalen af gadeforløb, medtages ejendomme opført efter 1940 med en kort beskrivelse.

Historiske Huse i Kerteminde II omhandler ”Feden” med gaderne Ahlefeldtsvej, Dosseringen, Enggade, Fribertsvej, Fåredammen, Havnegade, Hinkesvej, I.A. Larsensvej, Klintevej, Kystvej, Kystvænget, Odensevej, Paludan Müllersvej, Parkvænget, Skovvej, Skyttegade, Vilhelminesvej og Østergade; vest for bykernen gaderne Asylgade, Longsvej, Møllevænget, Nørregade og Nørrevænget; nordvest og nord for bykernen gaderne Bakkevænget, Hindsholmvej, Kristine Rudesvej, yderste del af Langegade og Møllebakken.

Bogen forventes at være klar til udgivelse sommeren 2018. Det bliver en bog på minimum 300 sider, i stort format, med omfattende billedmateriale – og med masser af god Kerteminde-historie.

Billederne er fra Asylgade, ca. 1910, og fra Klintevej ca. 1920.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!