Ny bog om Historiske Huse i Kerteminde klar til sommer

31. januar 2018 | Østfyns Museer

Ny bog om Historiske Huse i Kerteminde klar til sommer

Borgere i Kerteminde modtager i næste uge en skrivelse fra Østfyns Museer, der i øjeblikket arbejder på endnu en udgivelse af en bog om huse i Kerteminde. Det er en fortsættelse af bogen ”Historiske huse i Kerteminde” fra 1990, der handlede om husene i bymidten. Den nye bog skal omfatte det område af byen, der blev bebygget i perioden 1900 til 1940.

Ligesom i den første bog vil der for hver ejendom være en liste over ejerne af huset siden opførelsen, en beskrivelse af ejendommen i dag, og en beskrivelse af husets historie – suppleret med nutidige og historiske fotos.

Vedlagt brevet vil borgeren finde de oplysninger, museet har indsamlet om den pågældende ejendom. Beskrivelsen er baseret på offentligt tilgængelige oplysninger fra tingbøger, brandforsikringer og kommunale byggesager samt på ejendomsoplysninger og billeder i Kerteminde Byhistoriske Arkiv.

Bygningsbeskrivelserne er lavet frem til sommeren 2017 og de fotos, der vil ledsage beskrivelserne, er optaget sommer og efterår 2017. I nogle tilfælde er der endvidere historiske fotos fra museet/arkivet.

Museet vil koncentrere sig om ejendomme opført før 1940, men for at der ikke skal være ”huller” i omtalen af gadeforløb, medtages ejendomme opført efter 1940 med en kort beskrivelse.

Historiske Huse i Kerteminde II omhandler ”Feden” med gaderne Ahlefeldtsvej, Dosseringen, Enggade, Fribertsvej, Fåredammen, Havnegade, Hinkesvej, I.A. Larsensvej, Klintevej, Kystvej, Kystvænget, Odensevej, Paludan Müllersvej, Parkvænget, Skovvej, Skyttegade, Vilhelminesvej og Østergade; vest for bykernen gaderne Asylgade, Longsvej, Møllevænget, Nørregade og Nørrevænget; nordvest og nord for bykernen gaderne Bakkevænget, Hindsholmvej, Kristine Rudesvej, yderste del af Langegade og Møllebakken.

Bogen forventes at være klar til udgivelse sommeren 2018. Det bliver en bog på minimum 300 sider, i stort format, med omfattende billedmateriale – og med masser af god Kerteminde-historie.

Billederne er fra Asylgade, ca. 1910, og fra Klintevej ca. 1920.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.