Museumsbutikkerne slår dørene op for julen

21. november 2018 | Farvergården og Høkeren

Nu med splinterny væltepeter på Farvergården.

Både Høkeren i Trollegade og Farvergården i Langegade er fra i dag klar til at tage imod julegæsterne. Og på Farvergården bliver det med et med et nyt ”vartegn”, som i forbindelse med åbningen i formiddags blev afleveret til museet.

Det er ”De Ensomme Gamle Mænd”, som endnu en gang har begavet museet med et flot stykke håndværksarbejde. For ca. et år siden fik museet foræret en velocipede, også kaldet en væltepeter, fra omkring 1880. Den var noget medtaget af tidens tand og trængte til en gennemgribende renovering. ”De Ensomme Gamle Mænd” kastede sig over opgaven og kunne i dag – efter hundredvis af arbejdstimer – aflevere det flotte resultat, som fremover skal pryde Farvergårdens lokaler.

Væltepeteren blev givet til museet af et barnebarn til en cykelhandler i Odense. Fra slutningen af 1930’erne brugte han den som blikfang i sin cykelforretning på Fåborgvej i Odense, og ved juleudstillingen var væltepeteren naturligvis udstillet med en nisse på sadlen. Væltepeteren beholdt sit hjem på Fåborgvej indtil slutningen af 1970’erne, da den blev anbragt på et loft, hvor den opholdt sig, indtil den på sine gamle dage kom på museum.

En stor del af de 25 aktive medlemmer i ”Smedjen” har deltaget i renoveringen af velocipeden. De mest aktive har været Aksel Østerlund, Anders Bjerregaard, Benny Rasmussen, Johannes Gommesen, Jørgen Puck, Poul Nielsen, Ralf Ipsen, Finn Nielsen, Leif Salling og (i rødt antræk) tovholder Poul Kingo Pedersen. Desuden har Holger Christiansen og Kristian Fribo fra trægruppen medvirket.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?