Museumsbutikkerne slår dørene op for julen

21. november 2018 | Farvergården og Høkeren

Nu med splinterny væltepeter på Farvergården.

Både Høkeren i Trollegade og Farvergården i Langegade er fra i dag klar til at tage imod julegæsterne. Og på Farvergården bliver det med et med et nyt ”vartegn”, som i forbindelse med åbningen i formiddags blev afleveret til museet.

Det er ”De Ensomme Gamle Mænd”, som endnu en gang har begavet museet med et flot stykke håndværksarbejde. For ca. et år siden fik museet foræret en velocipede, også kaldet en væltepeter, fra omkring 1880. Den var noget medtaget af tidens tand og trængte til en gennemgribende renovering. ”De Ensomme Gamle Mænd” kastede sig over opgaven og kunne i dag – efter hundredvis af arbejdstimer – aflevere det flotte resultat, som fremover skal pryde Farvergårdens lokaler.

Væltepeteren blev givet til museet af et barnebarn til en cykelhandler i Odense. Fra slutningen af 1930’erne brugte han den som blikfang i sin cykelforretning på Fåborgvej i Odense, og ved juleudstillingen var væltepeteren naturligvis udstillet med en nisse på sadlen. Væltepeteren beholdt sit hjem på Fåborgvej indtil slutningen af 1970’erne, da den blev anbragt på et loft, hvor den opholdt sig, indtil den på sine gamle dage kom på museum.

En stor del af de 25 aktive medlemmer i ”Smedjen” har deltaget i renoveringen af velocipeden. De mest aktive har været Aksel Østerlund, Anders Bjerregaard, Benny Rasmussen, Johannes Gommesen, Jørgen Puck, Poul Nielsen, Ralf Ipsen, Finn Nielsen, Leif Salling og (i rødt antræk) tovholder Poul Kingo Pedersen. Desuden har Holger Christiansen og Kristian Fribo fra trægruppen medvirket.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen