Museumsbutikkerne slår dørene op for julen

21. november 2018 | Farvergården og Høkeren

Nu med splinterny væltepeter på Farvergården.

Både Høkeren i Trollegade og Farvergården i Langegade er fra i dag klar til at tage imod julegæsterne. Og på Farvergården bliver det med et med et nyt ”vartegn”, som i forbindelse med åbningen i formiddags blev afleveret til museet.

Det er ”De Ensomme Gamle Mænd”, som endnu en gang har begavet museet med et flot stykke håndværksarbejde. For ca. et år siden fik museet foræret en velocipede, også kaldet en væltepeter, fra omkring 1880. Den var noget medtaget af tidens tand og trængte til en gennemgribende renovering. ”De Ensomme Gamle Mænd” kastede sig over opgaven og kunne i dag – efter hundredvis af arbejdstimer – aflevere det flotte resultat, som fremover skal pryde Farvergårdens lokaler.

Væltepeteren blev givet til museet af et barnebarn til en cykelhandler i Odense. Fra slutningen af 1930’erne brugte han den som blikfang i sin cykelforretning på Fåborgvej i Odense, og ved juleudstillingen var væltepeteren naturligvis udstillet med en nisse på sadlen. Væltepeteren beholdt sit hjem på Fåborgvej indtil slutningen af 1970’erne, da den blev anbragt på et loft, hvor den opholdt sig, indtil den på sine gamle dage kom på museum.

En stor del af de 25 aktive medlemmer i ”Smedjen” har deltaget i renoveringen af velocipeden. De mest aktive har været Aksel Østerlund, Anders Bjerregaard, Benny Rasmussen, Johannes Gommesen, Jørgen Puck, Poul Nielsen, Ralf Ipsen, Finn Nielsen, Leif Salling og (i rødt antræk) tovholder Poul Kingo Pedersen. Desuden har Holger Christiansen og Kristian Fribo fra trægruppen medvirket.

Danehof 2020 er aflyst
8. april 2020
Nyborg Slot & Kulturarv

På grund af myndighedernes retningslinjer for større begivenheder er årets Danehof den 3.-5. juli nu aflyst.

7. april 2020

Borgmestergården er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

7. april 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer er aflyst.

7. april 2020

Johannes Larsen Museet er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

Jakob og Johanne inviterer indenfor
I åbningstiden

Tag med Jakob og Johanne med på en spændende tur gennem Borgmestergården.

Æggejagt
AFLYST! 6.-12. april

Gå på jagt i haven og find de gemte fuglereder med æg.

Temaweekend: Palnatokes Pral - AFLYST
Lørdag d. 25. april - søndag d. 26. april

Kom og vær med til "Palnatokes Pral" og oplev vikingernes bueskydning på nærmeste hold.

Vold i 1600-tallet
AFLYST! Onsdag den 29. april kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Museumsinspektør Jonas Kragegaard afholder fyraftensfodreag om vold i 1600-tallet - Historier om voldssager fra Aasum herreds tingbøger 1640-1648.