Museumsbutikkerne slår dørene op for julen

21. november 2018 | Farvergården og Høkeren

Nu med splinterny væltepeter på Farvergården.

Både Høkeren i Trollegade og Farvergården i Langegade er fra i dag klar til at tage imod julegæsterne. Og på Farvergården bliver det med et med et nyt ”vartegn”, som i forbindelse med åbningen i formiddags blev afleveret til museet.

Det er ”De Ensomme Gamle Mænd”, som endnu en gang har begavet museet med et flot stykke håndværksarbejde. For ca. et år siden fik museet foræret en velocipede, også kaldet en væltepeter, fra omkring 1880. Den var noget medtaget af tidens tand og trængte til en gennemgribende renovering. ”De Ensomme Gamle Mænd” kastede sig over opgaven og kunne i dag – efter hundredvis af arbejdstimer – aflevere det flotte resultat, som fremover skal pryde Farvergårdens lokaler.

Væltepeteren blev givet til museet af et barnebarn til en cykelhandler i Odense. Fra slutningen af 1930’erne brugte han den som blikfang i sin cykelforretning på Fåborgvej i Odense, og ved juleudstillingen var væltepeteren naturligvis udstillet med en nisse på sadlen. Væltepeteren beholdt sit hjem på Fåborgvej indtil slutningen af 1970’erne, da den blev anbragt på et loft, hvor den opholdt sig, indtil den på sine gamle dage kom på museum.

En stor del af de 25 aktive medlemmer i ”Smedjen” har deltaget i renoveringen af velocipeden. De mest aktive har været Aksel Østerlund, Anders Bjerregaard, Benny Rasmussen, Johannes Gommesen, Jørgen Puck, Poul Nielsen, Ralf Ipsen, Finn Nielsen, Leif Salling og (i rødt antræk) tovholder Poul Kingo Pedersen. Desuden har Holger Christiansen og Kristian Fribo fra trægruppen medvirket.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.