Museets billedmagasin samlet i Nyborg

15. maj 2018 | Østfyns Museer

Billedmagasinet er fyldt med Østfyns Museers billedsamling

1.505 billeder. Så mange malerier, tryk og andre billeder i Østfyns Museers samling er nu samlet på nyt magasin i Nyborg.

I forbindelse med flytningen er alle billederne blevet gennemgået med hensyn til registrering og konservering. Desuden er de blevet fotograferet, og billederne vil blive tilgængeliggjort via det kommende registreringssystem SARA.

Østfyns Museers billedmagasin består af billeder fra den kulturhistoriske samling, der tidligere befandt sig på henholdsvis Borgmestergården i Nyborg og på Arkivet i Kerteminde. Desuden omfatter den billeder fra kunstsamlingen på Johannes Larsen Museet. En stor del af kunstsamlingen befinder sig dog fortsat på Johannes Larsen Museet, så den er tilgængelig i forhold til udlån, udskiftning i udstillinger og til særudstillinger.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?