Museets billedmagasin samlet i Nyborg

15. maj 2018 | Østfyns Museer

Billedmagasinet er fyldt med Østfyns Museers billedsamling

1.505 billeder. Så mange malerier, tryk og andre billeder i Østfyns Museers samling er nu samlet på nyt magasin i Nyborg.

I forbindelse med flytningen er alle billederne blevet gennemgået med hensyn til registrering og konservering. Desuden er de blevet fotograferet, og billederne vil blive tilgængeliggjort via det kommende registreringssystem SARA.

Østfyns Museers billedmagasin består af billeder fra den kulturhistoriske samling, der tidligere befandt sig på henholdsvis Borgmestergården i Nyborg og på Arkivet i Kerteminde. Desuden omfatter den billeder fra kunstsamlingen på Johannes Larsen Museet. En stor del af kunstsamlingen befinder sig dog fortsat på Johannes Larsen Museet, så den er tilgængelig i forhold til udlån, udskiftning i udstillinger og til særudstillinger.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen