Museets billedmagasin samlet i Nyborg

15. maj 2018 | Østfyns Museer

Billedmagasinet er fyldt med Østfyns Museers billedsamling

1.505 billeder. Så mange malerier, tryk og andre billeder i Østfyns Museers samling er nu samlet på nyt magasin i Nyborg.

I forbindelse med flytningen er alle billederne blevet gennemgået med hensyn til registrering og konservering. Desuden er de blevet fotograferet, og billederne vil blive tilgængeliggjort via det kommende registreringssystem SARA.

Østfyns Museers billedmagasin består af billeder fra den kulturhistoriske samling, der tidligere befandt sig på henholdsvis Borgmestergården i Nyborg og på Arkivet i Kerteminde. Desuden omfatter den billeder fra kunstsamlingen på Johannes Larsen Museet. En stor del af kunstsamlingen befinder sig dog fortsat på Johannes Larsen Museet, så den er tilgængelig i forhold til udlån, udskiftning i udstillinger og til særudstillinger.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.