Museets billedmagasin samlet i Nyborg

15. maj 2018 | Østfyns Museer

Billedmagasinet er fyldt med Østfyns Museers billedsamling

1.505 billeder. Så mange malerier, tryk og andre billeder i Østfyns Museers samling er nu samlet på nyt magasin i Nyborg.

I forbindelse med flytningen er alle billederne blevet gennemgået med hensyn til registrering og konservering. Desuden er de blevet fotograferet, og billederne vil blive tilgængeliggjort via det kommende registreringssystem SARA.

Østfyns Museers billedmagasin består af billeder fra den kulturhistoriske samling, der tidligere befandt sig på henholdsvis Borgmestergården i Nyborg og på Arkivet i Kerteminde. Desuden omfatter den billeder fra kunstsamlingen på Johannes Larsen Museet. En stor del af kunstsamlingen befinder sig dog fortsat på Johannes Larsen Museet, så den er tilgængelig i forhold til udlån, udskiftning i udstillinger og til særudstillinger.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.