Gennemgang af samlingen afsluttes i 2019

14. november 2018 | Kommunikation & Samlinger

Ny bevilling muliggør, at Østfyns Museer kan færdiggøre gennemgangen af museets kulturhistoriske samlinger i 2019.

Siden 2016 har museets kulturhistoriske samlinger været under gennemgang. Der har nemlig været behov for at få genstandene fotograferet, tjekke op på genstandenes registrering og tilstand, samt sørge for konservering, hvor det er nødvendigt.

Borgere kan glæde sig til at få adgang til hele museets samling onliner, når det nationale registreringssystem SARA bliver tilgængeligt i 2019.

I tusinder af genstande har museets personale i de forgangne tre år været igennem og fotograferet, registreret og konservet. Desuden har samlingerne blevet flyttet til nye og bedre magasiner i Nyborg. Med Slots- og Kulturstyrelsens bevilling på 238.000 kr. fra puljen til samlingsvaretagelse er det målet at kunne færddiggøre gennemgangen i 2019.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen