Gennemgang af samlingen afsluttes i 2019

14. november 2018 | Kommunikation & Samlinger

Ny bevilling muliggør, at Østfyns Museer kan færdiggøre gennemgangen af museets kulturhistoriske samlinger i 2019.

Siden 2016 har museets kulturhistoriske samlinger været under gennemgang. Der har nemlig været behov for at få genstandene fotograferet, tjekke op på genstandenes registrering og tilstand, samt sørge for konservering, hvor det er nødvendigt.

Borgere kan glæde sig til at få adgang til hele museets samling onliner, når det nationale registreringssystem SARA bliver tilgængeligt i 2019.

I tusinder af genstande har museets personale i de forgangne tre år været igennem og fotograferet, registreret og konservet. Desuden har samlingerne blevet flyttet til nye og bedre magasiner i Nyborg. Med Slots- og Kulturstyrelsens bevilling på 238.000 kr. fra puljen til samlingsvaretagelse er det målet at kunne færddiggøre gennemgangen i 2019.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.