Gennemgang af samlingen afsluttes i 2019

14. november 2018 | Kommunikation & Samlinger

Ny bevilling muliggør, at Østfyns Museer kan færdiggøre gennemgangen af museets kulturhistoriske samlinger i 2019.

Siden 2016 har museets kulturhistoriske samlinger været under gennemgang. Der har nemlig været behov for at få genstandene fotograferet, tjekke op på genstandenes registrering og tilstand, samt sørge for konservering, hvor det er nødvendigt.

Borgere kan glæde sig til at få adgang til hele museets samling onliner, når det nationale registreringssystem SARA bliver tilgængeligt i 2019.

I tusinder af genstande har museets personale i de forgangne tre år været igennem og fotograferet, registreret og konservet. Desuden har samlingerne blevet flyttet til nye og bedre magasiner i Nyborg. Med Slots- og Kulturstyrelsens bevilling på 238.000 kr. fra puljen til samlingsvaretagelse er det målet at kunne færddiggøre gennemgangen i 2019.

Danehof 2020 er aflyst
8. april 2020
Nyborg Slot & Kulturarv

På grund af myndighedernes retningslinjer for større begivenheder er årets Danehof den 3.-5. juli nu aflyst.

7. april 2020

Borgmestergården er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

7. april 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer er aflyst.

7. april 2020

Johannes Larsen Museet er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

Jakob og Johanne inviterer indenfor
I åbningstiden

Tag med Jakob og Johanne med på en spændende tur gennem Borgmestergården.

Æggejagt
AFLYST! 6.-12. april

Gå på jagt i haven og find de gemte fuglereder med æg.

Temaweekend: Palnatokes Pral - AFLYST
Lørdag d. 25. april - søndag d. 26. april

Kom og vær med til "Palnatokes Pral" og oplev vikingernes bueskydning på nærmeste hold.

Vold i 1600-tallet
AFLYST! Onsdag den 29. april kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Museumsinspektør Jonas Kragegaard afholder fyraftensfodreag om vold i 1600-tallet - Historier om voldssager fra Aasum herreds tingbøger 1640-1648.