Gennemgang af samlingen afsluttes i 2019

14. november 2018 | Kommunikation & Samlinger

Ny bevilling muliggør, at Østfyns Museer kan færdiggøre gennemgangen af museets kulturhistoriske samlinger i 2019.

Siden 2016 har museets kulturhistoriske samlinger været under gennemgang. Der har nemlig været behov for at få genstandene fotograferet, tjekke op på genstandenes registrering og tilstand, samt sørge for konservering, hvor det er nødvendigt.

Borgere kan glæde sig til at få adgang til hele museets samling onliner, når det nationale registreringssystem SARA bliver tilgængeligt i 2019.

I tusinder af genstande har museets personale i de forgangne tre år været igennem og fotograferet, registreret og konservet. Desuden har samlingerne blevet flyttet til nye og bedre magasiner i Nyborg. Med Slots- og Kulturstyrelsens bevilling på 238.000 kr. fra puljen til samlingsvaretagelse er det målet at kunne færddiggøre gennemgangen i 2019.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.