Gennemgang af samlingen afsluttes i 2019

14. november 2018 | Kommunikation & Samlinger

Ny bevilling muliggør, at Østfyns Museer kan færdiggøre gennemgangen af museets kulturhistoriske samlinger i 2019.

Siden 2016 har museets kulturhistoriske samlinger været under gennemgang. Der har nemlig været behov for at få genstandene fotograferet, tjekke op på genstandenes registrering og tilstand, samt sørge for konservering, hvor det er nødvendigt.

Borgere kan glæde sig til at få adgang til hele museets samling onliner, når det nationale registreringssystem SARA bliver tilgængeligt i 2019.

I tusinder af genstande har museets personale i de forgangne tre år været igennem og fotograferet, registreret og konservet. Desuden har samlingerne blevet flyttet til nye og bedre magasiner i Nyborg. Med Slots- og Kulturstyrelsens bevilling på 238.000 kr. fra puljen til samlingsvaretagelse er det målet at kunne færddiggøre gennemgangen i 2019.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.