Fryseren klarer faren

28. maj 2018 | Østfyns Museer

Østfyns Museers tekstilsamlinger er i vinteren 2018 blev samlet i Nyborg. I den forbindelse blev størstedelen af tekstilerne frysebehandlet mod skadedyr.

Østfyns Museer tekstilsamling indeholder tøj og tekstiler fra de seneste århundreder. Især 1800-tallets tekstiler er rigt repræsenteret.

Møl og andre skadedyr udgør en stor fare for bevaringen af tekstiler, og det er derfor vigtigt at holde dem fra døren. Ved at fryse tekstilerne ned i tre døgn i en stor frysecontainer, dør alle skadedyr, og tekstilerne kan dernæst komme på magasin. Samlingen af tekstiler i Østfyns Museers varetægt er dog så stor, at denne proces måtte gentages mange gange, før museets medarbejdere var hele samlingen igennem.

Blandt samlingens klenodier er en kjole syet efter befrielsen i 1945 af rødt stof fra et naziflag. Se billedet ovenfor.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.