Fryseren klarer faren

28. maj 2018 | Østfyns Museer

Østfyns Museers tekstilsamlinger er i vinteren 2018 blev samlet i Nyborg. I den forbindelse blev størstedelen af tekstilerne frysebehandlet mod skadedyr.

Østfyns Museer tekstilsamling indeholder tøj og tekstiler fra de seneste århundreder. Især 1800-tallets tekstiler er rigt repræsenteret.

Møl og andre skadedyr udgør en stor fare for bevaringen af tekstiler, og det er derfor vigtigt at holde dem fra døren. Ved at fryse tekstilerne ned i tre døgn i en stor frysecontainer, dør alle skadedyr, og tekstilerne kan dernæst komme på magasin. Samlingen af tekstiler i Østfyns Museers varetægt er dog så stor, at denne proces måtte gentages mange gange, før museets medarbejdere var hele samlingen igennem.

Blandt samlingens klenodier er en kjole syet efter befrielsen i 1945 af rødt stof fra et naziflag. Se billedet ovenfor.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!