Fryseren klarer faren

28. maj 2018 | Østfyns Museer

Østfyns Museers tekstilsamlinger er i vinteren 2018 blev samlet i Nyborg. I den forbindelse blev størstedelen af tekstilerne frysebehandlet mod skadedyr.

Østfyns Museer tekstilsamling indeholder tøj og tekstiler fra de seneste århundreder. Især 1800-tallets tekstiler er rigt repræsenteret.

Møl og andre skadedyr udgør en stor fare for bevaringen af tekstiler, og det er derfor vigtigt at holde dem fra døren. Ved at fryse tekstilerne ned i tre døgn i en stor frysecontainer, dør alle skadedyr, og tekstilerne kan dernæst komme på magasin. Samlingen af tekstiler i Østfyns Museers varetægt er dog så stor, at denne proces måtte gentages mange gange, før museets medarbejdere var hele samlingen igennem.

Blandt samlingens klenodier er en kjole syet efter befrielsen i 1945 af rødt stof fra et naziflag. Se billedet ovenfor.

Lokale virksomheder skal restaurere Nyborg Slot indvendigt
1. april 2020

Slots- og Kulturstyrelsen har netop fundet frem til de håndværkere og entreprenører, der skal restaurere det indvendige af Kongefløjen.

Tænk, hvis alle fund var datomærket
26. marts 2020
Landskab & Arkæologi

En chips-pose med udløbsdato vidner om sidste gang, der blev udgravet til gasledninger på Østfyn.

Arne bygger sit tredje skib til museet
25. marts 2020

Forenden af et 1500-tals-krigsskib bliver del af ny udstilling på Borgmestergården.

Kort og godt om Danmarkshistorien i Nyborg
20. marts 2020

400 års Danmarkshistorie set fra Nyborg bliver nu fortalt i ny bog fra Østfyns Museer.

Kunsten går i fisk
NB: AFLYST! Torsdag den 19. marts kl. 10-11
Fjord&Bælt, Margrethes Plads 1, Kerteminde

Arrangementet er aflyst på baggrund af anbefalinger fra myndighederne.

Slotsvandring
Faste ugedage april-oktober
Foran Borgmestergården

Gratis slotsvandring med én af Nyborg Slots guider.

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Søsætning af Ladbydragen - AFLYST
Lørdag d. 2. maj kl. 11-15

Kom og vær med når Ladbydragen indleder sin 5. sæson på vandet.