Fryseren klarer faren

28. maj 2018 | Østfyns Museer

Østfyns Museers tekstilsamlinger er i vinteren 2018 blev samlet i Nyborg. I den forbindelse blev størstedelen af tekstilerne frysebehandlet mod skadedyr.

Østfyns Museer tekstilsamling indeholder tøj og tekstiler fra de seneste århundreder. Især 1800-tallets tekstiler er rigt repræsenteret.

Møl og andre skadedyr udgør en stor fare for bevaringen af tekstiler, og det er derfor vigtigt at holde dem fra døren. Ved at fryse tekstilerne ned i tre døgn i en stor frysecontainer, dør alle skadedyr, og tekstilerne kan dernæst komme på magasin. Samlingen af tekstiler i Østfyns Museers varetægt er dog så stor, at denne proces måtte gentages mange gange, før museets medarbejdere var hele samlingen igennem.

Blandt samlingens klenodier er en kjole syet efter befrielsen i 1945 af rødt stof fra et naziflag. Se billedet ovenfor.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?