Fryseren klarer faren

28. maj 2018 | Østfyns Museer

Østfyns Museers tekstilsamlinger er i vinteren 2018 blev samlet i Nyborg. I den forbindelse blev størstedelen af tekstilerne frysebehandlet mod skadedyr.

Østfyns Museer tekstilsamling indeholder tøj og tekstiler fra de seneste århundreder. Især 1800-tallets tekstiler er rigt repræsenteret.

Møl og andre skadedyr udgør en stor fare for bevaringen af tekstiler, og det er derfor vigtigt at holde dem fra døren. Ved at fryse tekstilerne ned i tre døgn i en stor frysecontainer, dør alle skadedyr, og tekstilerne kan dernæst komme på magasin. Samlingen af tekstiler i Østfyns Museers varetægt er dog så stor, at denne proces måtte gentages mange gange, før museets medarbejdere var hele samlingen igennem.

Blandt samlingens klenodier er en kjole syet efter befrielsen i 1945 af rødt stof fra et naziflag. Se billedet ovenfor.

Borgmestergården slår rekord
20. januar 2020

Byen og turisterne har nu for alvor taget Borgmestergården til sig.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.