1968 - det ikoniske år

12. juli 2018 | 1968 - det ikoniske år

Fredag den 6. juli åbnede museets sommerudstilling om ”1968 – det ikoniske år” på Toldboden. For den festlige åbning af udstillingen stod udvalgsformand Jesper Hempler, der dog til lejligheden havde skiftet den politiske kasket ud med den personlige. Efter en underholdende beretning om, hvordan han selv havde oplevet 1968, krydret med en række citater fra tidens fremmeste musikere, trak han selv guitaren frem og gav Beatles-nummeret ”Let it be” til de fremmødtes udelte begejstring.

Også museumsforeningens formand, John Vilhelmsen, trak et par personlige oplevelser op af hatten, inden han sendte en tak til de mange, der havde bidraget til at gøre udstillingen til et præcist tidsbillede.

Bagefter kunne udstillingens gæster fordybe sig i fortællinger om året 1968, fra den store verden, fra Danmark – og fra Kerteminde, hvor det var ”øl-sagen” og ”Kitty-sagen”, der trak de store overskrifter. Og de kunne bevæge sig rundt blandt udstillingens mange effekter: tidens fancy tøj, LP-pladerne og de mange ting, der hørte datidens teenage-værelse til.

Slottets herskaber var ikke vegetarer
6. november 2019

Rådyr, kronhjort, fisk, svine- og oksekød. De levede godt på Nyborg Slot, dengang det var beboet af lensherrer og konger.

Sådan bliver julen historisk i Nyborg
6. november 2019

Med støtte fra Erhvervs- og Udviklingsudvalget i Nyborg Kommune udgives et idekatalog.

Ung kunst i Kerteminde
30. oktober 2019

Unge står bag store kunstværker i Kerteminde by.

Hule træstammer gav nyborgenserne rent vand
30. oktober 2019

Fortidens vandforsyning til Nyborg er dukket op under Torvet.

Juleborde
15. november 2019 til 5. januar 2020

Kom og se de fire smukke juleborde i anledning af højtiden!

Slagets dag markeres med historisk vandring
Lørdag den 16. november kl. 12-15
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Kom tæt på genstandene, historien og slagmarken!

Hajer - de mest fantastiske dyr
Onsdag den 30. oktober kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med natur- og kulturvejleder Tue Skovgård Larsen.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.