1968 - det ikoniske år

12. juli 2018 | 1968 - det ikoniske år

Fredag den 6. juli åbnede museets sommerudstilling om ”1968 – det ikoniske år” på Toldboden. For den festlige åbning af udstillingen stod udvalgsformand Jesper Hempler, der dog til lejligheden havde skiftet den politiske kasket ud med den personlige. Efter en underholdende beretning om, hvordan han selv havde oplevet 1968, krydret med en række citater fra tidens fremmeste musikere, trak han selv guitaren frem og gav Beatles-nummeret ”Let it be” til de fremmødtes udelte begejstring.

Også museumsforeningens formand, John Vilhelmsen, trak et par personlige oplevelser op af hatten, inden han sendte en tak til de mange, der havde bidraget til at gøre udstillingen til et præcist tidsbillede.

Bagefter kunne udstillingens gæster fordybe sig i fortællinger om året 1968, fra den store verden, fra Danmark – og fra Kerteminde, hvor det var ”øl-sagen” og ”Kitty-sagen”, der trak de store overskrifter. Og de kunne bevæge sig rundt blandt udstillingens mange effekter: tidens fancy tøj, LP-pladerne og de mange ting, der hørte datidens teenage-værelse til.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen