1968 - det ikoniske år

12. juli 2018 | 1968 - det ikoniske år

Fredag den 6. juli åbnede museets sommerudstilling om ”1968 – det ikoniske år” på Toldboden. For den festlige åbning af udstillingen stod udvalgsformand Jesper Hempler, der dog til lejligheden havde skiftet den politiske kasket ud med den personlige. Efter en underholdende beretning om, hvordan han selv havde oplevet 1968, krydret med en række citater fra tidens fremmeste musikere, trak han selv guitaren frem og gav Beatles-nummeret ”Let it be” til de fremmødtes udelte begejstring.

Også museumsforeningens formand, John Vilhelmsen, trak et par personlige oplevelser op af hatten, inden han sendte en tak til de mange, der havde bidraget til at gøre udstillingen til et præcist tidsbillede.

Bagefter kunne udstillingens gæster fordybe sig i fortællinger om året 1968, fra den store verden, fra Danmark – og fra Kerteminde, hvor det var ”øl-sagen” og ”Kitty-sagen”, der trak de store overskrifter. Og de kunne bevæge sig rundt blandt udstillingens mange effekter: tidens fancy tøj, LP-pladerne og de mange ting, der hørte datidens teenage-værelse til.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.