1968 - det ikoniske år

12. juli 2018 | 1968 - det ikoniske år

Fredag den 6. juli åbnede museets sommerudstilling om ”1968 – det ikoniske år” på Toldboden. For den festlige åbning af udstillingen stod udvalgsformand Jesper Hempler, der dog til lejligheden havde skiftet den politiske kasket ud med den personlige. Efter en underholdende beretning om, hvordan han selv havde oplevet 1968, krydret med en række citater fra tidens fremmeste musikere, trak han selv guitaren frem og gav Beatles-nummeret ”Let it be” til de fremmødtes udelte begejstring.

Også museumsforeningens formand, John Vilhelmsen, trak et par personlige oplevelser op af hatten, inden han sendte en tak til de mange, der havde bidraget til at gøre udstillingen til et præcist tidsbillede.

Bagefter kunne udstillingens gæster fordybe sig i fortællinger om året 1968, fra den store verden, fra Danmark – og fra Kerteminde, hvor det var ”øl-sagen” og ”Kitty-sagen”, der trak de store overskrifter. Og de kunne bevæge sig rundt blandt udstillingens mange effekter: tidens fancy tøj, LP-pladerne og de mange ting, der hørte datidens teenage-værelse til.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.