1968 - det ikoniske år

12. juli 2018 | 1968 - det ikoniske år

Fredag den 6. juli åbnede museets sommerudstilling om ”1968 – det ikoniske år” på Toldboden. For den festlige åbning af udstillingen stod udvalgsformand Jesper Hempler, der dog til lejligheden havde skiftet den politiske kasket ud med den personlige. Efter en underholdende beretning om, hvordan han selv havde oplevet 1968, krydret med en række citater fra tidens fremmeste musikere, trak han selv guitaren frem og gav Beatles-nummeret ”Let it be” til de fremmødtes udelte begejstring.

Også museumsforeningens formand, John Vilhelmsen, trak et par personlige oplevelser op af hatten, inden han sendte en tak til de mange, der havde bidraget til at gøre udstillingen til et præcist tidsbillede.

Bagefter kunne udstillingens gæster fordybe sig i fortællinger om året 1968, fra den store verden, fra Danmark – og fra Kerteminde, hvor det var ”øl-sagen” og ”Kitty-sagen”, der trak de store overskrifter. Og de kunne bevæge sig rundt blandt udstillingens mange effekter: tidens fancy tøj, LP-pladerne og de mange ting, der hørte datidens teenage-værelse til.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?