Tekstilmagasin samles i Nyborg

23. januar 2017 | Østfyns Museer

Østfyns Museer samler nu sit tekstilmagasin i nye lokaler på den gamle politigård i Nyborg.

På anden sal i den gamle politigård i Nyborg er der nu indrettet et nyt tekstilmagasin til Østfyns Museers store samling af tekstiler.

Inden tekstilerne kunne flytte ind i det nyindrettede magasinlokale måtte de allesammen lige en tur forbi en fryseboks. En uges ophold her i minus 28 grader sikrer at alt eventuel utøj dør.

På billedet er kasserne, hvori tekstilerne bevares, netop kommet ud af fryseboksen.

Tekstilmagasinet indeholder beklædning og andre tekstiler, som indgår i museets samling.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen