Tekstilmagasin samles i Nyborg

23. januar 2017 | Østfyns Museer

Østfyns Museer samler nu sit tekstilmagasin i nye lokaler på den gamle politigård i Nyborg.

På anden sal i den gamle politigård i Nyborg er der nu indrettet et nyt tekstilmagasin til Østfyns Museers store samling af tekstiler.

Inden tekstilerne kunne flytte ind i det nyindrettede magasinlokale måtte de allesammen lige en tur forbi en fryseboks. En uges ophold her i minus 28 grader sikrer at alt eventuel utøj dør.

På billedet er kasserne, hvori tekstilerne bevares, netop kommet ud af fryseboksen.

Tekstilmagasinet indeholder beklædning og andre tekstiler, som indgår i museets samling.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.