Historien om Danmark: Lige rundt om hjørnet!

20. september 2017 | Østfyns Museer

Følg med i anden halvdel af DR's store historiesatsning og find historien her på Østfyn!

I april sendte DR1 første halvdel af deres stort anlagte programserie ”Historien om Danmark” med skuespilleren Lars Mikkelsen som gennemgående vært. Serien begyndte ved de første jæger-samlere i istidens Danmark ca. 12.000 år før vores tidsregning, og nu følger anden halvdel med premiere på lørdag den 23. september kl. 20 på DR1. Den nye sæson begynder, hvor den gamle slap, i 1536 med Reformationen, og fortæller Danmarks historie frem til år 2000.

Oplev Danmarkshistorien på Østfyn

På Østfyns Museer glæder vi os endnu en gang til at følge med og til at udforske historien omkring os.

Som med første sæson har vi for hvert afsnit udvalgt to steder fra Østfyns rige kulturarv, som vi opfordrer jer alle til at tage ud og se. Hver uge vil I derfor kunne finde fortællinger om to nye steder – ét på Kertemindeegnen og ét på Nyborgegnen – her på Østfyns Museers hjemmeside. Danmarkshistorien er nemlig lige rundt om hjørnet!

Følg fortællingerne her på hjemmesiden i efteråret og tag med på en historisk dannelsesrejse på Østfyn!

Borgmestergården slår rekord
20. januar 2020

Byen og turisterne har nu for alvor taget Borgmestergården til sig.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.