Historien om Danmark: Lige rundt om hjørnet!

20. september 2017 | Østfyns Museer

Følg med i anden halvdel af DR's store historiesatsning og find historien her på Østfyn!

I april sendte DR1 første halvdel af deres stort anlagte programserie ”Historien om Danmark” med skuespilleren Lars Mikkelsen som gennemgående vært. Serien begyndte ved de første jæger-samlere i istidens Danmark ca. 12.000 år før vores tidsregning, og nu følger anden halvdel med premiere på lørdag den 23. september kl. 20 på DR1. Den nye sæson begynder, hvor den gamle slap, i 1536 med Reformationen, og fortæller Danmarks historie frem til år 2000.

Oplev Danmarkshistorien på Østfyn

På Østfyns Museer glæder vi os endnu en gang til at følge med og til at udforske historien omkring os.

Som med første sæson har vi for hvert afsnit udvalgt to steder fra Østfyns rige kulturarv, som vi opfordrer jer alle til at tage ud og se. Hver uge vil I derfor kunne finde fortællinger om to nye steder – ét på Kertemindeegnen og ét på Nyborgegnen – her på Østfyns Museers hjemmeside. Danmarkshistorien er nemlig lige rundt om hjørnet!

Følg fortællingerne her på hjemmesiden i efteråret og tag med på en historisk dannelsesrejse på Østfyn!

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.