Historien om Danmark: Lige rundt om hjørnet!

20. september 2017 | Østfyns Museer

Følg med i anden halvdel af DR's store historiesatsning og find historien her på Østfyn!

I april sendte DR1 første halvdel af deres stort anlagte programserie ”Historien om Danmark” med skuespilleren Lars Mikkelsen som gennemgående vært. Serien begyndte ved de første jæger-samlere i istidens Danmark ca. 12.000 år før vores tidsregning, og nu følger anden halvdel med premiere på lørdag den 23. september kl. 20 på DR1. Den nye sæson begynder, hvor den gamle slap, i 1536 med Reformationen, og fortæller Danmarks historie frem til år 2000.

Oplev Danmarkshistorien på Østfyn

På Østfyns Museer glæder vi os endnu en gang til at følge med og til at udforske historien omkring os.

Som med første sæson har vi for hvert afsnit udvalgt to steder fra Østfyns rige kulturarv, som vi opfordrer jer alle til at tage ud og se. Hver uge vil I derfor kunne finde fortællinger om to nye steder – ét på Kertemindeegnen og ét på Nyborgegnen – her på Østfyns Museers hjemmeside. Danmarkshistorien er nemlig lige rundt om hjørnet!

Følg fortællingerne her på hjemmesiden i efteråret og tag med på en historisk dannelsesrejse på Østfyn!

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.