Fortællinger fra Selleberg

12. juli 2017 | Kulturhistorie

Ny bog fortæller de mange spændende historier fra "kirsebærherregården" Selleberg.

Selleberg på Østfyn har gennem et par generationer været kendt som ”Kirsebær-herregården”.  Men herregårdens historie går århundreder tilbage, og gennem hele det historiske forløb har den – lige som andre herregårde – udgjort sit eget lille minisamfund.

Herregården har gennem århundrederne haft en afgørende betydning for mange mennesker. Det var her, der blev trukket i de politiske tråde, her de kulturelle strømninger udgik fra, og her tjenestefolks eksistensgrundlag blev flettet sammen med herremandens.

Men hvordan var det egentlig at bo på en herregård og have alle de medfølgende forpligtelser, hvordan var det at være ansat på herregården, hvordan var dagliglivet dengang herregården var et magtcentrum, og hvordan er det i dag, hvor mange herremænd må give op, fordi de økonomiske betingelser er for hårde?

Bogen giver ordet til de mennesker, der boede, arbejdede eller færdedes på herregården Selleberg gennem tiden. Det er stemmer fra en fortid, som ikke kun er vedkommende for dem, der interesserer sig for netop denne herregård, men også for alle dem, der interesserer sig for herregårdenes historie generelt.

Efter en introduktion til herregården følger 22 livshistorier i kronologisk rækkefølge efter den tid, de fortæller om. De ældste er skriftlige beretninger, mens de øvrige er baseret på interviews, som er foretaget i forbindelse med bogens tilblivelse.

Bogens forfatter, Lene Nørgaard Munch, er uddannet jordemor og efterfølgende cand.mag. i dansk og litteraturvidenskab. Hun har arbejdet med forskellige projekter inden for film, markedsføring og medier.

Køb bogen her.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.