Fortællinger fra Selleberg

12. juli 2017 | Kulturhistorie

Ny bog fortæller de mange spændende historier fra "kirsebærherregården" Selleberg.

Selleberg på Østfyn har gennem et par generationer været kendt som ”Kirsebær-herregården”.  Men herregårdens historie går århundreder tilbage, og gennem hele det historiske forløb har den – lige som andre herregårde – udgjort sit eget lille minisamfund.

Herregården har gennem århundrederne haft en afgørende betydning for mange mennesker. Det var her, der blev trukket i de politiske tråde, her de kulturelle strømninger udgik fra, og her tjenestefolks eksistensgrundlag blev flettet sammen med herremandens.

Men hvordan var det egentlig at bo på en herregård og have alle de medfølgende forpligtelser, hvordan var det at være ansat på herregården, hvordan var dagliglivet dengang herregården var et magtcentrum, og hvordan er det i dag, hvor mange herremænd må give op, fordi de økonomiske betingelser er for hårde?

Bogen giver ordet til de mennesker, der boede, arbejdede eller færdedes på herregården Selleberg gennem tiden. Det er stemmer fra en fortid, som ikke kun er vedkommende for dem, der interesserer sig for netop denne herregård, men også for alle dem, der interesserer sig for herregårdenes historie generelt.

Efter en introduktion til herregården følger 22 livshistorier i kronologisk rækkefølge efter den tid, de fortæller om. De ældste er skriftlige beretninger, mens de øvrige er baseret på interviews, som er foretaget i forbindelse med bogens tilblivelse.

Bogens forfatter, Lene Nørgaard Munch, er uddannet jordemor og efterfølgende cand.mag. i dansk og litteraturvidenskab. Hun har arbejdet med forskellige projekter inden for film, markedsføring og medier.

Køb bogen her.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen