Stor interesse for M/F Broen

27. september 2016 | Østfyns Museer

800 borgere benyttede muligheden for at komme ombord på den gamle storebæltsfærge, og Lauses Grill fik delt i alt 1120 pølser ud.

Der var stor interesse for at komme ombord på storebæltsfærgen M/F Broen, da der torsdag den 22. september var "åben færge". På kajen holdt Lauses Grill til og delte her gratis pølser og fadøl ud til de mange fremmødte, som kunne nyde det gode vejr, mens de ventede på at komme med på en rundvisning på færgen.

Østfyns Museer måtte indkalde forstærkning i form af flere rundvisere, eftersom interessen var langt større end forventet.

Samme aften var Nyborgs borgere inviteret til borgermøde om færgeprojektet på Nyborg Slot, og også her var mange mødt frem. De mange muligheder for en færge i Nyborg som nyt kulturarvsmonument og attraktion blev præsenteret og diskuteret.

Se oplægsmaterialet her.

Til slut blev bogen "En gyngende bro. Fra storebæltsfærge til kulturfærge", hvis udgivelse blev støttet af Energi Fyn, præsenteret.

Køb bogen her

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.