Stor interesse for M/F Broen

27. september 2016 | Østfyns Museer

800 borgere benyttede muligheden for at komme ombord på den gamle storebæltsfærge, og Lauses Grill fik delt i alt 1120 pølser ud.

Der var stor interesse for at komme ombord på storebæltsfærgen M/F Broen, da der torsdag den 22. september var "åben færge". På kajen holdt Lauses Grill til og delte her gratis pølser og fadøl ud til de mange fremmødte, som kunne nyde det gode vejr, mens de ventede på at komme med på en rundvisning på færgen.

Østfyns Museer måtte indkalde forstærkning i form af flere rundvisere, eftersom interessen var langt større end forventet.

Samme aften var Nyborgs borgere inviteret til borgermøde om færgeprojektet på Nyborg Slot, og også her var mange mødt frem. De mange muligheder for en færge i Nyborg som nyt kulturarvsmonument og attraktion blev præsenteret og diskuteret.

Se oplægsmaterialet her.

Til slut blev bogen "En gyngende bro. Fra storebæltsfærge til kulturfærge", hvis udgivelse blev støttet af Energi Fyn, præsenteret.

Køb bogen her

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.