Stor interesse for M/F Broen

27. september 2016 | Østfyns Museer

800 borgere benyttede muligheden for at komme ombord på den gamle storebæltsfærge, og Lauses Grill fik delt i alt 1120 pølser ud.

Der var stor interesse for at komme ombord på storebæltsfærgen M/F Broen, da der torsdag den 22. september var "åben færge". På kajen holdt Lauses Grill til og delte her gratis pølser og fadøl ud til de mange fremmødte, som kunne nyde det gode vejr, mens de ventede på at komme med på en rundvisning på færgen.

Østfyns Museer måtte indkalde forstærkning i form af flere rundvisere, eftersom interessen var langt større end forventet.

Samme aften var Nyborgs borgere inviteret til borgermøde om færgeprojektet på Nyborg Slot, og også her var mange mødt frem. De mange muligheder for en færge i Nyborg som nyt kulturarvsmonument og attraktion blev præsenteret og diskuteret.

Se oplægsmaterialet her.

Til slut blev bogen "En gyngende bro. Fra storebæltsfærge til kulturfærge", hvis udgivelse blev støttet af Energi Fyn, præsenteret.

Køb bogen her

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.