Masser af glade skoleelever på Østfyns Museer

15. august 2016 | Østfyns Museer

Siden 2011 er antallet af skoleklasser, der besøger Østfyns Museer, tredoblet. Ny undersøgelse viser at både elever og lærere er glade for at komme på museum i skoletiden.

I 2014 lancerede Østfyns Museer skolesamarbejdet ”Mit Østfyn”, 3.- til 6.-klasserne på alle skoler i Nyborg og Kerteminde Kommuner får særligt tilrettelagte forløb på Østfyns Museer, hhv. Nyborg Slot, Johanens Larsen Museet, Vikingemuseet Ladby, Borgmestergården i Nyborg og Farvergården i Kerteminde. Men de mange skoleklasser, der gennemfører ”Mit Østfyn”-forløbene kan ikke i sig selv forklare væksten i antallet af skolebesøg på Østfyns Museer, der i 2015 var på i alt 326 skolebesøg, hvilken er en tredobling i forhold til 2011, hvor tallet var blot 109.

Samarbejde har båret frugt

”Det er dejligt at se, at vores målrettede samarbejde med faglærere fra skolerne har båret frugt, og at Mit Østfyn-forløbene bliver taget godt imod. Derudover tror jeg også at skolereformens fokus på at inddrage alternative læringsmiljøer i eleverne skoledag har medvirket til, at skolerne har fokus på at udnytte de muligheder, som museerne tilbyder”, siger museumsinspektør Troels Malthe Borch fra Østfyns Museer.

Ca. 50 % af skolebesøgene på museet udgøres af elever fra 3. til 6. klassetrin, som også er de klassetrin, som Mit Østfyn-forløbene henvender sig til. Derudover udgøres 10 % af skolebesøgene af specialklasser, og 7 % af besøgene af undervisningshold, fra ungdomsuddannelser og ”op” – herunder også sprogskoler.

Stor tilfredshed blandt elever og lærere

Resultater fra evalueringen af Mit Østfyn viser stor tilfredshed med forløbene – både blandt lærere og elever. På spørgsmålet om, hvorvidt læreren ønsker at gøre brug af tilbuddet igen, er svaret hele vejen igennem ”ja”. Også eleverne er glade for forløbet, og stort set alle svarer, at den overvejende respons fra eleverne var positiv – og i kommentar-feltet er et tilbagevendende bemærkning, at lærerne ville ønske, at der var mere tid på museet.

”Vi er glade for, at Østfyns Museer på denne måde bidrager til dannelsen af nye generationer ved at sætte såvel vores faglighed og vores kulturarv i spil i undervisningsøjemed. Især hæfter jeg mig ved, at også tilbagemeldingen fra eleverne er positiv. Et museumsbesøg sætter kød og blod på skolefag som historie og billedkunst”, siger Østfyns Museers direktør Erland Porsmose.

I de kommende år arbejder museet på også at styrke samarbejdet med ungdomsuddannelserne.

Læs mere om skolesamarbejdet Mit Østfyn her.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.