Masser af glade skoleelever på Østfyns Museer

15. august 2016 | Østfyns Museer

Siden 2011 er antallet af skoleklasser, der besøger Østfyns Museer, tredoblet. Ny undersøgelse viser at både elever og lærere er glade for at komme på museum i skoletiden.

I 2014 lancerede Østfyns Museer skolesamarbejdet ”Mit Østfyn”, 3.- til 6.-klasserne på alle skoler i Nyborg og Kerteminde Kommuner får særligt tilrettelagte forløb på Østfyns Museer, hhv. Nyborg Slot, Johanens Larsen Museet, Vikingemuseet Ladby, Borgmestergården i Nyborg og Farvergården i Kerteminde. Men de mange skoleklasser, der gennemfører ”Mit Østfyn”-forløbene kan ikke i sig selv forklare væksten i antallet af skolebesøg på Østfyns Museer, der i 2015 var på i alt 326 skolebesøg, hvilken er en tredobling i forhold til 2011, hvor tallet var blot 109.

Samarbejde har båret frugt

”Det er dejligt at se, at vores målrettede samarbejde med faglærere fra skolerne har båret frugt, og at Mit Østfyn-forløbene bliver taget godt imod. Derudover tror jeg også at skolereformens fokus på at inddrage alternative læringsmiljøer i eleverne skoledag har medvirket til, at skolerne har fokus på at udnytte de muligheder, som museerne tilbyder”, siger museumsinspektør Troels Malthe Borch fra Østfyns Museer.

Ca. 50 % af skolebesøgene på museet udgøres af elever fra 3. til 6. klassetrin, som også er de klassetrin, som Mit Østfyn-forløbene henvender sig til. Derudover udgøres 10 % af skolebesøgene af specialklasser, og 7 % af besøgene af undervisningshold, fra ungdomsuddannelser og ”op” – herunder også sprogskoler.

Stor tilfredshed blandt elever og lærere

Resultater fra evalueringen af Mit Østfyn viser stor tilfredshed med forløbene – både blandt lærere og elever. På spørgsmålet om, hvorvidt læreren ønsker at gøre brug af tilbuddet igen, er svaret hele vejen igennem ”ja”. Også eleverne er glade for forløbet, og stort set alle svarer, at den overvejende respons fra eleverne var positiv – og i kommentar-feltet er et tilbagevendende bemærkning, at lærerne ville ønske, at der var mere tid på museet.

”Vi er glade for, at Østfyns Museer på denne måde bidrager til dannelsen af nye generationer ved at sætte såvel vores faglighed og vores kulturarv i spil i undervisningsøjemed. Især hæfter jeg mig ved, at også tilbagemeldingen fra eleverne er positiv. Et museumsbesøg sætter kød og blod på skolefag som historie og billedkunst”, siger Østfyns Museers direktør Erland Porsmose.

I de kommende år arbejder museet på også at styrke samarbejdet med ungdomsuddannelserne.

Læs mere om skolesamarbejdet Mit Østfyn her.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!