Lindø populær på Toldboden

06. september 2016 | Samlinger & Kommunikation

Lindø-udstilling trak flere folk til Toldboden end nogensinde før. Nu fortsætter udstillingen på Munkebo Bibliotek.

Lindø-værftet var den suverænt vigtigste arbejdsplads nogensinde i Kerteminde Kommune – måske endda på hele Fyn – og udstillingen var et stykke gedigen industrihistorie. Rigtigt mange mennesker især på Østfyn har relationer til det tidligere værft, og det har sandsynligvis været en af grundene til, at udstillingen er blevet så velbesøgt. I alt blev udstillingen, der havde åbent i 7 uger henover sommeren, besøgt af 3.250, og det svarer til et dagligt besøgstal på Toldboden, der er højere end nogensinde før.

Blandt de mange besøgende på Toldboden i sommeren 2016 var der mange tidligere ansatte på Lindø, der mindedes en tid og et sted forbundet med stor stolthed for lokalområdet. Udstillingen var første led i en længere række af formidlingstiltag, der tilsammen skal fortælle historien om det betydningsfulde værft. Fredag den 2. september udkom et bogværk om værftet og i løbet af efteråret afholdes en række arrangementer. Find oversigt her.

Find udstillingen på Munkebo Bibliotek.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.