Lindø populær på Toldboden

06. september 2016 | Samlinger & Kommunikation

Lindø-udstilling trak flere folk til Toldboden end nogensinde før. Nu fortsætter udstillingen på Munkebo Bibliotek.

Lindø-værftet var den suverænt vigtigste arbejdsplads nogensinde i Kerteminde Kommune – måske endda på hele Fyn – og udstillingen var et stykke gedigen industrihistorie. Rigtigt mange mennesker især på Østfyn har relationer til det tidligere værft, og det har sandsynligvis været en af grundene til, at udstillingen er blevet så velbesøgt. I alt blev udstillingen, der havde åbent i 7 uger henover sommeren, besøgt af 3.250, og det svarer til et dagligt besøgstal på Toldboden, der er højere end nogensinde før.

Blandt de mange besøgende på Toldboden i sommeren 2016 var der mange tidligere ansatte på Lindø, der mindedes en tid og et sted forbundet med stor stolthed for lokalområdet. Udstillingen var første led i en længere række af formidlingstiltag, der tilsammen skal fortælle historien om det betydningsfulde værft. Fredag den 2. september udkom et bogværk om værftet og i løbet af efteråret afholdes en række arrangementer. Find oversigt her.

Find udstillingen på Munkebo Bibliotek.

Lokale virksomheder skal restaurere Nyborg Slot indvendigt
1. april 2020

Slots- og Kulturstyrelsen har netop fundet frem til de håndværkere og entreprenører, der skal restaurere det indvendige af Kongefløjen.

Tænk, hvis alle fund var datomærket
26. marts 2020
Landskab & Arkæologi

En chips-pose med udløbsdato vidner om sidste gang, der blev udgravet til gasledninger på Østfyn.

Arne bygger sit tredje skib til museet
25. marts 2020

Forenden af et 1500-tals-krigsskib bliver del af ny udstilling på Borgmestergården.

Kort og godt om Danmarkshistorien i Nyborg
20. marts 2020

400 års Danmarkshistorie set fra Nyborg bliver nu fortalt i ny bog fra Østfyns Museer.

Kunsten går i fisk
NB: AFLYST! Torsdag den 19. marts kl. 10-11
Fjord&Bælt, Margrethes Plads 1, Kerteminde

Arrangementet er aflyst på baggrund af anbefalinger fra myndighederne.

Slotsvandring
Faste ugedage april-oktober
Foran Borgmestergården

Gratis slotsvandring med én af Nyborg Slots guider.

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Søsætning af Ladbydragen - AFLYST
Lørdag d. 2. maj kl. 11-15

Kom og vær med når Ladbydragen indleder sin 5. sæson på vandet.