Lindø populær på Toldboden

06. september 2016 | Samlinger & Kommunikation

Lindø-udstilling trak flere folk til Toldboden end nogensinde før. Nu fortsætter udstillingen på Munkebo Bibliotek.

Lindø-værftet var den suverænt vigtigste arbejdsplads nogensinde i Kerteminde Kommune – måske endda på hele Fyn – og udstillingen var et stykke gedigen industrihistorie. Rigtigt mange mennesker især på Østfyn har relationer til det tidligere værft, og det har sandsynligvis været en af grundene til, at udstillingen er blevet så velbesøgt. I alt blev udstillingen, der havde åbent i 7 uger henover sommeren, besøgt af 3.250, og det svarer til et dagligt besøgstal på Toldboden, der er højere end nogensinde før.

Blandt de mange besøgende på Toldboden i sommeren 2016 var der mange tidligere ansatte på Lindø, der mindedes en tid og et sted forbundet med stor stolthed for lokalområdet. Udstillingen var første led i en længere række af formidlingstiltag, der tilsammen skal fortælle historien om det betydningsfulde værft. Fredag den 2. september udkom et bogværk om værftet og i løbet af efteråret afholdes en række arrangementer. Find oversigt her.

Find udstillingen på Munkebo Bibliotek.

Borgmestergården slår rekord
20. januar 2020

Byen og turisterne har nu for alvor taget Borgmestergården til sig.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.