Lindø populær på Toldboden

06. september 2016 | Samlinger & Kommunikation

Lindø-udstilling trak flere folk til Toldboden end nogensinde før. Nu fortsætter udstillingen på Munkebo Bibliotek.

Lindø-værftet var den suverænt vigtigste arbejdsplads nogensinde i Kerteminde Kommune – måske endda på hele Fyn – og udstillingen var et stykke gedigen industrihistorie. Rigtigt mange mennesker især på Østfyn har relationer til det tidligere værft, og det har sandsynligvis været en af grundene til, at udstillingen er blevet så velbesøgt. I alt blev udstillingen, der havde åbent i 7 uger henover sommeren, besøgt af 3.250, og det svarer til et dagligt besøgstal på Toldboden, der er højere end nogensinde før.

Blandt de mange besøgende på Toldboden i sommeren 2016 var der mange tidligere ansatte på Lindø, der mindedes en tid og et sted forbundet med stor stolthed for lokalområdet. Udstillingen var første led i en længere række af formidlingstiltag, der tilsammen skal fortælle historien om det betydningsfulde værft. Fredag den 2. september udkom et bogværk om værftet og i løbet af efteråret afholdes en række arrangementer. Find oversigt her.

Find udstillingen på Munkebo Bibliotek.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.