Lindø populær på Toldboden

06. september 2016 | Samlinger & Kommunikation

Lindø-udstilling trak flere folk til Toldboden end nogensinde før. Nu fortsætter udstillingen på Munkebo Bibliotek.

Lindø-værftet var den suverænt vigtigste arbejdsplads nogensinde i Kerteminde Kommune – måske endda på hele Fyn – og udstillingen var et stykke gedigen industrihistorie. Rigtigt mange mennesker især på Østfyn har relationer til det tidligere værft, og det har sandsynligvis været en af grundene til, at udstillingen er blevet så velbesøgt. I alt blev udstillingen, der havde åbent i 7 uger henover sommeren, besøgt af 3.250, og det svarer til et dagligt besøgstal på Toldboden, der er højere end nogensinde før.

Blandt de mange besøgende på Toldboden i sommeren 2016 var der mange tidligere ansatte på Lindø, der mindedes en tid og et sted forbundet med stor stolthed for lokalområdet. Udstillingen var første led i en længere række af formidlingstiltag, der tilsammen skal fortælle historien om det betydningsfulde værft. Fredag den 2. september udkom et bogværk om værftet og i løbet af efteråret afholdes en række arrangementer. Find oversigt her.

Find udstillingen på Munkebo Bibliotek.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen