John Vilhelmsen ny formand for Østfyns Museer

28. april 2016 | Østfyns Museer

"Østfyns Museer er et væsentligt aktiv for hele østfyn. Den kulturskat, der ligger på f.eks. Nyborg Slot, Vikingemuseet Ladby og Johannes Larsen Museet, skal vi sørge godt for. Det vil jeg gerne bidrage til som formand", siger John Vilhelmsen.

I marts 2015 trådte John Vilhelmsen ind i bestyrelsen for Museumsforeningen for Kerteminde og Omegn, hvor han indtil da havde været suppleant i to år, og allerede året efter vælges han som formand for foreningen. Nu får John Vilhelmsen en yderligere titel, nemlig som formand for Østfyns Museers bestyrelse.

Spændende tidspunkt

"Det er et fantastisk spændende tidspunkt at være formand for Østfyns Museer. Der sker store ting omkring Nyborg Slot, og søsætningen af det nye Ladbyskib den 14. maj glæder jeg mig meget til!", siger John Vilhelmsen.

I 2014 trak John Vilhelmsen sig tilbage fra arbejdsmarkedet, hvor han indtil da var leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Odense, Assens, Nordfyn, Kerteminde og Nyborg gennem 10 år. John Vilhelmsen har i de sidste 20 år boet i Kerteminde, hvor hustruen, Annette Vilhelmsen, i 1996 fik job på Seminariet for Kunst og Håndværk. Udover formandsposterne på Østfyns Museer og i museumsforeningen er John Vilhelmsen i dag aktiv i en række andre bestyrelser.

Godt samarbejde i bestyrelsen

Bestyrelsen for Østfyns Museer er sammensat af medlemmer af bestyrelserne fra henholdsvis Nyborg Museumsforening og Museumsforeningen for Kerteminde og Omegn, samt repræsentanter fra Nyborg og Kerteminde Byråd.

"Der er et godt samarbejde på tværs af kommuner og foreninger i bestyrelsen", fortæller John Vilhelmsen, der glæder sig til at fortsætte samarbejdet.

Der er tradition for at formandsposten går på skift mellem museumsforeningen i Nyborg og Kerteminde hvert andet år. Afgående formand for Østfyns Museer er Ivar Hviid, der fortsat er formand for Nyborg Museumsforening og næstformand i bestyrelsen for Østfyns Museer.

Læs mere om bestyrelsens sammensætning her.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen