John Vilhelmsen ny formand for Østfyns Museer

28. april 2016 | Østfyns Museer

"Østfyns Museer er et væsentligt aktiv for hele østfyn. Den kulturskat, der ligger på f.eks. Nyborg Slot, Vikingemuseet Ladby og Johannes Larsen Museet, skal vi sørge godt for. Det vil jeg gerne bidrage til som formand", siger John Vilhelmsen.

I marts 2015 trådte John Vilhelmsen ind i bestyrelsen for Museumsforeningen for Kerteminde og Omegn, hvor han indtil da havde været suppleant i to år, og allerede året efter vælges han som formand for foreningen. Nu får John Vilhelmsen en yderligere titel, nemlig som formand for Østfyns Museers bestyrelse.

Spændende tidspunkt

"Det er et fantastisk spændende tidspunkt at være formand for Østfyns Museer. Der sker store ting omkring Nyborg Slot, og søsætningen af det nye Ladbyskib den 14. maj glæder jeg mig meget til!", siger John Vilhelmsen.

I 2014 trak John Vilhelmsen sig tilbage fra arbejdsmarkedet, hvor han indtil da var leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Odense, Assens, Nordfyn, Kerteminde og Nyborg gennem 10 år. John Vilhelmsen har i de sidste 20 år boet i Kerteminde, hvor hustruen, Annette Vilhelmsen, i 1996 fik job på Seminariet for Kunst og Håndværk. Udover formandsposterne på Østfyns Museer og i museumsforeningen er John Vilhelmsen i dag aktiv i en række andre bestyrelser.

Godt samarbejde i bestyrelsen

Bestyrelsen for Østfyns Museer er sammensat af medlemmer af bestyrelserne fra henholdsvis Nyborg Museumsforening og Museumsforeningen for Kerteminde og Omegn, samt repræsentanter fra Nyborg og Kerteminde Byråd.

"Der er et godt samarbejde på tværs af kommuner og foreninger i bestyrelsen", fortæller John Vilhelmsen, der glæder sig til at fortsætte samarbejdet.

Der er tradition for at formandsposten går på skift mellem museumsforeningen i Nyborg og Kerteminde hvert andet år. Afgående formand for Østfyns Museer er Ivar Hviid, der fortsat er formand for Nyborg Museumsforening og næstformand i bestyrelsen for Østfyns Museer.

Læs mere om bestyrelsens sammensætning her.

Danehof 2020 er aflyst
8. april 2020
Nyborg Slot & Kulturarv

På grund af myndighedernes retningslinjer for større begivenheder er årets Danehof den 3.-5. juli nu aflyst.

7. april 2020

Borgmestergården er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

7. april 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer er aflyst.

7. april 2020

Johannes Larsen Museet er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

Jakob og Johanne inviterer indenfor
I åbningstiden

Tag med Jakob og Johanne med på en spændende tur gennem Borgmestergården.

Æggejagt
AFLYST! 6.-12. april

Gå på jagt i haven og find de gemte fuglereder med æg.

Temaweekend: Palnatokes Pral - AFLYST
Lørdag d. 25. april - søndag d. 26. april

Kom og vær med til "Palnatokes Pral" og oplev vikingernes bueskydning på nærmeste hold.

Vold i 1600-tallet
AFLYST! Onsdag den 29. april kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Museumsinspektør Jonas Kragegaard afholder fyraftensfodreag om vold i 1600-tallet - Historier om voldssager fra Aasum herreds tingbøger 1640-1648.