John Vilhelmsen ny formand for Østfyns Museer

28. april 2016 | Østfyns Museer

"Østfyns Museer er et væsentligt aktiv for hele østfyn. Den kulturskat, der ligger på f.eks. Nyborg Slot, Vikingemuseet Ladby og Johannes Larsen Museet, skal vi sørge godt for. Det vil jeg gerne bidrage til som formand", siger John Vilhelmsen.

I marts 2015 trådte John Vilhelmsen ind i bestyrelsen for Museumsforeningen for Kerteminde og Omegn, hvor han indtil da havde været suppleant i to år, og allerede året efter vælges han som formand for foreningen. Nu får John Vilhelmsen en yderligere titel, nemlig som formand for Østfyns Museers bestyrelse.

Spændende tidspunkt

"Det er et fantastisk spændende tidspunkt at være formand for Østfyns Museer. Der sker store ting omkring Nyborg Slot, og søsætningen af det nye Ladbyskib den 14. maj glæder jeg mig meget til!", siger John Vilhelmsen.

I 2014 trak John Vilhelmsen sig tilbage fra arbejdsmarkedet, hvor han indtil da var leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Odense, Assens, Nordfyn, Kerteminde og Nyborg gennem 10 år. John Vilhelmsen har i de sidste 20 år boet i Kerteminde, hvor hustruen, Annette Vilhelmsen, i 1996 fik job på Seminariet for Kunst og Håndværk. Udover formandsposterne på Østfyns Museer og i museumsforeningen er John Vilhelmsen i dag aktiv i en række andre bestyrelser.

Godt samarbejde i bestyrelsen

Bestyrelsen for Østfyns Museer er sammensat af medlemmer af bestyrelserne fra henholdsvis Nyborg Museumsforening og Museumsforeningen for Kerteminde og Omegn, samt repræsentanter fra Nyborg og Kerteminde Byråd.

"Der er et godt samarbejde på tværs af kommuner og foreninger i bestyrelsen", fortæller John Vilhelmsen, der glæder sig til at fortsætte samarbejdet.

Der er tradition for at formandsposten går på skift mellem museumsforeningen i Nyborg og Kerteminde hvert andet år. Afgående formand for Østfyns Museer er Ivar Hviid, der fortsat er formand for Nyborg Museumsforening og næstformand i bestyrelsen for Østfyns Museer.

Læs mere om bestyrelsens sammensætning her.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.