John Vilhelmsen ny formand for Østfyns Museer

28. april 2016 | Østfyns Museer

"Østfyns Museer er et væsentligt aktiv for hele østfyn. Den kulturskat, der ligger på f.eks. Nyborg Slot, Vikingemuseet Ladby og Johannes Larsen Museet, skal vi sørge godt for. Det vil jeg gerne bidrage til som formand", siger John Vilhelmsen.

I marts 2015 trådte John Vilhelmsen ind i bestyrelsen for Museumsforeningen for Kerteminde og Omegn, hvor han indtil da havde været suppleant i to år, og allerede året efter vælges han som formand for foreningen. Nu får John Vilhelmsen en yderligere titel, nemlig som formand for Østfyns Museers bestyrelse.

Spændende tidspunkt

"Det er et fantastisk spændende tidspunkt at være formand for Østfyns Museer. Der sker store ting omkring Nyborg Slot, og søsætningen af det nye Ladbyskib den 14. maj glæder jeg mig meget til!", siger John Vilhelmsen.

I 2014 trak John Vilhelmsen sig tilbage fra arbejdsmarkedet, hvor han indtil da var leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Odense, Assens, Nordfyn, Kerteminde og Nyborg gennem 10 år. John Vilhelmsen har i de sidste 20 år boet i Kerteminde, hvor hustruen, Annette Vilhelmsen, i 1996 fik job på Seminariet for Kunst og Håndværk. Udover formandsposterne på Østfyns Museer og i museumsforeningen er John Vilhelmsen i dag aktiv i en række andre bestyrelser.

Godt samarbejde i bestyrelsen

Bestyrelsen for Østfyns Museer er sammensat af medlemmer af bestyrelserne fra henholdsvis Nyborg Museumsforening og Museumsforeningen for Kerteminde og Omegn, samt repræsentanter fra Nyborg og Kerteminde Byråd.

"Der er et godt samarbejde på tværs af kommuner og foreninger i bestyrelsen", fortæller John Vilhelmsen, der glæder sig til at fortsætte samarbejdet.

Der er tradition for at formandsposten går på skift mellem museumsforeningen i Nyborg og Kerteminde hvert andet år. Afgående formand for Østfyns Museer er Ivar Hviid, der fortsat er formand for Nyborg Museumsforening og næstformand i bestyrelsen for Østfyns Museer.

Læs mere om bestyrelsens sammensætning her.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.