John Vilhelmsen ny formand for Østfyns Museer

28. april 2016 | Østfyns Museer

"Østfyns Museer er et væsentligt aktiv for hele østfyn. Den kulturskat, der ligger på f.eks. Nyborg Slot, Vikingemuseet Ladby og Johannes Larsen Museet, skal vi sørge godt for. Det vil jeg gerne bidrage til som formand", siger John Vilhelmsen.

I marts 2015 trådte John Vilhelmsen ind i bestyrelsen for Museumsforeningen for Kerteminde og Omegn, hvor han indtil da havde været suppleant i to år, og allerede året efter vælges han som formand for foreningen. Nu får John Vilhelmsen en yderligere titel, nemlig som formand for Østfyns Museers bestyrelse.

Spændende tidspunkt

"Det er et fantastisk spændende tidspunkt at være formand for Østfyns Museer. Der sker store ting omkring Nyborg Slot, og søsætningen af det nye Ladbyskib den 14. maj glæder jeg mig meget til!", siger John Vilhelmsen.

I 2014 trak John Vilhelmsen sig tilbage fra arbejdsmarkedet, hvor han indtil da var leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Odense, Assens, Nordfyn, Kerteminde og Nyborg gennem 10 år. John Vilhelmsen har i de sidste 20 år boet i Kerteminde, hvor hustruen, Annette Vilhelmsen, i 1996 fik job på Seminariet for Kunst og Håndværk. Udover formandsposterne på Østfyns Museer og i museumsforeningen er John Vilhelmsen i dag aktiv i en række andre bestyrelser.

Godt samarbejde i bestyrelsen

Bestyrelsen for Østfyns Museer er sammensat af medlemmer af bestyrelserne fra henholdsvis Nyborg Museumsforening og Museumsforeningen for Kerteminde og Omegn, samt repræsentanter fra Nyborg og Kerteminde Byråd.

"Der er et godt samarbejde på tværs af kommuner og foreninger i bestyrelsen", fortæller John Vilhelmsen, der glæder sig til at fortsætte samarbejdet.

Der er tradition for at formandsposten går på skift mellem museumsforeningen i Nyborg og Kerteminde hvert andet år. Afgående formand for Østfyns Museer er Ivar Hviid, der fortsat er formand for Nyborg Museumsforening og næstformand i bestyrelsen for Østfyns Museer.

Læs mere om bestyrelsens sammensætning her.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?