Flere grave i Lars Jens' Høj

09. september 2016 | Landskab & Arkæologi

Bronzealderhøjen Lars Jens' Høj ved Snave Strand rummer ikke bare en, men flere grave. Arkæologisk undersøgelse gav megen ny viden.

Så er arkæologerne kommet ned fra liften, efter at have tilbragt et par uger i de højere luftlag med undersøgelsen af Lars Jens’ høj ved Snave strand. Undersøgelsen gav rigtig mange fine resultater og ny viden om den 3.500 år gamle gravhøj.

Flere begravet i højen

Blandt andet viste det sig, at der var en grav mere i højen, end den vi kendte til i forvejen. Meget tyder på, at der faktisk kan have ligget en tredje grav i den del af højen, der for længst er forsvundet i havet.

Højen er et kompliceret byggeri, udvidet af flere omgange, måske når et nyt familiemedlem skulle gravlægges. Afslutningsvis har man dækket alle udvidelserne med en fælles kappe af jord og omkranset den med en brolægning og en kæde af større randsten.

Store forventninger til jordprøver

Højen har stået som en imponerende og markant kuppel, der har kunnet ses på lang afstand fra både land- og søside. Et værdigt minde for de personer der lå gravlagt i den, men også at monument over en stor fælles arbejdsindsats, der har krævet mange ressourcer.

Man brugte tørv til at opbygge kernen af højen og bevaringsforholdene har været så gode, at man tydeligt kan se vækstlagene på de enkelte tørv. Dermed er der også rigtig gode chancer for at naturvidenskabsfolkene kan give os endnu flere interessante oplysninger, når de går i gang med at analysere nogle af de mange jordprøver, der er taget med hjem.

Læs mere om Lars Jens' Høj her.

Danehof 2020 er aflyst
8. april 2020
Nyborg Slot & Kulturarv

På grund af myndighedernes retningslinjer for større begivenheder er årets Danehof den 3.-5. juli nu aflyst.

7. april 2020

Borgmestergården er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

7. april 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer er aflyst.

7. april 2020

Johannes Larsen Museet er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

Jakob og Johanne inviterer indenfor
I åbningstiden

Tag med Jakob og Johanne med på en spændende tur gennem Borgmestergården.

Æggejagt
AFLYST! 6.-12. april

Gå på jagt i haven og find de gemte fuglereder med æg.

Temaweekend: Palnatokes Pral - AFLYST
Lørdag d. 25. april - søndag d. 26. april

Kom og vær med til "Palnatokes Pral" og oplev vikingernes bueskydning på nærmeste hold.

Vold i 1600-tallet
AFLYST! Onsdag den 29. april kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Museumsinspektør Jonas Kragegaard afholder fyraftensfodreag om vold i 1600-tallet - Historier om voldssager fra Aasum herreds tingbøger 1640-1648.