Flere grave i Lars Jens' Høj

09. september 2016 | Landskab & Arkæologi

Bronzealderhøjen Lars Jens' Høj ved Snave Strand rummer ikke bare en, men flere grave. Arkæologisk undersøgelse gav megen ny viden.

Så er arkæologerne kommet ned fra liften, efter at have tilbragt et par uger i de højere luftlag med undersøgelsen af Lars Jens’ høj ved Snave strand. Undersøgelsen gav rigtig mange fine resultater og ny viden om den 3.500 år gamle gravhøj.

Flere begravet i højen

Blandt andet viste det sig, at der var en grav mere i højen, end den vi kendte til i forvejen. Meget tyder på, at der faktisk kan have ligget en tredje grav i den del af højen, der for længst er forsvundet i havet.

Højen er et kompliceret byggeri, udvidet af flere omgange, måske når et nyt familiemedlem skulle gravlægges. Afslutningsvis har man dækket alle udvidelserne med en fælles kappe af jord og omkranset den med en brolægning og en kæde af større randsten.

Store forventninger til jordprøver

Højen har stået som en imponerende og markant kuppel, der har kunnet ses på lang afstand fra både land- og søside. Et værdigt minde for de personer der lå gravlagt i den, men også at monument over en stor fælles arbejdsindsats, der har krævet mange ressourcer.

Man brugte tørv til at opbygge kernen af højen og bevaringsforholdene har været så gode, at man tydeligt kan se vækstlagene på de enkelte tørv. Dermed er der også rigtig gode chancer for at naturvidenskabsfolkene kan give os endnu flere interessante oplysninger, når de går i gang med at analysere nogle af de mange jordprøver, der er taget med hjem.

Læs mere om Lars Jens' Høj her.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.