Flere grave i Lars Jens' Høj

09. september 2016 | Landskab & Arkæologi

Bronzealderhøjen Lars Jens' Høj ved Snave Strand rummer ikke bare en, men flere grave. Arkæologisk undersøgelse gav megen ny viden.

Så er arkæologerne kommet ned fra liften, efter at have tilbragt et par uger i de højere luftlag med undersøgelsen af Lars Jens’ høj ved Snave strand. Undersøgelsen gav rigtig mange fine resultater og ny viden om den 3.500 år gamle gravhøj.

Flere begravet i højen

Blandt andet viste det sig, at der var en grav mere i højen, end den vi kendte til i forvejen. Meget tyder på, at der faktisk kan have ligget en tredje grav i den del af højen, der for længst er forsvundet i havet.

Højen er et kompliceret byggeri, udvidet af flere omgange, måske når et nyt familiemedlem skulle gravlægges. Afslutningsvis har man dækket alle udvidelserne med en fælles kappe af jord og omkranset den med en brolægning og en kæde af større randsten.

Store forventninger til jordprøver

Højen har stået som en imponerende og markant kuppel, der har kunnet ses på lang afstand fra både land- og søside. Et værdigt minde for de personer der lå gravlagt i den, men også at monument over en stor fælles arbejdsindsats, der har krævet mange ressourcer.

Man brugte tørv til at opbygge kernen af højen og bevaringsforholdene har været så gode, at man tydeligt kan se vækstlagene på de enkelte tørv. Dermed er der også rigtig gode chancer for at naturvidenskabsfolkene kan give os endnu flere interessante oplysninger, når de går i gang med at analysere nogle af de mange jordprøver, der er taget med hjem.

Læs mere om Lars Jens' Høj her.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?