Flere grave i Lars Jens' Høj

09. september 2016 | Landskab & Arkæologi

Bronzealderhøjen Lars Jens' Høj ved Snave Strand rummer ikke bare en, men flere grave. Arkæologisk undersøgelse gav megen ny viden.

Så er arkæologerne kommet ned fra liften, efter at have tilbragt et par uger i de højere luftlag med undersøgelsen af Lars Jens’ høj ved Snave strand. Undersøgelsen gav rigtig mange fine resultater og ny viden om den 3.500 år gamle gravhøj.

Flere begravet i højen

Blandt andet viste det sig, at der var en grav mere i højen, end den vi kendte til i forvejen. Meget tyder på, at der faktisk kan have ligget en tredje grav i den del af højen, der for længst er forsvundet i havet.

Højen er et kompliceret byggeri, udvidet af flere omgange, måske når et nyt familiemedlem skulle gravlægges. Afslutningsvis har man dækket alle udvidelserne med en fælles kappe af jord og omkranset den med en brolægning og en kæde af større randsten.

Store forventninger til jordprøver

Højen har stået som en imponerende og markant kuppel, der har kunnet ses på lang afstand fra både land- og søside. Et værdigt minde for de personer der lå gravlagt i den, men også at monument over en stor fælles arbejdsindsats, der har krævet mange ressourcer.

Man brugte tørv til at opbygge kernen af højen og bevaringsforholdene har været så gode, at man tydeligt kan se vækstlagene på de enkelte tørv. Dermed er der også rigtig gode chancer for at naturvidenskabsfolkene kan give os endnu flere interessante oplysninger, når de går i gang med at analysere nogle af de mange jordprøver, der er taget med hjem.

Læs mere om Lars Jens' Høj her.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.