Flere grave i Lars Jens' Høj

09. september 2016 | Landskab & Arkæologi

Bronzealderhøjen Lars Jens' Høj ved Snave Strand rummer ikke bare en, men flere grave. Arkæologisk undersøgelse gav megen ny viden.

Så er arkæologerne kommet ned fra liften, efter at have tilbragt et par uger i de højere luftlag med undersøgelsen af Lars Jens’ høj ved Snave strand. Undersøgelsen gav rigtig mange fine resultater og ny viden om den 3.500 år gamle gravhøj.

Flere begravet i højen

Blandt andet viste det sig, at der var en grav mere i højen, end den vi kendte til i forvejen. Meget tyder på, at der faktisk kan have ligget en tredje grav i den del af højen, der for længst er forsvundet i havet.

Højen er et kompliceret byggeri, udvidet af flere omgange, måske når et nyt familiemedlem skulle gravlægges. Afslutningsvis har man dækket alle udvidelserne med en fælles kappe af jord og omkranset den med en brolægning og en kæde af større randsten.

Store forventninger til jordprøver

Højen har stået som en imponerende og markant kuppel, der har kunnet ses på lang afstand fra både land- og søside. Et værdigt minde for de personer der lå gravlagt i den, men også at monument over en stor fælles arbejdsindsats, der har krævet mange ressourcer.

Man brugte tørv til at opbygge kernen af højen og bevaringsforholdene har været så gode, at man tydeligt kan se vækstlagene på de enkelte tørv. Dermed er der også rigtig gode chancer for at naturvidenskabsfolkene kan give os endnu flere interessante oplysninger, når de går i gang med at analysere nogle af de mange jordprøver, der er taget med hjem.

Læs mere om Lars Jens' Høj her.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.