Bog om M/F Broen på vej

29. april 2016 | Danmarks Riges Hjerte

M/F Broen i Nyborg. Foto: Østfyns Museer.

Østfyns Museer har modtaget 150.000 kr. fra Energi Fyns Almene Fond til udarbejdelse og udgivelse af en publikation, der beskriver historien om Storebæltsfærgen M/F Broen, færgens tilknytning til Nyborg samt færgefartens store betydning for Fyn som landsdel og Danmark som nation.

Første konkrete skridt mod bevaring af færgen

M/F Broen er en af de sidste bevarede Storebæltsfærger. Den er et monument for et teknologisk højdepunkt og over færgefarten i Danmark som sådan. Storebæltsfærgerne har haft stor betydning for Danmarks selvforståelse og udvikling og er en vigtig, men glemt, kulturarv af national betydning. Lige nu ligger M/F Broen i Nyborg, hvor Nyborg Kommune og Østfyns Museer i fællesskab er i gang med at sondere mulighederne for at bevare færgen som et kulturarvsmonument i Nyborg.

Bogen er det første konkrete skridt til at bevare færgen og skal beskrive både historien bag M/F Broen og tankerne om det aktuelle bevaringsprojekt i Nyborg.

Løftestang til byudvikling og øget turisme

Bogen om M/F Broen skal formidle ny viden og oplyse om færgen og projektet over for blandt andre borgere og mulige partshavere i Nyborg og på Fyn, og den skal desuden bruges i fondsarbejdet med at skaffe økonomisk støtte til at bevare færgen.

Bogen udarbejdes i et samarbejde mellem Østfyns Museer, Bureauet Nyborg samt Miljø- og Teknikafdelingen, Nyborg Kommune med bidrag fra historikerne Mette Ladegaard Thøgersen, Eva Becher, Kurt Risskov Sørensen, Østfyns Museer; turistchef Sanne Hoffensetz Andresen, Bureauet Nyborg samt arkitekt Peter Holm, Miljø- og Teknikafdelingen, Nyborg Kommune.

Energi Fyns Almene Fond modtog i alt 469 ansøgninger, hvoraf kun 22 projekter blev støttet, heriblandt udgivelsen om M/F Broen.

Læs mere om Energi Fyns Almene Fonds tildelinger her.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?