Bog om M/F Broen på vej

29. april 2016 | Danmarks Riges Hjerte

M/F Broen i Nyborg. Foto: Østfyns Museer.

Østfyns Museer har modtaget 150.000 kr. fra Energi Fyns Almene Fond til udarbejdelse og udgivelse af en publikation, der beskriver historien om Storebæltsfærgen M/F Broen, færgens tilknytning til Nyborg samt færgefartens store betydning for Fyn som landsdel og Danmark som nation.

Første konkrete skridt mod bevaring af færgen

M/F Broen er en af de sidste bevarede Storebæltsfærger. Den er et monument for et teknologisk højdepunkt og over færgefarten i Danmark som sådan. Storebæltsfærgerne har haft stor betydning for Danmarks selvforståelse og udvikling og er en vigtig, men glemt, kulturarv af national betydning. Lige nu ligger M/F Broen i Nyborg, hvor Nyborg Kommune og Østfyns Museer i fællesskab er i gang med at sondere mulighederne for at bevare færgen som et kulturarvsmonument i Nyborg.

Bogen er det første konkrete skridt til at bevare færgen og skal beskrive både historien bag M/F Broen og tankerne om det aktuelle bevaringsprojekt i Nyborg.

Løftestang til byudvikling og øget turisme

Bogen om M/F Broen skal formidle ny viden og oplyse om færgen og projektet over for blandt andre borgere og mulige partshavere i Nyborg og på Fyn, og den skal desuden bruges i fondsarbejdet med at skaffe økonomisk støtte til at bevare færgen.

Bogen udarbejdes i et samarbejde mellem Østfyns Museer, Bureauet Nyborg samt Miljø- og Teknikafdelingen, Nyborg Kommune med bidrag fra historikerne Mette Ladegaard Thøgersen, Eva Becher, Kurt Risskov Sørensen, Østfyns Museer; turistchef Sanne Hoffensetz Andresen, Bureauet Nyborg samt arkitekt Peter Holm, Miljø- og Teknikafdelingen, Nyborg Kommune.

Energi Fyns Almene Fond modtog i alt 469 ansøgninger, hvoraf kun 22 projekter blev støttet, heriblandt udgivelsen om M/F Broen.

Læs mere om Energi Fyns Almene Fonds tildelinger her.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen