Bog om M/F Broen på vej

29. april 2016 | Danmarks Riges Hjerte

M/F Broen i Nyborg. Foto: Østfyns Museer.

Østfyns Museer har modtaget 150.000 kr. fra Energi Fyns Almene Fond til udarbejdelse og udgivelse af en publikation, der beskriver historien om Storebæltsfærgen M/F Broen, færgens tilknytning til Nyborg samt færgefartens store betydning for Fyn som landsdel og Danmark som nation.

Første konkrete skridt mod bevaring af færgen

M/F Broen er en af de sidste bevarede Storebæltsfærger. Den er et monument for et teknologisk højdepunkt og over færgefarten i Danmark som sådan. Storebæltsfærgerne har haft stor betydning for Danmarks selvforståelse og udvikling og er en vigtig, men glemt, kulturarv af national betydning. Lige nu ligger M/F Broen i Nyborg, hvor Nyborg Kommune og Østfyns Museer i fællesskab er i gang med at sondere mulighederne for at bevare færgen som et kulturarvsmonument i Nyborg.

Bogen er det første konkrete skridt til at bevare færgen og skal beskrive både historien bag M/F Broen og tankerne om det aktuelle bevaringsprojekt i Nyborg.

Løftestang til byudvikling og øget turisme

Bogen om M/F Broen skal formidle ny viden og oplyse om færgen og projektet over for blandt andre borgere og mulige partshavere i Nyborg og på Fyn, og den skal desuden bruges i fondsarbejdet med at skaffe økonomisk støtte til at bevare færgen.

Bogen udarbejdes i et samarbejde mellem Østfyns Museer, Bureauet Nyborg samt Miljø- og Teknikafdelingen, Nyborg Kommune med bidrag fra historikerne Mette Ladegaard Thøgersen, Eva Becher, Kurt Risskov Sørensen, Østfyns Museer; turistchef Sanne Hoffensetz Andresen, Bureauet Nyborg samt arkitekt Peter Holm, Miljø- og Teknikafdelingen, Nyborg Kommune.

Energi Fyns Almene Fond modtog i alt 469 ansøgninger, hvoraf kun 22 projekter blev støttet, heriblandt udgivelsen om M/F Broen.

Læs mere om Energi Fyns Almene Fonds tildelinger her.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.