Bog om M/F Broen på vej

29. april 2016 | Danmarks Riges Hjerte

M/F Broen i Nyborg. Foto: Østfyns Museer.

Østfyns Museer har modtaget 150.000 kr. fra Energi Fyns Almene Fond til udarbejdelse og udgivelse af en publikation, der beskriver historien om Storebæltsfærgen M/F Broen, færgens tilknytning til Nyborg samt færgefartens store betydning for Fyn som landsdel og Danmark som nation.

Første konkrete skridt mod bevaring af færgen

M/F Broen er en af de sidste bevarede Storebæltsfærger. Den er et monument for et teknologisk højdepunkt og over færgefarten i Danmark som sådan. Storebæltsfærgerne har haft stor betydning for Danmarks selvforståelse og udvikling og er en vigtig, men glemt, kulturarv af national betydning. Lige nu ligger M/F Broen i Nyborg, hvor Nyborg Kommune og Østfyns Museer i fællesskab er i gang med at sondere mulighederne for at bevare færgen som et kulturarvsmonument i Nyborg.

Bogen er det første konkrete skridt til at bevare færgen og skal beskrive både historien bag M/F Broen og tankerne om det aktuelle bevaringsprojekt i Nyborg.

Løftestang til byudvikling og øget turisme

Bogen om M/F Broen skal formidle ny viden og oplyse om færgen og projektet over for blandt andre borgere og mulige partshavere i Nyborg og på Fyn, og den skal desuden bruges i fondsarbejdet med at skaffe økonomisk støtte til at bevare færgen.

Bogen udarbejdes i et samarbejde mellem Østfyns Museer, Bureauet Nyborg samt Miljø- og Teknikafdelingen, Nyborg Kommune med bidrag fra historikerne Mette Ladegaard Thøgersen, Eva Becher, Kurt Risskov Sørensen, Østfyns Museer; turistchef Sanne Hoffensetz Andresen, Bureauet Nyborg samt arkitekt Peter Holm, Miljø- og Teknikafdelingen, Nyborg Kommune.

Energi Fyns Almene Fond modtog i alt 469 ansøgninger, hvoraf kun 22 projekter blev støttet, heriblandt udgivelsen om M/F Broen.

Læs mere om Energi Fyns Almene Fonds tildelinger her.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.