Bog om M/F Broen på vej

29. april 2016 | Danmarks Riges Hjerte

M/F Broen i Nyborg. Foto: Østfyns Museer.

Østfyns Museer har modtaget 150.000 kr. fra Energi Fyns Almene Fond til udarbejdelse og udgivelse af en publikation, der beskriver historien om Storebæltsfærgen M/F Broen, færgens tilknytning til Nyborg samt færgefartens store betydning for Fyn som landsdel og Danmark som nation.

Første konkrete skridt mod bevaring af færgen

M/F Broen er en af de sidste bevarede Storebæltsfærger. Den er et monument for et teknologisk højdepunkt og over færgefarten i Danmark som sådan. Storebæltsfærgerne har haft stor betydning for Danmarks selvforståelse og udvikling og er en vigtig, men glemt, kulturarv af national betydning. Lige nu ligger M/F Broen i Nyborg, hvor Nyborg Kommune og Østfyns Museer i fællesskab er i gang med at sondere mulighederne for at bevare færgen som et kulturarvsmonument i Nyborg.

Bogen er det første konkrete skridt til at bevare færgen og skal beskrive både historien bag M/F Broen og tankerne om det aktuelle bevaringsprojekt i Nyborg.

Løftestang til byudvikling og øget turisme

Bogen om M/F Broen skal formidle ny viden og oplyse om færgen og projektet over for blandt andre borgere og mulige partshavere i Nyborg og på Fyn, og den skal desuden bruges i fondsarbejdet med at skaffe økonomisk støtte til at bevare færgen.

Bogen udarbejdes i et samarbejde mellem Østfyns Museer, Bureauet Nyborg samt Miljø- og Teknikafdelingen, Nyborg Kommune med bidrag fra historikerne Mette Ladegaard Thøgersen, Eva Becher, Kurt Risskov Sørensen, Østfyns Museer; turistchef Sanne Hoffensetz Andresen, Bureauet Nyborg samt arkitekt Peter Holm, Miljø- og Teknikafdelingen, Nyborg Kommune.

Energi Fyns Almene Fond modtog i alt 469 ansøgninger, hvoraf kun 22 projekter blev støttet, heriblandt udgivelsen om M/F Broen.

Læs mere om Energi Fyns Almene Fonds tildelinger her.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.