Vinterferie for hele familien

30. januar 2015 | Østfyns Museer

Der er masser af aktiviteter på Østfyns Museer i uge 7, hvor skolerne har vinterferie. Vi har her samlet et overblik over, hvad du kan opleve sammen med din familie og venner på vores museer. Og her noget for alle, om du er interesseret i kunst og tegning, vikingetid eller middelalder. Husk at alle under 18 går gratis ind på museerne, der kan dog forekomme brugerbetaling på nogle af aktiviteterne.

Se Naturen: Iaggtag og tegn
Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 11-15 i uge 7

Med udgangspunkt i Jens Gregersens udstillede værker fra de arktiske områder arbejder vi med iagttagelsestegning. Motiverne er fugle og ting fra den danske vinternatur.

Undervisere: Billedkunstner Ida Holm Mortensen og museumsinspektør Malene Linell Ipsen

Vikingevinter med Thor og Mjølner
Mandag – fredag kl. 10-16 i uge 7

Lav en lille Thorshammer eller vikingeperler
mandag til fredag kl. 12-15 i uge 7

Gættekonkurrence for børn: ”Sving Mjølner”. Thors hammer Mjølner leder dig på sporet af jernets gåde.

Kast Mjølner – hammerkast efter guden Balder.

Rundvisninger mandag til fredag kl. 11. Hør fortællingen om Ladbyskibet i højen.

Nyborg Slot

Det levende slot
Mandag til søndag i uge 7 kl. 10-15

Aktiviteter hele ugen (mandag til søndag):

• Historisk opdagelsesrejsende. Følg sporet rundt på slottet, der fortæller om Christian 2.s korstog til Grønland.
  • Tegn et slot
  • Prøv historiske dragter
  • Skriv dit navn med fjerpen og blæk
  • Test dine lanseevner med vores korsriddertræhest

Aktiviteter torsdag til søndag

• Bag snobrød i den kongelige pejs
  • Ølsmagning for både børn og voksne
  • Byg din egen borg i ler
  • Mød Nyborg Slots Buelaug og skyd med bue og pil
  • Mød Nyborg Slots dragtlaug og hør om historiske dragter
  • Hør om ridderens rytterkundskaber og lanseteknikker

Slipshavn

Adgang til det forbudte område

I uge 7 (9. – 15. februar) er der åbent hus på Slipshavn i tidsrummet 10-15, og skansen - der normalt ikke er tilgængelig for offentligheden - vil være åben for publikum. Området nord for skansen vil forsat være lukket medmindre man er ledsaget af en guide. De guidede ture finder sted tirsdag, torsdag kl. 14.00 og lørdag kl. 11.00. Der er ikke adgang til bygningerne.

Se mere i kalenderen

Danehof 2020 er aflyst
8. april 2020
Nyborg Slot & Kulturarv

På grund af myndighedernes retningslinjer for større begivenheder er årets Danehof den 3.-5. juli nu aflyst.

7. april 2020

Borgmestergården er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

7. april 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer er aflyst.

7. april 2020

Johannes Larsen Museet er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

Jakob og Johanne inviterer indenfor
I åbningstiden

Tag med Jakob og Johanne med på en spændende tur gennem Borgmestergården.

Æggejagt
AFLYST! 6.-12. april

Gå på jagt i haven og find de gemte fuglereder med æg.

Temaweekend: Palnatokes Pral - AFLYST
Lørdag d. 25. april - søndag d. 26. april

Kom og vær med til "Palnatokes Pral" og oplev vikingernes bueskydning på nærmeste hold.

Vold i 1600-tallet
AFLYST! Onsdag den 29. april kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Museumsinspektør Jonas Kragegaard afholder fyraftensfodreag om vold i 1600-tallet - Historier om voldssager fra Aasum herreds tingbøger 1640-1648.