Topkarakter til Østfyns Museer

27. november 2015 | Østfyns Museer

Slots- og Kulturstyrelsen gennemfører løbende kvalitetsvurderinger af de danske museer. Hvert år udvælger styrelsen et antal museer, som bliver kigget meget grundigt efter i sømmene, og besøget munder ud i en kvalitetsvurdering, hvor styrelsen redegør for museets stærke og svage sider og giver sine anbefalinger til, hvor museets faglige niveau kan og bør styrkes.

I september var det Østfyns Museers tur, og museet har nu modtaget rapporten og kan glæde sig over at være blevet placeret i den øverste af de fire kategorier, man opererer med.

"Meget tilfredsstillende"

Konklusionen lyder: ”Det er Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering, at Østfyns Museers opgavevaretagelse er meget tilfredsstillende”.

Slots- og Kulturstyrelsen noterer sig, at museet arbejder professionelt og målrettet med fortsat udvikling af den samlede museumsvirksomhed. Især fremhæver styrelsen museets fine lokale forankring med solid opbakning fra de to kommuner og mindst de store engagement fra de mange frivilliges side.

Et nyttigt arbejdsredskab

Rapporten indeholder også kritiske kommentarer. Det drejer sig blandt andet om magasinforholdene, som museet i længere tid har arbejdet aktivt på at finde en bedre løsning for, og om registreringen af oldsagssamlingen, hvor der er et efterslæb.

Østfyns Museer er tilfreds for vurderingen og betragter den som et nyttigt arbejdsredskab, der både anerkender museets hidtidige indsatser på en lang række områder og afstikker nogle retningslinjer for, hvor museet i de kommende år med fordel kan sætte ekstra ind.

Find Slots- og Kulturstyrelsens kvalitetsvurdering af Østfyns Museer her.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!