Topkarakter til Østfyns Museer

27. november 2015 | Østfyns Museer

Slots- og Kulturstyrelsen gennemfører løbende kvalitetsvurderinger af de danske museer. Hvert år udvælger styrelsen et antal museer, som bliver kigget meget grundigt efter i sømmene, og besøget munder ud i en kvalitetsvurdering, hvor styrelsen redegør for museets stærke og svage sider og giver sine anbefalinger til, hvor museets faglige niveau kan og bør styrkes.

I september var det Østfyns Museers tur, og museet har nu modtaget rapporten og kan glæde sig over at være blevet placeret i den øverste af de fire kategorier, man opererer med.

"Meget tilfredsstillende"

Konklusionen lyder: ”Det er Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering, at Østfyns Museers opgavevaretagelse er meget tilfredsstillende”.

Slots- og Kulturstyrelsen noterer sig, at museet arbejder professionelt og målrettet med fortsat udvikling af den samlede museumsvirksomhed. Især fremhæver styrelsen museets fine lokale forankring med solid opbakning fra de to kommuner og mindst de store engagement fra de mange frivilliges side.

Et nyttigt arbejdsredskab

Rapporten indeholder også kritiske kommentarer. Det drejer sig blandt andet om magasinforholdene, som museet i længere tid har arbejdet aktivt på at finde en bedre løsning for, og om registreringen af oldsagssamlingen, hvor der er et efterslæb.

Østfyns Museer er tilfreds for vurderingen og betragter den som et nyttigt arbejdsredskab, der både anerkender museets hidtidige indsatser på en lang række områder og afstikker nogle retningslinjer for, hvor museet i de kommende år med fordel kan sætte ekstra ind.

Find Slots- og Kulturstyrelsens kvalitetsvurdering af Østfyns Museer her.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.