Topkarakter til Østfyns Museer

27. november 2015 | Østfyns Museer

Slots- og Kulturstyrelsen gennemfører løbende kvalitetsvurderinger af de danske museer. Hvert år udvælger styrelsen et antal museer, som bliver kigget meget grundigt efter i sømmene, og besøget munder ud i en kvalitetsvurdering, hvor styrelsen redegør for museets stærke og svage sider og giver sine anbefalinger til, hvor museets faglige niveau kan og bør styrkes.

I september var det Østfyns Museers tur, og museet har nu modtaget rapporten og kan glæde sig over at være blevet placeret i den øverste af de fire kategorier, man opererer med.

"Meget tilfredsstillende"

Konklusionen lyder: ”Det er Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering, at Østfyns Museers opgavevaretagelse er meget tilfredsstillende”.

Slots- og Kulturstyrelsen noterer sig, at museet arbejder professionelt og målrettet med fortsat udvikling af den samlede museumsvirksomhed. Især fremhæver styrelsen museets fine lokale forankring med solid opbakning fra de to kommuner og mindst de store engagement fra de mange frivilliges side.

Et nyttigt arbejdsredskab

Rapporten indeholder også kritiske kommentarer. Det drejer sig blandt andet om magasinforholdene, som museet i længere tid har arbejdet aktivt på at finde en bedre løsning for, og om registreringen af oldsagssamlingen, hvor der er et efterslæb.

Østfyns Museer er tilfreds for vurderingen og betragter den som et nyttigt arbejdsredskab, der både anerkender museets hidtidige indsatser på en lang række områder og afstikker nogle retningslinjer for, hvor museet i de kommende år med fordel kan sætte ekstra ind.

Find Slots- og Kulturstyrelsens kvalitetsvurdering af Østfyns Museer her.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.