Topkarakter til Østfyns Museer

27. november 2015 | Østfyns Museer

Slots- og Kulturstyrelsen gennemfører løbende kvalitetsvurderinger af de danske museer. Hvert år udvælger styrelsen et antal museer, som bliver kigget meget grundigt efter i sømmene, og besøget munder ud i en kvalitetsvurdering, hvor styrelsen redegør for museets stærke og svage sider og giver sine anbefalinger til, hvor museets faglige niveau kan og bør styrkes.

I september var det Østfyns Museers tur, og museet har nu modtaget rapporten og kan glæde sig over at være blevet placeret i den øverste af de fire kategorier, man opererer med.

"Meget tilfredsstillende"

Konklusionen lyder: ”Det er Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering, at Østfyns Museers opgavevaretagelse er meget tilfredsstillende”.

Slots- og Kulturstyrelsen noterer sig, at museet arbejder professionelt og målrettet med fortsat udvikling af den samlede museumsvirksomhed. Især fremhæver styrelsen museets fine lokale forankring med solid opbakning fra de to kommuner og mindst de store engagement fra de mange frivilliges side.

Et nyttigt arbejdsredskab

Rapporten indeholder også kritiske kommentarer. Det drejer sig blandt andet om magasinforholdene, som museet i længere tid har arbejdet aktivt på at finde en bedre løsning for, og om registreringen af oldsagssamlingen, hvor der er et efterslæb.

Østfyns Museer er tilfreds for vurderingen og betragter den som et nyttigt arbejdsredskab, der både anerkender museets hidtidige indsatser på en lang række områder og afstikker nogle retningslinjer for, hvor museet i de kommende år med fordel kan sætte ekstra ind.

Find Slots- og Kulturstyrelsens kvalitetsvurdering af Østfyns Museer her.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.