Topkarakter til Østfyns Museer

27. november 2015 | Østfyns Museer

Slots- og Kulturstyrelsen gennemfører løbende kvalitetsvurderinger af de danske museer. Hvert år udvælger styrelsen et antal museer, som bliver kigget meget grundigt efter i sømmene, og besøget munder ud i en kvalitetsvurdering, hvor styrelsen redegør for museets stærke og svage sider og giver sine anbefalinger til, hvor museets faglige niveau kan og bør styrkes.

I september var det Østfyns Museers tur, og museet har nu modtaget rapporten og kan glæde sig over at være blevet placeret i den øverste af de fire kategorier, man opererer med.

"Meget tilfredsstillende"

Konklusionen lyder: ”Det er Slots- og Kulturstyrelsens samlede vurdering, at Østfyns Museers opgavevaretagelse er meget tilfredsstillende”.

Slots- og Kulturstyrelsen noterer sig, at museet arbejder professionelt og målrettet med fortsat udvikling af den samlede museumsvirksomhed. Især fremhæver styrelsen museets fine lokale forankring med solid opbakning fra de to kommuner og mindst de store engagement fra de mange frivilliges side.

Et nyttigt arbejdsredskab

Rapporten indeholder også kritiske kommentarer. Det drejer sig blandt andet om magasinforholdene, som museet i længere tid har arbejdet aktivt på at finde en bedre løsning for, og om registreringen af oldsagssamlingen, hvor der er et efterslæb.

Østfyns Museer er tilfreds for vurderingen og betragter den som et nyttigt arbejdsredskab, der både anerkender museets hidtidige indsatser på en lang række områder og afstikker nogle retningslinjer for, hvor museet i de kommende år med fordel kan sætte ekstra ind.

Find Slots- og Kulturstyrelsens kvalitetsvurdering af Østfyns Museer her.

Tænk, hvis alle fund var datomærket
26. marts 2020
Landskab & Arkæologi

En chips-pose med udløbsdato vidner om sidste gang, der blev udgravet til gasledninger på Østfyn.

Arne bygger sit tredje skib til museet
25. marts 2020

Forenden af et 1500-tals-krigsskib bliver del af ny udstilling på Borgmestergården.

Kort og godt om Danmarkshistorien i Nyborg
20. marts 2020

400 års Danmarkshistorie set fra Nyborg bliver nu fortalt i ny bog fra Østfyns Museer.

Varmt og kærligt portræt udvalgt
18. marts 2020

Blandt 12 flotte børneportrætter har Johannes Larsen Museet udvalgt et varmt og kærligt billede til dronningen på hendes 80 års fødselsdag.

Kunsten går i fisk
NB: AFLYST! Torsdag den 19. marts kl. 10-11
Fjord&Bælt, Margrethes Plads 1, Kerteminde

Arrangementet er aflyst på baggrund af anbefalinger fra myndighederne.

Slotsvandring
Faste ugedage april-oktober
Foran Borgmestergården

Gratis slotsvandring med én af Nyborg Slots guider.

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Søsætning af Ladbydragen - AFLYST
Lørdag d. 2. maj kl. 11-15

Kom og vær med når Ladbydragen indleder sin 5. sæson på vandet.