To nye bøger på museet

18. marts 2015 | Østfyns Museer

Østfyns Museer er kendt som et museum, der udgiver rigtig mange kvalitetsbøger om året, og 2015 bliver absolut ingen undtagelse. To smukke og spændende udgivelser er således på hylderne på de østfynske museer, inden sæsonen for alvor går i gang med påskeferien.

Farvergården i Kerteminde
Der har længe været efterspørgelse på en overskuelig og let fortalt bog om Kerteminde bys historie. Derfor har museet nu udgivet bogen Farvergården i Kerteminde – museet og byen, som selvfølgelig handler om byens kulturhistoriske museer herunder Farvergården, Høkeren, byarkivet, Toldboden og Rylen. Med udgangspunkt i netop Farvergårdens historiske fortællinger bliver læseren taget med på en rundtur i Kertemindes bykerne - til havnene, fiskerkvarteret, købmandsgården og til de bagveje, der sammen med de gamle fine døre er blandt byens karaktergivende elementer. Bogen er en meget smuk guide til og omkring Kerteminde – udstyret med skønne billeder af den lille havneby både før og nu. Den er skrevet af museumsinspektør Kurt Risskov Sørensen og er på 114 sider.

Den anden bog, der netop er udgivet af Østfyns Museer, er en farverig og levende introduktion til Ladbyskibet. Vikingemuseet Ladby - grav, skib og museum fortæller om Ladbykongens begravelse i det imponerende vikingeskib, der skulle føre ham til dødsriget lastet med fornemme gaver. Historien om det 21,5 meter lange skib som sejlskib foldes også ud i bogen, ligesom hele historien bindes op på det landskab ladbykongen levede i – vikingernes land. Endelig fortælles også historien om museet over Ladbyskibet, Vikingemuseet Ladby, og ambitionen om at være et aktivt og levende museum for alle. Bogen er skrevet af museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen og fylder 76 sider.

Et godt Medlemstilbud
Det er museets ambition at holde priserne på de udgivne bøger så lave som muligt, så så mange som muligt kan få glæde af udgivelserne. De to nye bøger, som begge er rigt illustrerede hardbacks, koster henholdvis 78 kr. og 68 kr. Men er du medlem af Kerteminde Museumforening, kan du erhverve begge bøger for den beskedne sum af 100 kr.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen