To nye bøger på museet

18. marts 2015 | Østfyns Museer

Østfyns Museer er kendt som et museum, der udgiver rigtig mange kvalitetsbøger om året, og 2015 bliver absolut ingen undtagelse. To smukke og spændende udgivelser er således på hylderne på de østfynske museer, inden sæsonen for alvor går i gang med påskeferien.

Farvergården i Kerteminde
Der har længe været efterspørgelse på en overskuelig og let fortalt bog om Kerteminde bys historie. Derfor har museet nu udgivet bogen Farvergården i Kerteminde – museet og byen, som selvfølgelig handler om byens kulturhistoriske museer herunder Farvergården, Høkeren, byarkivet, Toldboden og Rylen. Med udgangspunkt i netop Farvergårdens historiske fortællinger bliver læseren taget med på en rundtur i Kertemindes bykerne - til havnene, fiskerkvarteret, købmandsgården og til de bagveje, der sammen med de gamle fine døre er blandt byens karaktergivende elementer. Bogen er en meget smuk guide til og omkring Kerteminde – udstyret med skønne billeder af den lille havneby både før og nu. Den er skrevet af museumsinspektør Kurt Risskov Sørensen og er på 114 sider.

Den anden bog, der netop er udgivet af Østfyns Museer, er en farverig og levende introduktion til Ladbyskibet. Vikingemuseet Ladby - grav, skib og museum fortæller om Ladbykongens begravelse i det imponerende vikingeskib, der skulle føre ham til dødsriget lastet med fornemme gaver. Historien om det 21,5 meter lange skib som sejlskib foldes også ud i bogen, ligesom hele historien bindes op på det landskab ladbykongen levede i – vikingernes land. Endelig fortælles også historien om museet over Ladbyskibet, Vikingemuseet Ladby, og ambitionen om at være et aktivt og levende museum for alle. Bogen er skrevet af museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen og fylder 76 sider.

Et godt Medlemstilbud
Det er museets ambition at holde priserne på de udgivne bøger så lave som muligt, så så mange som muligt kan få glæde af udgivelserne. De to nye bøger, som begge er rigt illustrerede hardbacks, koster henholdvis 78 kr. og 68 kr. Men er du medlem af Kerteminde Museumforening, kan du erhverve begge bøger for den beskedne sum af 100 kr.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.