To nye bøger på museet

18. marts 2015 | Østfyns Museer

Østfyns Museer er kendt som et museum, der udgiver rigtig mange kvalitetsbøger om året, og 2015 bliver absolut ingen undtagelse. To smukke og spændende udgivelser er således på hylderne på de østfynske museer, inden sæsonen for alvor går i gang med påskeferien.

Farvergården i Kerteminde
Der har længe været efterspørgelse på en overskuelig og let fortalt bog om Kerteminde bys historie. Derfor har museet nu udgivet bogen Farvergården i Kerteminde – museet og byen, som selvfølgelig handler om byens kulturhistoriske museer herunder Farvergården, Høkeren, byarkivet, Toldboden og Rylen. Med udgangspunkt i netop Farvergårdens historiske fortællinger bliver læseren taget med på en rundtur i Kertemindes bykerne - til havnene, fiskerkvarteret, købmandsgården og til de bagveje, der sammen med de gamle fine døre er blandt byens karaktergivende elementer. Bogen er en meget smuk guide til og omkring Kerteminde – udstyret med skønne billeder af den lille havneby både før og nu. Den er skrevet af museumsinspektør Kurt Risskov Sørensen og er på 114 sider.

Den anden bog, der netop er udgivet af Østfyns Museer, er en farverig og levende introduktion til Ladbyskibet. Vikingemuseet Ladby - grav, skib og museum fortæller om Ladbykongens begravelse i det imponerende vikingeskib, der skulle føre ham til dødsriget lastet med fornemme gaver. Historien om det 21,5 meter lange skib som sejlskib foldes også ud i bogen, ligesom hele historien bindes op på det landskab ladbykongen levede i – vikingernes land. Endelig fortælles også historien om museet over Ladbyskibet, Vikingemuseet Ladby, og ambitionen om at være et aktivt og levende museum for alle. Bogen er skrevet af museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen og fylder 76 sider.

Et godt Medlemstilbud
Det er museets ambition at holde priserne på de udgivne bøger så lave som muligt, så så mange som muligt kan få glæde af udgivelserne. De to nye bøger, som begge er rigt illustrerede hardbacks, koster henholdvis 78 kr. og 68 kr. Men er du medlem af Kerteminde Museumforening, kan du erhverve begge bøger for den beskedne sum af 100 kr.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!