To nye bøger på museet

18. marts 2015 | Østfyns Museer

Østfyns Museer er kendt som et museum, der udgiver rigtig mange kvalitetsbøger om året, og 2015 bliver absolut ingen undtagelse. To smukke og spændende udgivelser er således på hylderne på de østfynske museer, inden sæsonen for alvor går i gang med påskeferien.

Farvergården i Kerteminde
Der har længe været efterspørgelse på en overskuelig og let fortalt bog om Kerteminde bys historie. Derfor har museet nu udgivet bogen Farvergården i Kerteminde – museet og byen, som selvfølgelig handler om byens kulturhistoriske museer herunder Farvergården, Høkeren, byarkivet, Toldboden og Rylen. Med udgangspunkt i netop Farvergårdens historiske fortællinger bliver læseren taget med på en rundtur i Kertemindes bykerne - til havnene, fiskerkvarteret, købmandsgården og til de bagveje, der sammen med de gamle fine døre er blandt byens karaktergivende elementer. Bogen er en meget smuk guide til og omkring Kerteminde – udstyret med skønne billeder af den lille havneby både før og nu. Den er skrevet af museumsinspektør Kurt Risskov Sørensen og er på 114 sider.

Den anden bog, der netop er udgivet af Østfyns Museer, er en farverig og levende introduktion til Ladbyskibet. Vikingemuseet Ladby - grav, skib og museum fortæller om Ladbykongens begravelse i det imponerende vikingeskib, der skulle føre ham til dødsriget lastet med fornemme gaver. Historien om det 21,5 meter lange skib som sejlskib foldes også ud i bogen, ligesom hele historien bindes op på det landskab ladbykongen levede i – vikingernes land. Endelig fortælles også historien om museet over Ladbyskibet, Vikingemuseet Ladby, og ambitionen om at være et aktivt og levende museum for alle. Bogen er skrevet af museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen og fylder 76 sider.

Et godt Medlemstilbud
Det er museets ambition at holde priserne på de udgivne bøger så lave som muligt, så så mange som muligt kan få glæde af udgivelserne. De to nye bøger, som begge er rigt illustrerede hardbacks, koster henholdvis 78 kr. og 68 kr. Men er du medlem af Kerteminde Museumforening, kan du erhverve begge bøger for den beskedne sum af 100 kr.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.