To nye bøger på museet

18. marts 2015 | Østfyns Museer

Østfyns Museer er kendt som et museum, der udgiver rigtig mange kvalitetsbøger om året, og 2015 bliver absolut ingen undtagelse. To smukke og spændende udgivelser er således på hylderne på de østfynske museer, inden sæsonen for alvor går i gang med påskeferien.

Farvergården i Kerteminde
Der har længe været efterspørgelse på en overskuelig og let fortalt bog om Kerteminde bys historie. Derfor har museet nu udgivet bogen Farvergården i Kerteminde – museet og byen, som selvfølgelig handler om byens kulturhistoriske museer herunder Farvergården, Høkeren, byarkivet, Toldboden og Rylen. Med udgangspunkt i netop Farvergårdens historiske fortællinger bliver læseren taget med på en rundtur i Kertemindes bykerne - til havnene, fiskerkvarteret, købmandsgården og til de bagveje, der sammen med de gamle fine døre er blandt byens karaktergivende elementer. Bogen er en meget smuk guide til og omkring Kerteminde – udstyret med skønne billeder af den lille havneby både før og nu. Den er skrevet af museumsinspektør Kurt Risskov Sørensen og er på 114 sider.

Den anden bog, der netop er udgivet af Østfyns Museer, er en farverig og levende introduktion til Ladbyskibet. Vikingemuseet Ladby - grav, skib og museum fortæller om Ladbykongens begravelse i det imponerende vikingeskib, der skulle føre ham til dødsriget lastet med fornemme gaver. Historien om det 21,5 meter lange skib som sejlskib foldes også ud i bogen, ligesom hele historien bindes op på det landskab ladbykongen levede i – vikingernes land. Endelig fortælles også historien om museet over Ladbyskibet, Vikingemuseet Ladby, og ambitionen om at være et aktivt og levende museum for alle. Bogen er skrevet af museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen og fylder 76 sider.

Et godt Medlemstilbud
Det er museets ambition at holde priserne på de udgivne bøger så lave som muligt, så så mange som muligt kan få glæde af udgivelserne. De to nye bøger, som begge er rigt illustrerede hardbacks, koster henholdvis 78 kr. og 68 kr. Men er du medlem af Kerteminde Museumforening, kan du erhverve begge bøger for den beskedne sum af 100 kr.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.