Sommer på Østfyns Museer

01. juli 2015 | Østfyns Museer

Denne sommer er der masser af tilbud for både børn og voksne på Østfyns Museer. Vi har prøvet at samle aktiviteterne i en lille oversigt nedenfor.

Vikingerelaterede aktiviteter for hele familien på Vikingemuseet i Ladby i sommerferien. Børn med mod på vikingelege kan kaste sig ud i vikingefemkamp, som tager udgangspunkt i vikingernes sagn og myter. Vi har sjove sommeraktiviteter, hvor du kan skrive med runer, lave dit eget Hnefatafl og skyde med bue og pil. I quizzen Sving Mjølner, kommer du rundt på hele museet, mens der skal svares på spørgsmål om jernet i vikingetiden. Hver onsdag og hver søndag kl. 11, kan man komme med en af museets dygtige guider rundt på museet, og få hele historien om skibsgraven, og de fund der blev gjort under udgravningen. Onsdage er det muligt, at se brodøserne arbejde på ladbytapetet, og på udvalgte dage kan man komme helt tæt på når vikingedragterne, syet af det nye vikingedragtlaug, farves. I sommeren 2015 er der to udstillinger på museet – en om jernet i vikingetiden og en med Peter Madsens tegninger af Thor til Valhalla.

Sommerens store udstilling er Thomas Kluge – Gud, konge og fædreland, og der er en del aktiviteter knyttet til den. Vi har rundvisninger i børnehøjde, hvor Johannes Larsen (aka Ole Vedby) fortæller om portrætter og sit liv og sin kunst. Ligeledes har vi ’Kan du skuespille et kunstværk’ en Sommerferieworkshop for børn i alderen 6 til 12 år med afsæt i udstillingen om Thomas Kluge. Her dykkes der i fællesskab ind i Thomas Kluges billedunivers, og børnene kommer på opdagelse i maleriernes mange detaljer. Det er også muligt at tage selfies i vores Kluge-værksted ved Svanemøllen, og så har vi selvfølgelig rundvisninger i særudstillingen flere gange om ugen. Udover Thomas Kluge udstillingen kan du også opleve en udstilling med Kirsebærkurve fra hele verden, samt Ole Vedbys portrætter i Kaffehuset med udstillingen: Kunstnere, Forbrydersker og offentlige Fruentimmere (En hilsen til Bjørn Nordahl)

Nyborg Slot og Borgmestergården
Den helt store event i Nyborg i løbet af sommeren er selvfølgelig Danehof – middelaldermarked den første weekend i juli. Her et væld af aktiviteter for alle og nok at se, smage og opleve. På slottet er der lige åbnet særudstillingen Det foranderlige Slot. Fra Danehof til residensstad - Nyborg Slot og by genopdaget, og i udstillingen har vi en abejagt kun for børn. Vi har naturligvis rundvisninger på slottet flere gange om ugen.

På Borgmestergården kan man se udstillingen Nyborgbilleder – en udstilling om Hans Eriksen, lysets maler fra Nyborg. Den første lørdag i hver måned er der desuden Åbne Værksteder på den gamle købmandsgård, og her kan du bl.a. se smeden arbejde ved essen. I uge 26-29 indtager børneteateret Fidus gårdhaven med Narrenes Hof – en historisk teaterfortælling mest for børn.

Farvergården i Kerteminde
Sommersjov for børn - i ferieugerne arrangerer museet i samarbejde med Turismens Venner gamle lege og sjove aktiviteter for børn og deres familier i Nordre Kirkerist ved siden af Farvergården. Du kan prøve en væltepeter, lave kludedukker, gå på stylter og meget mere. Fra Farvergården kan du også komme med på en byvandring i Kerteminde Torsdage kl. 16 i uge 26-33. På Toldboden i Kerteminde kan du desuden se udstillingen Besat og Befriet – om livet i Kerteminde under besættelsen.

Du kan læse meget mere om alle vores aktiviteter på www.østfynsmuseer.dk

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.