Sommer på Østfyns Museer

01. juli 2015 | Østfyns Museer

Denne sommer er der masser af tilbud for både børn og voksne på Østfyns Museer. Vi har prøvet at samle aktiviteterne i en lille oversigt nedenfor.

Vikingerelaterede aktiviteter for hele familien på Vikingemuseet i Ladby i sommerferien. Børn med mod på vikingelege kan kaste sig ud i vikingefemkamp, som tager udgangspunkt i vikingernes sagn og myter. Vi har sjove sommeraktiviteter, hvor du kan skrive med runer, lave dit eget Hnefatafl og skyde med bue og pil. I quizzen Sving Mjølner, kommer du rundt på hele museet, mens der skal svares på spørgsmål om jernet i vikingetiden. Hver onsdag og hver søndag kl. 11, kan man komme med en af museets dygtige guider rundt på museet, og få hele historien om skibsgraven, og de fund der blev gjort under udgravningen. Onsdage er det muligt, at se brodøserne arbejde på ladbytapetet, og på udvalgte dage kan man komme helt tæt på når vikingedragterne, syet af det nye vikingedragtlaug, farves. I sommeren 2015 er der to udstillinger på museet – en om jernet i vikingetiden og en med Peter Madsens tegninger af Thor til Valhalla.

Sommerens store udstilling er Thomas Kluge – Gud, konge og fædreland, og der er en del aktiviteter knyttet til den. Vi har rundvisninger i børnehøjde, hvor Johannes Larsen (aka Ole Vedby) fortæller om portrætter og sit liv og sin kunst. Ligeledes har vi ’Kan du skuespille et kunstværk’ en Sommerferieworkshop for børn i alderen 6 til 12 år med afsæt i udstillingen om Thomas Kluge. Her dykkes der i fællesskab ind i Thomas Kluges billedunivers, og børnene kommer på opdagelse i maleriernes mange detaljer. Det er også muligt at tage selfies i vores Kluge-værksted ved Svanemøllen, og så har vi selvfølgelig rundvisninger i særudstillingen flere gange om ugen. Udover Thomas Kluge udstillingen kan du også opleve en udstilling med Kirsebærkurve fra hele verden, samt Ole Vedbys portrætter i Kaffehuset med udstillingen: Kunstnere, Forbrydersker og offentlige Fruentimmere (En hilsen til Bjørn Nordahl)

Nyborg Slot og Borgmestergården
Den helt store event i Nyborg i løbet af sommeren er selvfølgelig Danehof – middelaldermarked den første weekend i juli. Her et væld af aktiviteter for alle og nok at se, smage og opleve. På slottet er der lige åbnet særudstillingen Det foranderlige Slot. Fra Danehof til residensstad - Nyborg Slot og by genopdaget, og i udstillingen har vi en abejagt kun for børn. Vi har naturligvis rundvisninger på slottet flere gange om ugen.

På Borgmestergården kan man se udstillingen Nyborgbilleder – en udstilling om Hans Eriksen, lysets maler fra Nyborg. Den første lørdag i hver måned er der desuden Åbne Værksteder på den gamle købmandsgård, og her kan du bl.a. se smeden arbejde ved essen. I uge 26-29 indtager børneteateret Fidus gårdhaven med Narrenes Hof – en historisk teaterfortælling mest for børn.

Farvergården i Kerteminde
Sommersjov for børn - i ferieugerne arrangerer museet i samarbejde med Turismens Venner gamle lege og sjove aktiviteter for børn og deres familier i Nordre Kirkerist ved siden af Farvergården. Du kan prøve en væltepeter, lave kludedukker, gå på stylter og meget mere. Fra Farvergården kan du også komme med på en byvandring i Kerteminde Torsdage kl. 16 i uge 26-33. På Toldboden i Kerteminde kan du desuden se udstillingen Besat og Befriet – om livet i Kerteminde under besættelsen.

Du kan læse meget mere om alle vores aktiviteter på www.østfynsmuseer.dk

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.