Sommer på Østfyns Museer

01. juli 2015 | Østfyns Museer

Denne sommer er der masser af tilbud for både børn og voksne på Østfyns Museer. Vi har prøvet at samle aktiviteterne i en lille oversigt nedenfor.

Vikingerelaterede aktiviteter for hele familien på Vikingemuseet i Ladby i sommerferien. Børn med mod på vikingelege kan kaste sig ud i vikingefemkamp, som tager udgangspunkt i vikingernes sagn og myter. Vi har sjove sommeraktiviteter, hvor du kan skrive med runer, lave dit eget Hnefatafl og skyde med bue og pil. I quizzen Sving Mjølner, kommer du rundt på hele museet, mens der skal svares på spørgsmål om jernet i vikingetiden. Hver onsdag og hver søndag kl. 11, kan man komme med en af museets dygtige guider rundt på museet, og få hele historien om skibsgraven, og de fund der blev gjort under udgravningen. Onsdage er det muligt, at se brodøserne arbejde på ladbytapetet, og på udvalgte dage kan man komme helt tæt på når vikingedragterne, syet af det nye vikingedragtlaug, farves. I sommeren 2015 er der to udstillinger på museet – en om jernet i vikingetiden og en med Peter Madsens tegninger af Thor til Valhalla.

Sommerens store udstilling er Thomas Kluge – Gud, konge og fædreland, og der er en del aktiviteter knyttet til den. Vi har rundvisninger i børnehøjde, hvor Johannes Larsen (aka Ole Vedby) fortæller om portrætter og sit liv og sin kunst. Ligeledes har vi ’Kan du skuespille et kunstværk’ en Sommerferieworkshop for børn i alderen 6 til 12 år med afsæt i udstillingen om Thomas Kluge. Her dykkes der i fællesskab ind i Thomas Kluges billedunivers, og børnene kommer på opdagelse i maleriernes mange detaljer. Det er også muligt at tage selfies i vores Kluge-værksted ved Svanemøllen, og så har vi selvfølgelig rundvisninger i særudstillingen flere gange om ugen. Udover Thomas Kluge udstillingen kan du også opleve en udstilling med Kirsebærkurve fra hele verden, samt Ole Vedbys portrætter i Kaffehuset med udstillingen: Kunstnere, Forbrydersker og offentlige Fruentimmere (En hilsen til Bjørn Nordahl)

Nyborg Slot og Borgmestergården
Den helt store event i Nyborg i løbet af sommeren er selvfølgelig Danehof – middelaldermarked den første weekend i juli. Her et væld af aktiviteter for alle og nok at se, smage og opleve. På slottet er der lige åbnet særudstillingen Det foranderlige Slot. Fra Danehof til residensstad - Nyborg Slot og by genopdaget, og i udstillingen har vi en abejagt kun for børn. Vi har naturligvis rundvisninger på slottet flere gange om ugen.

På Borgmestergården kan man se udstillingen Nyborgbilleder – en udstilling om Hans Eriksen, lysets maler fra Nyborg. Den første lørdag i hver måned er der desuden Åbne Værksteder på den gamle købmandsgård, og her kan du bl.a. se smeden arbejde ved essen. I uge 26-29 indtager børneteateret Fidus gårdhaven med Narrenes Hof – en historisk teaterfortælling mest for børn.

Farvergården i Kerteminde
Sommersjov for børn - i ferieugerne arrangerer museet i samarbejde med Turismens Venner gamle lege og sjove aktiviteter for børn og deres familier i Nordre Kirkerist ved siden af Farvergården. Du kan prøve en væltepeter, lave kludedukker, gå på stylter og meget mere. Fra Farvergården kan du også komme med på en byvandring i Kerteminde Torsdage kl. 16 i uge 26-33. På Toldboden i Kerteminde kan du desuden se udstillingen Besat og Befriet – om livet i Kerteminde under besættelsen.

Du kan læse meget mere om alle vores aktiviteter på www.østfynsmuseer.dk

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?