Find Kerteminde Byhistoriske Arkiv på nettet

11. marts 2015 |

Kerteminde Byhistoriske Arkiv har sammen med 550 andre små danske lokalarkiver og professionelle arkiver skabt en unik dansk kulturskat på nettet. Kulturskatten ligger på www.arkiv.dk, som gik i luften 20. februar 2015, og hjemmesiden bugner af historiske billeder og originalpapirer fra blandt andet Kerteminde kommune.

Det er Sammenslutningen af Lokalarkiver, der står bag den nye hjemmeside, hvor man kan søge blandt en million billeder og lige så mange originalpapirer i form af for eksempel breve, kort og stedbeskrivelser.

De mange arkiver har siden slutningen af 1980’erne arbejdet med at registrere historisk materiale elektronisk. Det er det materiale, der nu bliver offentliggjort på arkiv.dk. Og der er meget mere på vej.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.