Borgmestergården klar til nye udfordringer

24. marts 2015 | Borgmestergården

Lørdag den 28. marts slår museet Borgmestergården i Nyborg atter dørene op til en ny sæson. De seneste uger har historierne stået i kø om de mange millioner til det store slotsprojekt i byen. Som følge af dette projekt vil der komme endnu større fokus på den smukke gamle borgmestergård. Vi har længe arbejdet efter en vision, der skal binde de to fortællinger omkring Nyborg Slot og byens Borgmestergård sammen til en helhed – fortællingen om Danmarks Riges Hjerte.

Et museum i børnehøjde
Borgmestergården skal rumme fortællingerne i børnehøjde og med fokus på aktiviteter, der kan bibringe gæsterne en større forståelse af historien. De seneste fem år har vi arbejdet målrettet efter denne vision med stadig flere og bedre aktiviteter for både børn og voksne, der har resulteret i et stadigt stigende besøgstal og øget omsætning i den nyindrettede butik. Faktisk en af de største stigninger på museet i relative tal.

Sæsonen 2015 vil byde på mange flere oplevelser i tråd med vores vision for stedet; at bibringe både børn og voksne en forståelse af deres egen historie. Hver den første lørdag i måneden inviterer vi indenfor til åbne historiske værksteder i både museumssmedjen og systuen. Her er mulighed for en fordybelse i gamle håndværk og en god snak med engagerede folk. I sommerens løb åbner vi gårdhaven for børneteatret Fidus, der bringer historien til live på en helt anden måde.

Mit Østfyn
I 2014 – 2016 er Borgmestergården en aktiv medspiller i projektet Mit Østfyn – et nyskabende undervisningstilbud målrettet børn i 6. klasse. Foråret igennem vil museet få besøg af mange skoleklasser, der fordyber sig i 1600-tallets historie på en anderledes måde. Museet udfordrer den traditionelle undervisning i klasseværelset ved at give eleverne et indblik i historien. Projektet er støttet af Nyborg og Kerteminde kommune og er et af vores bud på, hvordan skolerne kan skabe undervisning udenfor deres egen matrikel. Ved at møde eleverne i historiske rammer håber vi på at give dem en større forståelse for deres egen nutid – eller sagt på en anden måde; ”du kan kun se fremad, hvis du ved, hvad i alverden der skete i fortiden”.

Den store fortælling
Borgmestergården er en enestående perle af høj kulturhistorisk værdi. Stedet rummer et kæmpe potentiale til formidling af historien. De kommende år skal bygningen omdannes til en ramme om de mange muligheder. Målet er at implementere formidlingen i den store fortælling omkring Nyborg Slot og By på Borgmestergården. Nyborg Slot og Borgmestergården er hver sin del af en helhed. Borgmestergården skal fortælle om dagligdagen i kongebyen i tilknytning til den store fortælling om slot og by! Formidlingsformen er historiske værksteder med fokus på gæstens indlevelse og inddragelse. Her bliver fortsat plads til udstillinger om stedets og byens historie, men sat op på en ny måde, hvor de mange hyggelige rum kommer i bedre spil med fortællingerne.

Velkommen til en ny sæson på Borgmestergården – vi glæder os til at møde Jer, der hvor I er og sammen være med til at skabe en forståelse af os selv og vores fælles historie. Vi starter med en række påskeaktiviteter og byder på et væld af aktiviteter på Kulturnatten den 29. maj. Her åbner Nyborg Museumsforenings udstilling i samarbejde med Østfyns Museer om den lokale kunstmaler Hans Eriksen, og naturligvis er der gang i skænkestuen. Så vel mødt på Borgmestergården.

Billedtekst: Fra det historiske modeshow foran Borgmestergården til Kulturnatten 2014 Foto: Østfyns Museer.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.