Sulkendrup jættestue genåbnes

18. juni 2014 | Østfyns Museer

De sidste 20 år har jættestuen i Sulkendrup været lukket pga. nedstytningsfare, men fra onsdag d. 25. juni bliver det atter muligt for offentligheden at besøge den 5000 år gamle jættestue.

På initiativ af ejerne af Sulkendrup Vandmølle, Anette Lyholm & Jan Grønbæk, har Kulturstyrelsen nemlig gennemført en omfattende og kompliceret restaurering af jættestuen. Samtidig bliver jættestuen formidlet med skilte, som i ord og billeder fortæller om jættestuens lange brugshistorie og udgravning. Formidlingen er en del af projektet Danmarks Oldtid i Landskabet.

Onsdag d. 25. juni står den gamle jættestue færdig og indvies officielt af Nyborg Kommunes borgmester Kenneth Muhs. Endvidere vil der være indlæg ved Kulturstyrelsen og ejerne samt en rundvisning ved jættestuen. Ved arrangementet serverer Kongens Fadebur lidt mad samt kolde drikke - ligeledes med historisk indhold.

Læs mere om jættestuen her

Pressemeddelelse fra Kulturstyrelsen

Danehof 2020 er aflyst
8. april 2020
Nyborg Slot & Kulturarv

På grund af myndighedernes retningslinjer for større begivenheder er årets Danehof den 3.-5. juli nu aflyst.

7. april 2020

Borgmestergården er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

7. april 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer er aflyst.

7. april 2020

Johannes Larsen Museet er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

Jakob og Johanne inviterer indenfor
I åbningstiden

Tag med Jakob og Johanne med på en spændende tur gennem Borgmestergården.

Æggejagt
AFLYST! 6.-12. april

Gå på jagt i haven og find de gemte fuglereder med æg.

Temaweekend: Palnatokes Pral - AFLYST
Lørdag d. 25. april - søndag d. 26. april

Kom og vær med til "Palnatokes Pral" og oplev vikingernes bueskydning på nærmeste hold.

Vold i 1600-tallet
AFLYST! Onsdag den 29. april kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Museumsinspektør Jonas Kragegaard afholder fyraftensfodreag om vold i 1600-tallet - Historier om voldssager fra Aasum herreds tingbøger 1640-1648.