Sulkendrup jættestue genåbnes

18. juni 2014 | Østfyns Museer

De sidste 20 år har jættestuen i Sulkendrup været lukket pga. nedstytningsfare, men fra onsdag d. 25. juni bliver det atter muligt for offentligheden at besøge den 5000 år gamle jættestue.

På initiativ af ejerne af Sulkendrup Vandmølle, Anette Lyholm & Jan Grønbæk, har Kulturstyrelsen nemlig gennemført en omfattende og kompliceret restaurering af jættestuen. Samtidig bliver jættestuen formidlet med skilte, som i ord og billeder fortæller om jættestuens lange brugshistorie og udgravning. Formidlingen er en del af projektet Danmarks Oldtid i Landskabet.

Onsdag d. 25. juni står den gamle jættestue færdig og indvies officielt af Nyborg Kommunes borgmester Kenneth Muhs. Endvidere vil der være indlæg ved Kulturstyrelsen og ejerne samt en rundvisning ved jættestuen. Ved arrangementet serverer Kongens Fadebur lidt mad samt kolde drikke - ligeledes med historisk indhold.

Læs mere om jættestuen her

Pressemeddelelse fra Kulturstyrelsen

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.