Sulkendrup jættestue genåbnes

18. juni 2014 | Østfyns Museer

De sidste 20 år har jættestuen i Sulkendrup været lukket pga. nedstytningsfare, men fra onsdag d. 25. juni bliver det atter muligt for offentligheden at besøge den 5000 år gamle jættestue.

På initiativ af ejerne af Sulkendrup Vandmølle, Anette Lyholm & Jan Grønbæk, har Kulturstyrelsen nemlig gennemført en omfattende og kompliceret restaurering af jættestuen. Samtidig bliver jættestuen formidlet med skilte, som i ord og billeder fortæller om jættestuens lange brugshistorie og udgravning. Formidlingen er en del af projektet Danmarks Oldtid i Landskabet.

Onsdag d. 25. juni står den gamle jættestue færdig og indvies officielt af Nyborg Kommunes borgmester Kenneth Muhs. Endvidere vil der være indlæg ved Kulturstyrelsen og ejerne samt en rundvisning ved jættestuen. Ved arrangementet serverer Kongens Fadebur lidt mad samt kolde drikke - ligeledes med historisk indhold.

Læs mere om jættestuen her

Pressemeddelelse fra Kulturstyrelsen

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.