Sulkendrup jættestue genåbnes

18. juni 2014 | Østfyns Museer

De sidste 20 år har jættestuen i Sulkendrup været lukket pga. nedstytningsfare, men fra onsdag d. 25. juni bliver det atter muligt for offentligheden at besøge den 5000 år gamle jættestue.

På initiativ af ejerne af Sulkendrup Vandmølle, Anette Lyholm & Jan Grønbæk, har Kulturstyrelsen nemlig gennemført en omfattende og kompliceret restaurering af jættestuen. Samtidig bliver jættestuen formidlet med skilte, som i ord og billeder fortæller om jættestuens lange brugshistorie og udgravning. Formidlingen er en del af projektet Danmarks Oldtid i Landskabet.

Onsdag d. 25. juni står den gamle jættestue færdig og indvies officielt af Nyborg Kommunes borgmester Kenneth Muhs. Endvidere vil der være indlæg ved Kulturstyrelsen og ejerne samt en rundvisning ved jættestuen. Ved arrangementet serverer Kongens Fadebur lidt mad samt kolde drikke - ligeledes med historisk indhold.

Læs mere om jættestuen her

Pressemeddelelse fra Kulturstyrelsen

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen