Sulkendrup jættestue genåbnes

18. juni 2014 | Østfyns Museer

De sidste 20 år har jættestuen i Sulkendrup været lukket pga. nedstytningsfare, men fra onsdag d. 25. juni bliver det atter muligt for offentligheden at besøge den 5000 år gamle jættestue.

På initiativ af ejerne af Sulkendrup Vandmølle, Anette Lyholm & Jan Grønbæk, har Kulturstyrelsen nemlig gennemført en omfattende og kompliceret restaurering af jættestuen. Samtidig bliver jættestuen formidlet med skilte, som i ord og billeder fortæller om jættestuens lange brugshistorie og udgravning. Formidlingen er en del af projektet Danmarks Oldtid i Landskabet.

Onsdag d. 25. juni står den gamle jættestue færdig og indvies officielt af Nyborg Kommunes borgmester Kenneth Muhs. Endvidere vil der være indlæg ved Kulturstyrelsen og ejerne samt en rundvisning ved jættestuen. Ved arrangementet serverer Kongens Fadebur lidt mad samt kolde drikke - ligeledes med historisk indhold.

Læs mere om jættestuen her

Pressemeddelelse fra Kulturstyrelsen

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.