Smag på Kerteminde

04. juni 2013 | Kulturhistorie

Velpolstrede lam med godt kød, nuttede grissebasser, der tumler frit rundt på marker, æbler og kirsebær fra plantagen, der bliver til både saft og vin. Gourmetrestauranter, der tilhører den danske topklasse. Hverdagsmad, hvor der ligger en fin historie bagved. Det er, hvad Kerteminde også byder på.

Østfyns Museer kan nu præsentere en kulinarisk bog i anledning af Kertemindes 600 års købstadsjubilæum: "Smag på Kerteminde", 124 sider, rigt illustreret, udgivet af Østfyns Museer.

Bogen indeholder gode historier fra Kerteminde om producenter af egnens specialiteter, såvel de store som de små. Læserne kan også kigge ind i et privat hjem til en kagekone og ind i et værtshus, der altid har lignet sig selv.

Til dem, der har lyst til at prøve kræfter med at trylle råvarerne om til delikatesser til middagsbordet, er der opskrifter illustreret med indbydende fotos. Der er også et afsnit om mad og madtraditioner fra gamle dage. Med bogen kommer læseren rundt i hele Kerteminde og får forhåbentligt lyst til at grave dybere i det kulinariske Nordøstfyn.

Bogen er skrevet af journalisterne Helene Dambo og Troels Nielsen, og målgruppen er alle, der føler lyst til at forkæle sig selv. Eller lyst til at forkæle andre med en god og gedigen gave.

Bogen koster kr. 198,- og kan købes i museets webshop.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?