Smag på Kerteminde

04. juni 2013 | Kulturhistorie

Velpolstrede lam med godt kød, nuttede grissebasser, der tumler frit rundt på marker, æbler og kirsebær fra plantagen, der bliver til både saft og vin. Gourmetrestauranter, der tilhører den danske topklasse. Hverdagsmad, hvor der ligger en fin historie bagved. Det er, hvad Kerteminde også byder på.

Østfyns Museer kan nu præsentere en kulinarisk bog i anledning af Kertemindes 600 års købstadsjubilæum: "Smag på Kerteminde", 124 sider, rigt illustreret, udgivet af Østfyns Museer.

Bogen indeholder gode historier fra Kerteminde om producenter af egnens specialiteter, såvel de store som de små. Læserne kan også kigge ind i et privat hjem til en kagekone og ind i et værtshus, der altid har lignet sig selv.

Til dem, der har lyst til at prøve kræfter med at trylle råvarerne om til delikatesser til middagsbordet, er der opskrifter illustreret med indbydende fotos. Der er også et afsnit om mad og madtraditioner fra gamle dage. Med bogen kommer læseren rundt i hele Kerteminde og får forhåbentligt lyst til at grave dybere i det kulinariske Nordøstfyn.

Bogen er skrevet af journalisterne Helene Dambo og Troels Nielsen, og målgruppen er alle, der føler lyst til at forkæle sig selv. Eller lyst til at forkæle andre med en god og gedigen gave.

Bogen koster kr. 198,- og kan købes i museets webshop.

Tænk, hvis alle fund var datomærket
26. marts 2020
Landskab & Arkæologi

En chips-pose med udløbsdato vidner om sidste gang, der blev udgravet til gasledninger på Østfyn.

Arne bygger sit tredje skib til museet
25. marts 2020

Forenden af et 1500-tals-krigsskib bliver del af ny udstilling på Borgmestergården.

Kort og godt om Danmarkshistorien i Nyborg
20. marts 2020

400 års Danmarkshistorie set fra Nyborg bliver nu fortalt i ny bog fra Østfyns Museer.

Varmt og kærligt portræt udvalgt
18. marts 2020

Blandt 12 flotte børneportrætter har Johannes Larsen Museet udvalgt et varmt og kærligt billede til dronningen på hendes 80 års fødselsdag.

Kunsten går i fisk
NB: AFLYST! Torsdag den 19. marts kl. 10-11
Fjord&Bælt, Margrethes Plads 1, Kerteminde

Arrangementet er aflyst på baggrund af anbefalinger fra myndighederne.

Slotsvandring
Faste ugedage april-oktober
Foran Borgmestergården

Gratis slotsvandring med én af Nyborg Slots guider.

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Søsætning af Ladbydragen - AFLYST
Lørdag d. 2. maj kl. 11-15

Kom og vær med når Ladbydragen indleder sin 5. sæson på vandet.