Smag på Kerteminde

04. juni 2013 | Kulturhistorie

Velpolstrede lam med godt kød, nuttede grissebasser, der tumler frit rundt på marker, æbler og kirsebær fra plantagen, der bliver til både saft og vin. Gourmetrestauranter, der tilhører den danske topklasse. Hverdagsmad, hvor der ligger en fin historie bagved. Det er, hvad Kerteminde også byder på.

Østfyns Museer kan nu præsentere en kulinarisk bog i anledning af Kertemindes 600 års købstadsjubilæum: "Smag på Kerteminde", 124 sider, rigt illustreret, udgivet af Østfyns Museer.

Bogen indeholder gode historier fra Kerteminde om producenter af egnens specialiteter, såvel de store som de små. Læserne kan også kigge ind i et privat hjem til en kagekone og ind i et værtshus, der altid har lignet sig selv.

Til dem, der har lyst til at prøve kræfter med at trylle råvarerne om til delikatesser til middagsbordet, er der opskrifter illustreret med indbydende fotos. Der er også et afsnit om mad og madtraditioner fra gamle dage. Med bogen kommer læseren rundt i hele Kerteminde og får forhåbentligt lyst til at grave dybere i det kulinariske Nordøstfyn.

Bogen er skrevet af journalisterne Helene Dambo og Troels Nielsen, og målgruppen er alle, der føler lyst til at forkæle sig selv. Eller lyst til at forkæle andre med en god og gedigen gave.

Bogen koster kr. 198,- og kan købes i museets webshop.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!