Smag på Kerteminde

04. juni 2013 | Kulturhistorie

Velpolstrede lam med godt kød, nuttede grissebasser, der tumler frit rundt på marker, æbler og kirsebær fra plantagen, der bliver til både saft og vin. Gourmetrestauranter, der tilhører den danske topklasse. Hverdagsmad, hvor der ligger en fin historie bagved. Det er, hvad Kerteminde også byder på.

Østfyns Museer kan nu præsentere en kulinarisk bog i anledning af Kertemindes 600 års købstadsjubilæum: "Smag på Kerteminde", 124 sider, rigt illustreret, udgivet af Østfyns Museer.

Bogen indeholder gode historier fra Kerteminde om producenter af egnens specialiteter, såvel de store som de små. Læserne kan også kigge ind i et privat hjem til en kagekone og ind i et værtshus, der altid har lignet sig selv.

Til dem, der har lyst til at prøve kræfter med at trylle råvarerne om til delikatesser til middagsbordet, er der opskrifter illustreret med indbydende fotos. Der er også et afsnit om mad og madtraditioner fra gamle dage. Med bogen kommer læseren rundt i hele Kerteminde og får forhåbentligt lyst til at grave dybere i det kulinariske Nordøstfyn.

Bogen er skrevet af journalisterne Helene Dambo og Troels Nielsen, og målgruppen er alle, der føler lyst til at forkæle sig selv. Eller lyst til at forkæle andre med en god og gedigen gave.

Bogen koster kr. 198,- og kan købes i museets webshop.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.