Smag på Kerteminde

04. juni 2013 | Kulturhistorie

Velpolstrede lam med godt kød, nuttede grissebasser, der tumler frit rundt på marker, æbler og kirsebær fra plantagen, der bliver til både saft og vin. Gourmetrestauranter, der tilhører den danske topklasse. Hverdagsmad, hvor der ligger en fin historie bagved. Det er, hvad Kerteminde også byder på.

Østfyns Museer kan nu præsentere en kulinarisk bog i anledning af Kertemindes 600 års købstadsjubilæum: "Smag på Kerteminde", 124 sider, rigt illustreret, udgivet af Østfyns Museer.

Bogen indeholder gode historier fra Kerteminde om producenter af egnens specialiteter, såvel de store som de små. Læserne kan også kigge ind i et privat hjem til en kagekone og ind i et værtshus, der altid har lignet sig selv.

Til dem, der har lyst til at prøve kræfter med at trylle råvarerne om til delikatesser til middagsbordet, er der opskrifter illustreret med indbydende fotos. Der er også et afsnit om mad og madtraditioner fra gamle dage. Med bogen kommer læseren rundt i hele Kerteminde og får forhåbentligt lyst til at grave dybere i det kulinariske Nordøstfyn.

Bogen er skrevet af journalisterne Helene Dambo og Troels Nielsen, og målgruppen er alle, der føler lyst til at forkæle sig selv. Eller lyst til at forkæle andre med en god og gedigen gave.

Bogen koster kr. 198,- og kan købes i museets webshop.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen