Samarbejde om arkæologi styrker forskning og formidling

14. november 2013 | Landskab & Arkæologi

De fynske kommuner har sammen skabt en god og hensigtsmæssig løsning for den arkæologiske indsats i de 10 kommuner på Fyn, Langeland og Ærø. Ordningen er netop blevet godkendt af Kulturminister Marianne Jelved, der ønsker Fyn tillykke med ordningen.

Fyn bliver opdelt i 2 områder, hvor Odense Bys Museer skal varetage opgaven i Odense, Nordfyn, Middelfart og Assens kommuner, og hvor Øhavsmuseet i henhold til samarbejdsaftaler med Svendborg Museum og Østfyns Museer skal varetage ansvaret i Nyborg, Kerteminde, Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland og Ærø kommune.

Arkæologisk ansvar for Nyborg Kommune

Konkret betyder ordningen, at Østfyns Museer - ud over Kerteminde Kommune - fremover også har Nyborg Kommune som arkæologisk ansvarsområde.

"For Østfyns Museer betyder det, at vi nu i langt højere grad end tidligere kan få en samlet kulturarvsforvaltning i Nyborg Kommune - og at vi fremover kan indtænke den samlede arkæologi i Nyborg både forskningsmæssigt og formidlingsmæssigt. Det ligger der store muligheder og  perspektiver i", siger afdelingsleder i Landskab & Arkæologi på Østfyns Museer, Mette Ladegaard Thøgersen.

Fælles center for arkæologi

I praksis vil Østfyns Museer indgå et tættere samarbejde med Arkæologi Sydfyn omkring den bygherrebetalte arkæologi. I samarbejde med Øhavsmuseet og Svendborg Museum er det planen at samle arkæologerne i et fælles center midt på Fyn, hvor der også arbejdes for at skabe et fællesfynsk magasin og konserveringsværksted for en række museer.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.