Samarbejde om arkæologi styrker forskning og formidling

14. november 2013 | Landskab & Arkæologi

De fynske kommuner har sammen skabt en god og hensigtsmæssig løsning for den arkæologiske indsats i de 10 kommuner på Fyn, Langeland og Ærø. Ordningen er netop blevet godkendt af Kulturminister Marianne Jelved, der ønsker Fyn tillykke med ordningen.

Fyn bliver opdelt i 2 områder, hvor Odense Bys Museer skal varetage opgaven i Odense, Nordfyn, Middelfart og Assens kommuner, og hvor Øhavsmuseet i henhold til samarbejdsaftaler med Svendborg Museum og Østfyns Museer skal varetage ansvaret i Nyborg, Kerteminde, Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland og Ærø kommune.

Arkæologisk ansvar for Nyborg Kommune

Konkret betyder ordningen, at Østfyns Museer - ud over Kerteminde Kommune - fremover også har Nyborg Kommune som arkæologisk ansvarsområde.

"For Østfyns Museer betyder det, at vi nu i langt højere grad end tidligere kan få en samlet kulturarvsforvaltning i Nyborg Kommune - og at vi fremover kan indtænke den samlede arkæologi i Nyborg både forskningsmæssigt og formidlingsmæssigt. Det ligger der store muligheder og  perspektiver i", siger afdelingsleder i Landskab & Arkæologi på Østfyns Museer, Mette Ladegaard Thøgersen.

Fælles center for arkæologi

I praksis vil Østfyns Museer indgå et tættere samarbejde med Arkæologi Sydfyn omkring den bygherrebetalte arkæologi. I samarbejde med Øhavsmuseet og Svendborg Museum er det planen at samle arkæologerne i et fælles center midt på Fyn, hvor der også arbejdes for at skabe et fællesfynsk magasin og konserveringsværksted for en række museer.

Lokale virksomheder skal restaurere Nyborg Slot indvendigt
1. april 2020

Slots- og Kulturstyrelsen har netop fundet frem til de håndværkere og entreprenører, der skal restaurere det indvendige af Kongefløjen.

Tænk, hvis alle fund var datomærket
26. marts 2020
Landskab & Arkæologi

En chips-pose med udløbsdato vidner om sidste gang, der blev udgravet til gasledninger på Østfyn.

Arne bygger sit tredje skib til museet
25. marts 2020

Forenden af et 1500-tals-krigsskib bliver del af ny udstilling på Borgmestergården.

Kort og godt om Danmarkshistorien i Nyborg
20. marts 2020

400 års Danmarkshistorie set fra Nyborg bliver nu fortalt i ny bog fra Østfyns Museer.

Kunsten går i fisk
NB: AFLYST! Torsdag den 19. marts kl. 10-11
Fjord&Bælt, Margrethes Plads 1, Kerteminde

Arrangementet er aflyst på baggrund af anbefalinger fra myndighederne.

Slotsvandring
Faste ugedage april-oktober
Foran Borgmestergården

Gratis slotsvandring med én af Nyborg Slots guider.

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Søsætning af Ladbydragen - AFLYST
Lørdag d. 2. maj kl. 11-15

Kom og vær med når Ladbydragen indleder sin 5. sæson på vandet.