Samarbejde om arkæologi styrker forskning og formidling

14. november 2013 | Landskab & Arkæologi

De fynske kommuner har sammen skabt en god og hensigtsmæssig løsning for den arkæologiske indsats i de 10 kommuner på Fyn, Langeland og Ærø. Ordningen er netop blevet godkendt af Kulturminister Marianne Jelved, der ønsker Fyn tillykke med ordningen.

Fyn bliver opdelt i 2 områder, hvor Odense Bys Museer skal varetage opgaven i Odense, Nordfyn, Middelfart og Assens kommuner, og hvor Øhavsmuseet i henhold til samarbejdsaftaler med Svendborg Museum og Østfyns Museer skal varetage ansvaret i Nyborg, Kerteminde, Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland og Ærø kommune.

Arkæologisk ansvar for Nyborg Kommune

Konkret betyder ordningen, at Østfyns Museer - ud over Kerteminde Kommune - fremover også har Nyborg Kommune som arkæologisk ansvarsområde.

"For Østfyns Museer betyder det, at vi nu i langt højere grad end tidligere kan få en samlet kulturarvsforvaltning i Nyborg Kommune - og at vi fremover kan indtænke den samlede arkæologi i Nyborg både forskningsmæssigt og formidlingsmæssigt. Det ligger der store muligheder og  perspektiver i", siger afdelingsleder i Landskab & Arkæologi på Østfyns Museer, Mette Ladegaard Thøgersen.

Fælles center for arkæologi

I praksis vil Østfyns Museer indgå et tættere samarbejde med Arkæologi Sydfyn omkring den bygherrebetalte arkæologi. I samarbejde med Øhavsmuseet og Svendborg Museum er det planen at samle arkæologerne i et fælles center midt på Fyn, hvor der også arbejdes for at skabe et fællesfynsk magasin og konserveringsværksted for en række museer.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?