Samarbejde om arkæologi styrker forskning og formidling

14. november 2013 | Landskab & Arkæologi

De fynske kommuner har sammen skabt en god og hensigtsmæssig løsning for den arkæologiske indsats i de 10 kommuner på Fyn, Langeland og Ærø. Ordningen er netop blevet godkendt af Kulturminister Marianne Jelved, der ønsker Fyn tillykke med ordningen.

Fyn bliver opdelt i 2 områder, hvor Odense Bys Museer skal varetage opgaven i Odense, Nordfyn, Middelfart og Assens kommuner, og hvor Øhavsmuseet i henhold til samarbejdsaftaler med Svendborg Museum og Østfyns Museer skal varetage ansvaret i Nyborg, Kerteminde, Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland og Ærø kommune.

Arkæologisk ansvar for Nyborg Kommune

Konkret betyder ordningen, at Østfyns Museer - ud over Kerteminde Kommune - fremover også har Nyborg Kommune som arkæologisk ansvarsområde.

"For Østfyns Museer betyder det, at vi nu i langt højere grad end tidligere kan få en samlet kulturarvsforvaltning i Nyborg Kommune - og at vi fremover kan indtænke den samlede arkæologi i Nyborg både forskningsmæssigt og formidlingsmæssigt. Det ligger der store muligheder og  perspektiver i", siger afdelingsleder i Landskab & Arkæologi på Østfyns Museer, Mette Ladegaard Thøgersen.

Fælles center for arkæologi

I praksis vil Østfyns Museer indgå et tættere samarbejde med Arkæologi Sydfyn omkring den bygherrebetalte arkæologi. I samarbejde med Øhavsmuseet og Svendborg Museum er det planen at samle arkæologerne i et fælles center midt på Fyn, hvor der også arbejdes for at skabe et fællesfynsk magasin og konserveringsværksted for en række museer.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen