Samarbejde om arkæologi styrker forskning og formidling

14. november 2013 | Landskab & Arkæologi

De fynske kommuner har sammen skabt en god og hensigtsmæssig løsning for den arkæologiske indsats i de 10 kommuner på Fyn, Langeland og Ærø. Ordningen er netop blevet godkendt af Kulturminister Marianne Jelved, der ønsker Fyn tillykke med ordningen.

Fyn bliver opdelt i 2 områder, hvor Odense Bys Museer skal varetage opgaven i Odense, Nordfyn, Middelfart og Assens kommuner, og hvor Øhavsmuseet i henhold til samarbejdsaftaler med Svendborg Museum og Østfyns Museer skal varetage ansvaret i Nyborg, Kerteminde, Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland og Ærø kommune.

Arkæologisk ansvar for Nyborg Kommune

Konkret betyder ordningen, at Østfyns Museer - ud over Kerteminde Kommune - fremover også har Nyborg Kommune som arkæologisk ansvarsområde.

"For Østfyns Museer betyder det, at vi nu i langt højere grad end tidligere kan få en samlet kulturarvsforvaltning i Nyborg Kommune - og at vi fremover kan indtænke den samlede arkæologi i Nyborg både forskningsmæssigt og formidlingsmæssigt. Det ligger der store muligheder og  perspektiver i", siger afdelingsleder i Landskab & Arkæologi på Østfyns Museer, Mette Ladegaard Thøgersen.

Fælles center for arkæologi

I praksis vil Østfyns Museer indgå et tættere samarbejde med Arkæologi Sydfyn omkring den bygherrebetalte arkæologi. I samarbejde med Øhavsmuseet og Svendborg Museum er det planen at samle arkæologerne i et fælles center midt på Fyn, hvor der også arbejdes for at skabe et fællesfynsk magasin og konserveringsværksted for en række museer.

Borgmestergården slår rekord
20. januar 2020

Byen og turisterne har nu for alvor taget Borgmestergården til sig.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.