Nye udstillinger på Farvergården

28. juni 2013 |

I år er der sket meget nyt på Farvergården. I stueetagen har vi fået en miniudstilling om Amanda. Har beskrives, hvordan Amanda gemme årene er blevet Kertemindes vartegn og vi udstiller et lille udpluk af de produkter, der har Amanda som frontfigur.

På første sal har vi fået udstillingen "Marie og Johannes", der er henvendt til børn i alderen 5-10 år. Den handler om to børn, der har boet i Kerteminde omkring 1900 og som kom fra forskellige kår. Marie kom fra en velhavende købmandsfamilie og Johannes kom fra en fattigere fiskerfamilie. Marie og Johannes fortæller selv deres historier og vi får et indblik i deres forskellige livsvilkår. I kan også gå i deres fodspor i Kertemine og opleve de forskellige miljøer børnene er kommet i. Spørg efter en folder i museumsbutikken.

Vi har også fået en minibiograf, der viser film fra Kerteminde optaget i perioden 1938-1962. Vi viser bl.a. filmen "Amanda og studenten", hvor Kerteminde-pigen Amanda viser den udefrakommende student rundt i Kerteminde samt en film, der viser opbygningen af Langebro. Alle filmene giver os indblik i, hvordan Kerteminde har set ud i midten af 1900-tallet.

Danehof 2020 er aflyst
8. april 2020
Nyborg Slot & Kulturarv

På grund af myndighedernes retningslinjer for større begivenheder er årets Danehof den 3.-5. juli nu aflyst.

7. april 2020

Borgmestergården er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

7. april 2020

Vikingemuseet Ladby er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer er aflyst.

7. april 2020

Johannes Larsen Museet er lukket for publikum til og med 10. maj, og alle arrangementer indtil da er aflyst.

Jakob og Johanne inviterer indenfor
I åbningstiden

Tag med Jakob og Johanne med på en spændende tur gennem Borgmestergården.

Æggejagt
AFLYST! 6.-12. april

Gå på jagt i haven og find de gemte fuglereder med æg.

Temaweekend: Palnatokes Pral - AFLYST
Lørdag d. 25. april - søndag d. 26. april

Kom og vær med til "Palnatokes Pral" og oplev vikingernes bueskydning på nærmeste hold.

Vold i 1600-tallet
AFLYST! Onsdag den 29. april kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Museumsinspektør Jonas Kragegaard afholder fyraftensfodreag om vold i 1600-tallet - Historier om voldssager fra Aasum herreds tingbøger 1640-1648.