Nye udstillinger på Farvergården

28. juni 2013 |

I år er der sket meget nyt på Farvergården. I stueetagen har vi fået en miniudstilling om Amanda. Har beskrives, hvordan Amanda gemme årene er blevet Kertemindes vartegn og vi udstiller et lille udpluk af de produkter, der har Amanda som frontfigur.

På første sal har vi fået udstillingen "Marie og Johannes", der er henvendt til børn i alderen 5-10 år. Den handler om to børn, der har boet i Kerteminde omkring 1900 og som kom fra forskellige kår. Marie kom fra en velhavende købmandsfamilie og Johannes kom fra en fattigere fiskerfamilie. Marie og Johannes fortæller selv deres historier og vi får et indblik i deres forskellige livsvilkår. I kan også gå i deres fodspor i Kertemine og opleve de forskellige miljøer børnene er kommet i. Spørg efter en folder i museumsbutikken.

Vi har også fået en minibiograf, der viser film fra Kerteminde optaget i perioden 1938-1962. Vi viser bl.a. filmen "Amanda og studenten", hvor Kerteminde-pigen Amanda viser den udefrakommende student rundt i Kerteminde samt en film, der viser opbygningen af Langebro. Alle filmene giver os indblik i, hvordan Kerteminde har set ud i midten af 1900-tallet.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.