Ny bog om gravkultur i Nyborg

03. december 2013 | Kulturhistorie

Bogen "Den Smukkest Anlagte Kirkegård" fortæller om de sidste godt 200 års begravelseskultur i Nyborg, om hvordan byen har formet begravelsespladserne, og hvordan kirkegårdene har formet byen.

Oprindelig var kirkegården i Nyborg beliggende i området omkring Nyborg Vor Frue Kirke. Siden kom en kirkegård til i området omkring Christianslundsvej. Den udviklede sig efterhånden til den kirkegård, som vi i dag kender som Nyborg Kirkegård, og på grund af pladsmangel på denne blev Nyborg Assistenskirkegård senere anlagt i Vestergade.

Det har i længere tid været et stort ønske fra Nyborg-Hjulby Menighedsråd at få skildret Nyborg Kirkegårdes historie som et supplement til kirkens historie. Gennem et samarbejde med Østfyns Museer og Lokalarkivet i Nyborg er denne bog nu kommet til verden.

Bogens forfattere er Linda Petersen og Kurt Risskov Sørensen fra Østfyns Museer. Fotograf på den rigt illustrerede bog er Nicolai Godvin.

Bogen kan købes i museets webshop for 199 kr.

Lokale virksomheder skal restaurere Nyborg Slot indvendigt
1. april 2020

Slots- og Kulturstyrelsen har netop fundet frem til de håndværkere og entreprenører, der skal restaurere det indvendige af Kongefløjen.

Tænk, hvis alle fund var datomærket
26. marts 2020
Landskab & Arkæologi

En chips-pose med udløbsdato vidner om sidste gang, der blev udgravet til gasledninger på Østfyn.

Arne bygger sit tredje skib til museet
25. marts 2020

Forenden af et 1500-tals-krigsskib bliver del af ny udstilling på Borgmestergården.

Kort og godt om Danmarkshistorien i Nyborg
20. marts 2020

400 års Danmarkshistorie set fra Nyborg bliver nu fortalt i ny bog fra Østfyns Museer.

Kunsten går i fisk
NB: AFLYST! Torsdag den 19. marts kl. 10-11
Fjord&Bælt, Margrethes Plads 1, Kerteminde

Arrangementet er aflyst på baggrund af anbefalinger fra myndighederne.

Slotsvandring
Faste ugedage april-oktober
Foran Borgmestergården

Gratis slotsvandring med én af Nyborg Slots guider.

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Søsætning af Ladbydragen - AFLYST
Lørdag d. 2. maj kl. 11-15

Kom og vær med når Ladbydragen indleder sin 5. sæson på vandet.