Ny bog om gravkultur i Nyborg

03. december 2013 | Kulturhistorie

Bogen "Den Smukkest Anlagte Kirkegård" fortæller om de sidste godt 200 års begravelseskultur i Nyborg, om hvordan byen har formet begravelsespladserne, og hvordan kirkegårdene har formet byen.

Oprindelig var kirkegården i Nyborg beliggende i området omkring Nyborg Vor Frue Kirke. Siden kom en kirkegård til i området omkring Christianslundsvej. Den udviklede sig efterhånden til den kirkegård, som vi i dag kender som Nyborg Kirkegård, og på grund af pladsmangel på denne blev Nyborg Assistenskirkegård senere anlagt i Vestergade.

Det har i længere tid været et stort ønske fra Nyborg-Hjulby Menighedsråd at få skildret Nyborg Kirkegårdes historie som et supplement til kirkens historie. Gennem et samarbejde med Østfyns Museer og Lokalarkivet i Nyborg er denne bog nu kommet til verden.

Bogens forfattere er Linda Petersen og Kurt Risskov Sørensen fra Østfyns Museer. Fotograf på den rigt illustrerede bog er Nicolai Godvin.

Bogen kan købes i museets webshop for 199 kr.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?