Ny bog om gravkultur i Nyborg

03. december 2013 | Kulturhistorie

Bogen "Den Smukkest Anlagte Kirkegård" fortæller om de sidste godt 200 års begravelseskultur i Nyborg, om hvordan byen har formet begravelsespladserne, og hvordan kirkegårdene har formet byen.

Oprindelig var kirkegården i Nyborg beliggende i området omkring Nyborg Vor Frue Kirke. Siden kom en kirkegård til i området omkring Christianslundsvej. Den udviklede sig efterhånden til den kirkegård, som vi i dag kender som Nyborg Kirkegård, og på grund af pladsmangel på denne blev Nyborg Assistenskirkegård senere anlagt i Vestergade.

Det har i længere tid været et stort ønske fra Nyborg-Hjulby Menighedsråd at få skildret Nyborg Kirkegårdes historie som et supplement til kirkens historie. Gennem et samarbejde med Østfyns Museer og Lokalarkivet i Nyborg er denne bog nu kommet til verden.

Bogens forfattere er Linda Petersen og Kurt Risskov Sørensen fra Østfyns Museer. Fotograf på den rigt illustrerede bog er Nicolai Godvin.

Bogen kan købes i museets webshop for 199 kr.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen