Ny bog om gravkultur i Nyborg

03. december 2013 | Kulturhistorie

Bogen "Den Smukkest Anlagte Kirkegård" fortæller om de sidste godt 200 års begravelseskultur i Nyborg, om hvordan byen har formet begravelsespladserne, og hvordan kirkegårdene har formet byen.

Oprindelig var kirkegården i Nyborg beliggende i området omkring Nyborg Vor Frue Kirke. Siden kom en kirkegård til i området omkring Christianslundsvej. Den udviklede sig efterhånden til den kirkegård, som vi i dag kender som Nyborg Kirkegård, og på grund af pladsmangel på denne blev Nyborg Assistenskirkegård senere anlagt i Vestergade.

Det har i længere tid været et stort ønske fra Nyborg-Hjulby Menighedsråd at få skildret Nyborg Kirkegårdes historie som et supplement til kirkens historie. Gennem et samarbejde med Østfyns Museer og Lokalarkivet i Nyborg er denne bog nu kommet til verden.

Bogens forfattere er Linda Petersen og Kurt Risskov Sørensen fra Østfyns Museer. Fotograf på den rigt illustrerede bog er Nicolai Godvin.

Bogen kan købes i museets webshop for 199 kr.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.