Ny bog om gravkultur i Nyborg

03. december 2013 | Kulturhistorie

Bogen "Den Smukkest Anlagte Kirkegård" fortæller om de sidste godt 200 års begravelseskultur i Nyborg, om hvordan byen har formet begravelsespladserne, og hvordan kirkegårdene har formet byen.

Oprindelig var kirkegården i Nyborg beliggende i området omkring Nyborg Vor Frue Kirke. Siden kom en kirkegård til i området omkring Christianslundsvej. Den udviklede sig efterhånden til den kirkegård, som vi i dag kender som Nyborg Kirkegård, og på grund af pladsmangel på denne blev Nyborg Assistenskirkegård senere anlagt i Vestergade.

Det har i længere tid været et stort ønske fra Nyborg-Hjulby Menighedsråd at få skildret Nyborg Kirkegårdes historie som et supplement til kirkens historie. Gennem et samarbejde med Østfyns Museer og Lokalarkivet i Nyborg er denne bog nu kommet til verden.

Bogens forfattere er Linda Petersen og Kurt Risskov Sørensen fra Østfyns Museer. Fotograf på den rigt illustrerede bog er Nicolai Godvin.

Bogen kan købes i museets webshop for 199 kr.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!