Nisser på Farvergården

18. november 2013 | Farvergården

I anledning af julens komme er Farvergården åbnet. I år kan man opleve en lille udstilling med en stor samling af julenisser.

Farvergården udstiller nissesamling

Her op til denne jul, er der flere nisser end sædvanligt på Farvergården. Museet viser nemlig en lille udstiling med en stor samling af træskonisser. I 2009 modtog Østfyns Museer en omfattende samling af Anne Beate Design-træskonisser fra samlerne Carl og Sinna Blicher-Retpen. Anne Beate Design-træskonisser har været produceret siden 1963 og kan fejre 50 års jubilæum i år. Samlingen inkluderer nisser helt tilbage fra det allerførste år og  frem til 2004. Træskonisserne produceres stadigvæk, og der kommer nye til hvert år.

Tæl nisser og vind præmier

Børn kan deltage i lodtrækningen om gaver fra Farvergården, hvis de løser opgaver i forbindelse med udstillingen. Blandt andet skal man tælle alle de udstillede nisser, der har en kælk, og alle de nisser, der holder en stjerne.

I Farvergårdens butik er der et stort udvalg af oplagte gaveideer. Blandt andet et bredt sortiment af trælegetøj af god kvalitet.

Farvergården holder åbent til og med 23. december. Åbningstiderne følger den almindelige åbningstid i byens øvrige butikker.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.