Nisser på Farvergården

18. november 2013 | Farvergården

I anledning af julens komme er Farvergården åbnet. I år kan man opleve en lille udstilling med en stor samling af julenisser.

Farvergården udstiller nissesamling

Her op til denne jul, er der flere nisser end sædvanligt på Farvergården. Museet viser nemlig en lille udstiling med en stor samling af træskonisser. I 2009 modtog Østfyns Museer en omfattende samling af Anne Beate Design-træskonisser fra samlerne Carl og Sinna Blicher-Retpen. Anne Beate Design-træskonisser har været produceret siden 1963 og kan fejre 50 års jubilæum i år. Samlingen inkluderer nisser helt tilbage fra det allerførste år og  frem til 2004. Træskonisserne produceres stadigvæk, og der kommer nye til hvert år.

Tæl nisser og vind præmier

Børn kan deltage i lodtrækningen om gaver fra Farvergården, hvis de løser opgaver i forbindelse med udstillingen. Blandt andet skal man tælle alle de udstillede nisser, der har en kælk, og alle de nisser, der holder en stjerne.

I Farvergårdens butik er der et stort udvalg af oplagte gaveideer. Blandt andet et bredt sortiment af trælegetøj af god kvalitet.

Farvergården holder åbent til og med 23. december. Åbningstiderne følger den almindelige åbningstid i byens øvrige butikker.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.