Nisser på Farvergården

18. november 2013 | Farvergården

I anledning af julens komme er Farvergården åbnet. I år kan man opleve en lille udstilling med en stor samling af julenisser.

Farvergården udstiller nissesamling

Her op til denne jul, er der flere nisser end sædvanligt på Farvergården. Museet viser nemlig en lille udstiling med en stor samling af træskonisser. I 2009 modtog Østfyns Museer en omfattende samling af Anne Beate Design-træskonisser fra samlerne Carl og Sinna Blicher-Retpen. Anne Beate Design-træskonisser har været produceret siden 1963 og kan fejre 50 års jubilæum i år. Samlingen inkluderer nisser helt tilbage fra det allerførste år og  frem til 2004. Træskonisserne produceres stadigvæk, og der kommer nye til hvert år.

Tæl nisser og vind præmier

Børn kan deltage i lodtrækningen om gaver fra Farvergården, hvis de løser opgaver i forbindelse med udstillingen. Blandt andet skal man tælle alle de udstillede nisser, der har en kælk, og alle de nisser, der holder en stjerne.

I Farvergårdens butik er der et stort udvalg af oplagte gaveideer. Blandt andet et bredt sortiment af trælegetøj af god kvalitet.

Farvergården holder åbent til og med 23. december. Åbningstiderne følger den almindelige åbningstid i byens øvrige butikker.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen