Nisser på Farvergården

18. november 2013 | Farvergården

I anledning af julens komme er Farvergården åbnet. I år kan man opleve en lille udstilling med en stor samling af julenisser.

Farvergården udstiller nissesamling

Her op til denne jul, er der flere nisser end sædvanligt på Farvergården. Museet viser nemlig en lille udstiling med en stor samling af træskonisser. I 2009 modtog Østfyns Museer en omfattende samling af Anne Beate Design-træskonisser fra samlerne Carl og Sinna Blicher-Retpen. Anne Beate Design-træskonisser har været produceret siden 1963 og kan fejre 50 års jubilæum i år. Samlingen inkluderer nisser helt tilbage fra det allerførste år og  frem til 2004. Træskonisserne produceres stadigvæk, og der kommer nye til hvert år.

Tæl nisser og vind præmier

Børn kan deltage i lodtrækningen om gaver fra Farvergården, hvis de løser opgaver i forbindelse med udstillingen. Blandt andet skal man tælle alle de udstillede nisser, der har en kælk, og alle de nisser, der holder en stjerne.

I Farvergårdens butik er der et stort udvalg af oplagte gaveideer. Blandt andet et bredt sortiment af trælegetøj af god kvalitet.

Farvergården holder åbent til og med 23. december. Åbningstiderne følger den almindelige åbningstid i byens øvrige butikker.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.