Nisser på Farvergården

18. november 2013 | Farvergården

I anledning af julens komme er Farvergården åbnet. I år kan man opleve en lille udstilling med en stor samling af julenisser.

Farvergården udstiller nissesamling

Her op til denne jul, er der flere nisser end sædvanligt på Farvergården. Museet viser nemlig en lille udstiling med en stor samling af træskonisser. I 2009 modtog Østfyns Museer en omfattende samling af Anne Beate Design-træskonisser fra samlerne Carl og Sinna Blicher-Retpen. Anne Beate Design-træskonisser har været produceret siden 1963 og kan fejre 50 års jubilæum i år. Samlingen inkluderer nisser helt tilbage fra det allerførste år og  frem til 2004. Træskonisserne produceres stadigvæk, og der kommer nye til hvert år.

Tæl nisser og vind præmier

Børn kan deltage i lodtrækningen om gaver fra Farvergården, hvis de løser opgaver i forbindelse med udstillingen. Blandt andet skal man tælle alle de udstillede nisser, der har en kælk, og alle de nisser, der holder en stjerne.

I Farvergårdens butik er der et stort udvalg af oplagte gaveideer. Blandt andet et bredt sortiment af trælegetøj af god kvalitet.

Farvergården holder åbent til og med 23. december. Åbningstiderne følger den almindelige åbningstid i byens øvrige butikker.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?