Museumsjollen Johanne var Øhavet Rundt

05. august 2013 | Museets smakke i Nyborg har vanen tro deltaget i sejladsen Øhavet Rundt i uge 30.

Johanne - museets smakke i Nyborg har vanen tro deltaget i sejladsen Øhavet Rundt i uge 30. Skipper Jørgen Nielsen melder om en fin tur med godt humør og dejligt vejr.

Johanne er hjemmehørende i Nyborg, hvor hun passes og plejes af et lille frivilligt bådelaug. Vi har altid plads til nye medlemmer i bådelauget. Man behøver ikke være sejlkyndig, men blot have et par timer til overs i ny og næ, og ellers have mod på kærlig pleje af den over 100 år gamle smakke under kyndigt opsyn. Kontakt nyborgslot@ostfynsmuseer.dk hvis du er interesseret.

Stemningen fra Øhavet Rundt ses billederne.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.