Møntskat fra 1200-tallet fundet nær Dalby

22. april 2014 | Landskab & Arkæologi

Stort opbud fra pressen, da der kom nys om, at der er blevet fundet en sølvskat i nærheden af Dalby på Hindsholm.

Både DR Nyheder, P4 Fyn, TV2 Fyn og Fyens Stiftstidende var på pletten, da Østfyns Museers arkæolog Claus Feveile udgraver en rig møntskat i nærheden af Dalby på Hindsholm.

Møntskatten består indtil videre af knap 150 kobbermønter fra 1290'erne. Fundet er bl.a. interessant, fordi der i den umiddalbare nærhed blev fundet et segl, hvor man kan læse ejerens navn. Navnet på seglet er Nicolai Hwitæ, som formodes at have tilknytning til Hvide-slægten og dermed Marsk Stig.

Arkæolog Claus Feveile havde på forhånd udpeget fundstedet, som en lokalitet med en stor sandsynlighed for fund. Det er nu blevet bekræftet.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?