Møntskat fra 1200-tallet fundet nær Dalby

22. april 2014 | Landskab & Arkæologi

Stort opbud fra pressen, da der kom nys om, at der er blevet fundet en sølvskat i nærheden af Dalby på Hindsholm.

Både DR Nyheder, P4 Fyn, TV2 Fyn og Fyens Stiftstidende var på pletten, da Østfyns Museers arkæolog Claus Feveile udgraver en rig møntskat i nærheden af Dalby på Hindsholm.

Møntskatten består indtil videre af knap 150 kobbermønter fra 1290'erne. Fundet er bl.a. interessant, fordi der i den umiddalbare nærhed blev fundet et segl, hvor man kan læse ejerens navn. Navnet på seglet er Nicolai Hwitæ, som formodes at have tilknytning til Hvide-slægten og dermed Marsk Stig.

Arkæolog Claus Feveile havde på forhånd udpeget fundstedet, som en lokalitet med en stor sandsynlighed for fund. Det er nu blevet bekræftet.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen