Møntskat fra 1200-tallet fundet nær Dalby

22. april 2014 | Landskab & Arkæologi

Stort opbud fra pressen, da der kom nys om, at der er blevet fundet en sølvskat i nærheden af Dalby på Hindsholm.

Både DR Nyheder, P4 Fyn, TV2 Fyn og Fyens Stiftstidende var på pletten, da Østfyns Museers arkæolog Claus Feveile udgraver en rig møntskat i nærheden af Dalby på Hindsholm.

Møntskatten består indtil videre af knap 150 kobbermønter fra 1290'erne. Fundet er bl.a. interessant, fordi der i den umiddalbare nærhed blev fundet et segl, hvor man kan læse ejerens navn. Navnet på seglet er Nicolai Hwitæ, som formodes at have tilknytning til Hvide-slægten og dermed Marsk Stig.

Arkæolog Claus Feveile havde på forhånd udpeget fundstedet, som en lokalitet med en stor sandsynlighed for fund. Det er nu blevet bekræftet.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.