Møntskat fra 1200-tallet fundet nær Dalby

22. april 2014 | Landskab & Arkæologi

Stort opbud fra pressen, da der kom nys om, at der er blevet fundet en sølvskat i nærheden af Dalby på Hindsholm.

Både DR Nyheder, P4 Fyn, TV2 Fyn og Fyens Stiftstidende var på pletten, da Østfyns Museers arkæolog Claus Feveile udgraver en rig møntskat i nærheden af Dalby på Hindsholm.

Møntskatten består indtil videre af knap 150 kobbermønter fra 1290'erne. Fundet er bl.a. interessant, fordi der i den umiddalbare nærhed blev fundet et segl, hvor man kan læse ejerens navn. Navnet på seglet er Nicolai Hwitæ, som formodes at have tilknytning til Hvide-slægten og dermed Marsk Stig.

Arkæolog Claus Feveile havde på forhånd udpeget fundstedet, som en lokalitet med en stor sandsynlighed for fund. Det er nu blevet bekræftet.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!