Møntskat fra 1200-tallet fundet nær Dalby

22. april 2014 | Landskab & Arkæologi

Stort opbud fra pressen, da der kom nys om, at der er blevet fundet en sølvskat i nærheden af Dalby på Hindsholm.

Både DR Nyheder, P4 Fyn, TV2 Fyn og Fyens Stiftstidende var på pletten, da Østfyns Museers arkæolog Claus Feveile udgraver en rig møntskat i nærheden af Dalby på Hindsholm.

Møntskatten består indtil videre af knap 150 kobbermønter fra 1290'erne. Fundet er bl.a. interessant, fordi der i den umiddalbare nærhed blev fundet et segl, hvor man kan læse ejerens navn. Navnet på seglet er Nicolai Hwitæ, som formodes at have tilknytning til Hvide-slægten og dermed Marsk Stig.

Arkæolog Claus Feveile havde på forhånd udpeget fundstedet, som en lokalitet med en stor sandsynlighed for fund. Det er nu blevet bekræftet.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.