Kirkeskibe i øjenhøjde

23. august 2014 | Farvergården

Normalt hænger kirkeskibene på deres plads højt oppe i sognekirken, men fra tirsdag den 26. august vil der være mulighed for at få et nærmere kig på de imponerende skibe, som indtil slutningen af oktober vil være udstillet på bymuseet Farvergården.

Sammen med renoveringen af kirkens indre har kirkeskibene gennemgået en grundig restaurering og fremstår nu i al deres pragt. Restaureringen er foretaget af konservator Frits Jørgensen, der er tilknyttet Marstal Søfartsmuseum, og det store arbejde er bekostet af A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Det største af kirkeskibene er fra 1681 og skænket kirken af en af tidens lokale storkøbmænd, Poul Jespersen Bager. Gaven skal være givet i taknemmelighed over, at Gud havde reddet ham og hans skib fra et truende forlis. I 1765 blev det døbt "Dannebrog" til minde om linjeskibet Dannebrogs forlis under slaget i Køge Bugt 1810, hvor 22 Kerteminde-søfolk omkom.

Det andet kirkeskib er en tremastet, fuldrigget korvet med syv kanoner på hver side og en galionsfigur i form af en krone. På agterstavnen er malet årstallet 1735. Begge skibe blev for øvrigt helt tilbage i 1765 renoveret først gang på Skipperligbærerlaugets bekostning.

Med udstillingen i Farvergården vil Kerteminde Kirke og museet gerne benytte denne gunstige lejlighed til at give publikum mulighed for at tage et stykke kirkeinventar i øjesyn, som man normalt kun kan betragte på afstand.

Slottets herskaber var ikke vegetarer
6. november 2019

Rådyr, kronhjort, fisk, svine- og oksekød. De levede godt på Nyborg Slot, dengang det var beboet af lensherrer og konger.

Ung kunst i Kerteminde
30. oktober 2019

Unge står bag store kunstværker i Kerteminde by.

Hule træstammer gav nyborgenserne rent vand
30. oktober 2019

Fortidens vandforsyning til Nyborg er dukket op under Torvet.

Slagets Dag markeres
28. oktober 2019

Vi kommer 360 grader rundt om Slaget ved Nyborg, når vi markerer 360-året for det afgørende slag med hele tre arrangementer.

Mand er ej ærlig om han ej drikker!
Onsdag den 13. november kl. 19
Tinghuset, Stendamsgade 9, Nyborg

Foredrag om drukvaner i 1600-talllet.

Kunstnat
Torsdag den 14. november kl. 18-21

Fyns fire kunstmuseer inviterer indenfor til kunstnat. Fri entré!

Slaget ved Nyborg: Historisk byvandring
Torsdag den 14. november kl. 16
Foran Borgmestergården

En historisk byvandring, hvor der fortælles om Slaget Ved Nyborg.

Juleborde
15. november 2019 til 5. januar 2020

Kom og se de fire smukke juleborde i anledning af højtiden!