Kirkeskibe i øjenhøjde

23. august 2014 | Farvergården

Normalt hænger kirkeskibene på deres plads højt oppe i sognekirken, men fra tirsdag den 26. august vil der være mulighed for at få et nærmere kig på de imponerende skibe, som indtil slutningen af oktober vil være udstillet på bymuseet Farvergården.

Sammen med renoveringen af kirkens indre har kirkeskibene gennemgået en grundig restaurering og fremstår nu i al deres pragt. Restaureringen er foretaget af konservator Frits Jørgensen, der er tilknyttet Marstal Søfartsmuseum, og det store arbejde er bekostet af A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Det største af kirkeskibene er fra 1681 og skænket kirken af en af tidens lokale storkøbmænd, Poul Jespersen Bager. Gaven skal være givet i taknemmelighed over, at Gud havde reddet ham og hans skib fra et truende forlis. I 1765 blev det døbt "Dannebrog" til minde om linjeskibet Dannebrogs forlis under slaget i Køge Bugt 1810, hvor 22 Kerteminde-søfolk omkom.

Det andet kirkeskib er en tremastet, fuldrigget korvet med syv kanoner på hver side og en galionsfigur i form af en krone. På agterstavnen er malet årstallet 1735. Begge skibe blev for øvrigt helt tilbage i 1765 renoveret først gang på Skipperligbærerlaugets bekostning.

Med udstillingen i Farvergården vil Kerteminde Kirke og museet gerne benytte denne gunstige lejlighed til at give publikum mulighed for at tage et stykke kirkeinventar i øjesyn, som man normalt kun kan betragte på afstand.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.