Kirkeskibe i øjenhøjde

23. august 2014 | Farvergården

Normalt hænger kirkeskibene på deres plads højt oppe i sognekirken, men fra tirsdag den 26. august vil der være mulighed for at få et nærmere kig på de imponerende skibe, som indtil slutningen af oktober vil være udstillet på bymuseet Farvergården.

Sammen med renoveringen af kirkens indre har kirkeskibene gennemgået en grundig restaurering og fremstår nu i al deres pragt. Restaureringen er foretaget af konservator Frits Jørgensen, der er tilknyttet Marstal Søfartsmuseum, og det store arbejde er bekostet af A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Det største af kirkeskibene er fra 1681 og skænket kirken af en af tidens lokale storkøbmænd, Poul Jespersen Bager. Gaven skal være givet i taknemmelighed over, at Gud havde reddet ham og hans skib fra et truende forlis. I 1765 blev det døbt "Dannebrog" til minde om linjeskibet Dannebrogs forlis under slaget i Køge Bugt 1810, hvor 22 Kerteminde-søfolk omkom.

Det andet kirkeskib er en tremastet, fuldrigget korvet med syv kanoner på hver side og en galionsfigur i form af en krone. På agterstavnen er malet årstallet 1735. Begge skibe blev for øvrigt helt tilbage i 1765 renoveret først gang på Skipperligbærerlaugets bekostning.

Med udstillingen i Farvergården vil Kerteminde Kirke og museet gerne benytte denne gunstige lejlighed til at give publikum mulighed for at tage et stykke kirkeinventar i øjesyn, som man normalt kun kan betragte på afstand.

Tænk, hvis alle fund var datomærket
26. marts 2020
Landskab & Arkæologi

En chips-pose med udløbsdato vidner om sidste gang, der blev udgravet til gasledninger på Østfyn.

Arne bygger sit tredje skib til museet
25. marts 2020

Forenden af et 1500-tals-krigsskib bliver del af ny udstilling på Borgmestergården.

Kort og godt om Danmarkshistorien i Nyborg
20. marts 2020

400 års Danmarkshistorie set fra Nyborg bliver nu fortalt i ny bog fra Østfyns Museer.

Varmt og kærligt portræt udvalgt
18. marts 2020

Blandt 12 flotte børneportrætter har Johannes Larsen Museet udvalgt et varmt og kærligt billede til dronningen på hendes 80 års fødselsdag.

Kunsten går i fisk
NB: AFLYST! Torsdag den 19. marts kl. 10-11
Fjord&Bælt, Margrethes Plads 1, Kerteminde

Arrangementet er aflyst på baggrund af anbefalinger fra myndighederne.

Slotsvandring
Faste ugedage april-oktober
Foran Borgmestergården

Gratis slotsvandring med én af Nyborg Slots guider.

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Søsætning af Ladbydragen - AFLYST
Lørdag d. 2. maj kl. 11-15

Kom og vær med når Ladbydragen indleder sin 5. sæson på vandet.