Kirkeskibe i øjenhøjde

23. august 2014 | Farvergården

Normalt hænger kirkeskibene på deres plads højt oppe i sognekirken, men fra tirsdag den 26. august vil der være mulighed for at få et nærmere kig på de imponerende skibe, som indtil slutningen af oktober vil være udstillet på bymuseet Farvergården.

Sammen med renoveringen af kirkens indre har kirkeskibene gennemgået en grundig restaurering og fremstår nu i al deres pragt. Restaureringen er foretaget af konservator Frits Jørgensen, der er tilknyttet Marstal Søfartsmuseum, og det store arbejde er bekostet af A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Det største af kirkeskibene er fra 1681 og skænket kirken af en af tidens lokale storkøbmænd, Poul Jespersen Bager. Gaven skal være givet i taknemmelighed over, at Gud havde reddet ham og hans skib fra et truende forlis. I 1765 blev det døbt "Dannebrog" til minde om linjeskibet Dannebrogs forlis under slaget i Køge Bugt 1810, hvor 22 Kerteminde-søfolk omkom.

Det andet kirkeskib er en tremastet, fuldrigget korvet med syv kanoner på hver side og en galionsfigur i form af en krone. På agterstavnen er malet årstallet 1735. Begge skibe blev for øvrigt helt tilbage i 1765 renoveret først gang på Skipperligbærerlaugets bekostning.

Med udstillingen i Farvergården vil Kerteminde Kirke og museet gerne benytte denne gunstige lejlighed til at give publikum mulighed for at tage et stykke kirkeinventar i øjesyn, som man normalt kun kan betragte på afstand.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?