Kirkeskibe i øjenhøjde

23. august 2014 | Farvergården

Normalt hænger kirkeskibene på deres plads højt oppe i sognekirken, men fra tirsdag den 26. august vil der være mulighed for at få et nærmere kig på de imponerende skibe, som indtil slutningen af oktober vil være udstillet på bymuseet Farvergården.

Sammen med renoveringen af kirkens indre har kirkeskibene gennemgået en grundig restaurering og fremstår nu i al deres pragt. Restaureringen er foretaget af konservator Frits Jørgensen, der er tilknyttet Marstal Søfartsmuseum, og det store arbejde er bekostet af A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Det største af kirkeskibene er fra 1681 og skænket kirken af en af tidens lokale storkøbmænd, Poul Jespersen Bager. Gaven skal være givet i taknemmelighed over, at Gud havde reddet ham og hans skib fra et truende forlis. I 1765 blev det døbt "Dannebrog" til minde om linjeskibet Dannebrogs forlis under slaget i Køge Bugt 1810, hvor 22 Kerteminde-søfolk omkom.

Det andet kirkeskib er en tremastet, fuldrigget korvet med syv kanoner på hver side og en galionsfigur i form af en krone. På agterstavnen er malet årstallet 1735. Begge skibe blev for øvrigt helt tilbage i 1765 renoveret først gang på Skipperligbærerlaugets bekostning.

Med udstillingen i Farvergården vil Kerteminde Kirke og museet gerne benytte denne gunstige lejlighed til at give publikum mulighed for at tage et stykke kirkeinventar i øjesyn, som man normalt kun kan betragte på afstand.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.