Julestue på Borgmestergården

12. november 2013 |

Museet Borgmestergården i Nyborg danner i disse uger rammen for julestue for byens børnehaver. Museets gamle nisse Mads har inviteret alle børnehaverne i byen forbi for at hjælpe ham med forberedelserne til julen. Vi får derfor besøg af mange glade børn, der kommer forbi og maler de smukkeste, fineste, sjoveste birkenisser, der skal være med til at skabe den rette julestemning. Nisserne får lov at bo i Nyborgs fine juleskov hele december måned. Børnene maler, leger og går på pebernøddejagt - og der er intet som glade børnestemmer der kan vække en 400 år gammel borgmesternisse. Så Mads Nisse er allerede kommet i vældigt julehumør.

Borgmestergården slår som sædvanlig dørene op til årets hyggeligste julemarked i dagene 6., 7. og 8. december.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!