Julestue på Borgmestergården

12. november 2013 |

Museet Borgmestergården i Nyborg danner i disse uger rammen for julestue for byens børnehaver. Museets gamle nisse Mads har inviteret alle børnehaverne i byen forbi for at hjælpe ham med forberedelserne til julen. Vi får derfor besøg af mange glade børn, der kommer forbi og maler de smukkeste, fineste, sjoveste birkenisser, der skal være med til at skabe den rette julestemning. Nisserne får lov at bo i Nyborgs fine juleskov hele december måned. Børnene maler, leger og går på pebernøddejagt - og der er intet som glade børnestemmer der kan vække en 400 år gammel borgmesternisse. Så Mads Nisse er allerede kommet i vældigt julehumør.

Borgmestergården slår som sædvanlig dørene op til årets hyggeligste julemarked i dagene 6., 7. og 8. december.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.