Julegris på gaflen

03. december 2014 | Borgmestergården

Juletravlheden hersker på Borgmestergården i Nyborg. Der har været gang i butikken her i weekenden, hvor vi for første gang har holdt åbent frem mod julemarkedet i Nyborg 12.-14. december. Både smeden og dragtlauget har været i fuldt sving, og butikken bugner af nye og spændende varer, mens de mange julebannere, som dragtlauget har syet, blafrer udenfor. Borgmestergårdens egen Mads Nisse har vist børn og voksne rundt og fortalt om jul i gamle dage.

Butikken har åbent alle hverdage i den kommende uge klokken 12-17. Der er gratis adgang til butikken. Ønsker man at opleve den julepyntede Borgmestergård, hvor især Elsebeth Høngaard blandt de andre frivillige kræfter har pyntet op og været primus motor bag juletableauet Snedronningen i Aarsleff salen, koster det normal entre.

Den kommende weekend er der igen aktiviteter på Borgmestergården. Julegrisen fra Kongens Fadebur er blevet slagtet og skal nu parteres. Kom og hør mere om de forskellige udskæringer, og hvad de kan bruges til lørdag den 6. december klokken 11-12.30.
Arrangementet er blevet til i samarbejde med Madværkstedet i Ørbæk som en del af Jul i Kongens Fadebur.

For det øvrige program se mere her

Billedtekst: Juleskinker i fadeburet. Foto: Østfyns Museer.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!