Julegris på gaflen

03. december 2014 | Borgmestergården

Juletravlheden hersker på Borgmestergården i Nyborg. Der har været gang i butikken her i weekenden, hvor vi for første gang har holdt åbent frem mod julemarkedet i Nyborg 12.-14. december. Både smeden og dragtlauget har været i fuldt sving, og butikken bugner af nye og spændende varer, mens de mange julebannere, som dragtlauget har syet, blafrer udenfor. Borgmestergårdens egen Mads Nisse har vist børn og voksne rundt og fortalt om jul i gamle dage.

Butikken har åbent alle hverdage i den kommende uge klokken 12-17. Der er gratis adgang til butikken. Ønsker man at opleve den julepyntede Borgmestergård, hvor især Elsebeth Høngaard blandt de andre frivillige kræfter har pyntet op og været primus motor bag juletableauet Snedronningen i Aarsleff salen, koster det normal entre.

Den kommende weekend er der igen aktiviteter på Borgmestergården. Julegrisen fra Kongens Fadebur er blevet slagtet og skal nu parteres. Kom og hør mere om de forskellige udskæringer, og hvad de kan bruges til lørdag den 6. december klokken 11-12.30.
Arrangementet er blevet til i samarbejde med Madværkstedet i Ørbæk som en del af Jul i Kongens Fadebur.

For det øvrige program se mere her

Billedtekst: Juleskinker i fadeburet. Foto: Østfyns Museer.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.