Julegris på gaflen

03. december 2014 | Borgmestergården

Juletravlheden hersker på Borgmestergården i Nyborg. Der har været gang i butikken her i weekenden, hvor vi for første gang har holdt åbent frem mod julemarkedet i Nyborg 12.-14. december. Både smeden og dragtlauget har været i fuldt sving, og butikken bugner af nye og spændende varer, mens de mange julebannere, som dragtlauget har syet, blafrer udenfor. Borgmestergårdens egen Mads Nisse har vist børn og voksne rundt og fortalt om jul i gamle dage.

Butikken har åbent alle hverdage i den kommende uge klokken 12-17. Der er gratis adgang til butikken. Ønsker man at opleve den julepyntede Borgmestergård, hvor især Elsebeth Høngaard blandt de andre frivillige kræfter har pyntet op og været primus motor bag juletableauet Snedronningen i Aarsleff salen, koster det normal entre.

Den kommende weekend er der igen aktiviteter på Borgmestergården. Julegrisen fra Kongens Fadebur er blevet slagtet og skal nu parteres. Kom og hør mere om de forskellige udskæringer, og hvad de kan bruges til lørdag den 6. december klokken 11-12.30.
Arrangementet er blevet til i samarbejde med Madværkstedet i Ørbæk som en del af Jul i Kongens Fadebur.

For det øvrige program se mere her

Billedtekst: Juleskinker i fadeburet. Foto: Østfyns Museer.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen