Johanne søsat

09. maj 2014 | Kulturhistorie

En regnfuld forårsdag blev museumsjollen Johanne søsat og kom dermed tilbage i sit rette element. Den lille ringdæksjolle har kajplads i Nyborg, hvorfra Johannes bådelaug sejler ud med hende i sommerhalvåret. Hun blev flyttet fra sit vinterkvarter med havnens kran og sat sikkert i vandet. I vinterens løb er hun blevet malet og renoveret, så hun nu er sommerklar. Masten bliver påsat i de kommende uger.

Johanne blev bygget i 1910 på Nyborg Bådebyggeri som kapsejlads- og turbåd. Hun kostede da den nette sum af 250 kr. Jollen var 80 år i samme families eje og skal efter sigende have vundet adskillige kapsejladser på Nyborg Fjord. I 1990 blev Johanne skænket til det daværende Nyborg og Omegns Museer.

Nu hvor Johanne atter er i vandet, kan man se hende i lystbådehavnen. Et skilt markerer hendes plads.

Kunne du have interesse i at sejle med Johanne, så har bådelauget altid plads til nye medlemmer. Kontakt Nyborg Slot på tlf 65 31 02 07 eller nyborgslot@ostfynsmuseer.dk

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.