Johanne søsat

09. maj 2014 | Kulturhistorie

En regnfuld forårsdag blev museumsjollen Johanne søsat og kom dermed tilbage i sit rette element. Den lille ringdæksjolle har kajplads i Nyborg, hvorfra Johannes bådelaug sejler ud med hende i sommerhalvåret. Hun blev flyttet fra sit vinterkvarter med havnens kran og sat sikkert i vandet. I vinterens løb er hun blevet malet og renoveret, så hun nu er sommerklar. Masten bliver påsat i de kommende uger.

Johanne blev bygget i 1910 på Nyborg Bådebyggeri som kapsejlads- og turbåd. Hun kostede da den nette sum af 250 kr. Jollen var 80 år i samme families eje og skal efter sigende have vundet adskillige kapsejladser på Nyborg Fjord. I 1990 blev Johanne skænket til det daværende Nyborg og Omegns Museer.

Nu hvor Johanne atter er i vandet, kan man se hende i lystbådehavnen. Et skilt markerer hendes plads.

Kunne du have interesse i at sejle med Johanne, så har bådelauget altid plads til nye medlemmer. Kontakt Nyborg Slot på tlf 65 31 02 07 eller nyborgslot@ostfynsmuseer.dk

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen