Johanne søsat

09. maj 2014 | Kulturhistorie

En regnfuld forårsdag blev museumsjollen Johanne søsat og kom dermed tilbage i sit rette element. Den lille ringdæksjolle har kajplads i Nyborg, hvorfra Johannes bådelaug sejler ud med hende i sommerhalvåret. Hun blev flyttet fra sit vinterkvarter med havnens kran og sat sikkert i vandet. I vinterens løb er hun blevet malet og renoveret, så hun nu er sommerklar. Masten bliver påsat i de kommende uger.

Johanne blev bygget i 1910 på Nyborg Bådebyggeri som kapsejlads- og turbåd. Hun kostede da den nette sum af 250 kr. Jollen var 80 år i samme families eje og skal efter sigende have vundet adskillige kapsejladser på Nyborg Fjord. I 1990 blev Johanne skænket til det daværende Nyborg og Omegns Museer.

Nu hvor Johanne atter er i vandet, kan man se hende i lystbådehavnen. Et skilt markerer hendes plads.

Kunne du have interesse i at sejle med Johanne, så har bådelauget altid plads til nye medlemmer. Kontakt Nyborg Slot på tlf 65 31 02 07 eller nyborgslot@ostfynsmuseer.dk

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.