Johanne søsat

09. maj 2014 | Kulturhistorie

En regnfuld forårsdag blev museumsjollen Johanne søsat og kom dermed tilbage i sit rette element. Den lille ringdæksjolle har kajplads i Nyborg, hvorfra Johannes bådelaug sejler ud med hende i sommerhalvåret. Hun blev flyttet fra sit vinterkvarter med havnens kran og sat sikkert i vandet. I vinterens løb er hun blevet malet og renoveret, så hun nu er sommerklar. Masten bliver påsat i de kommende uger.

Johanne blev bygget i 1910 på Nyborg Bådebyggeri som kapsejlads- og turbåd. Hun kostede da den nette sum af 250 kr. Jollen var 80 år i samme families eje og skal efter sigende have vundet adskillige kapsejladser på Nyborg Fjord. I 1990 blev Johanne skænket til det daværende Nyborg og Omegns Museer.

Nu hvor Johanne atter er i vandet, kan man se hende i lystbådehavnen. Et skilt markerer hendes plads.

Kunne du have interesse i at sejle med Johanne, så har bådelauget altid plads til nye medlemmer. Kontakt Nyborg Slot på tlf 65 31 02 07 eller nyborgslot@ostfynsmuseer.dk

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?