Johanne søsat

09. maj 2014 | Kulturhistorie

En regnfuld forårsdag blev museumsjollen Johanne søsat og kom dermed tilbage i sit rette element. Den lille ringdæksjolle har kajplads i Nyborg, hvorfra Johannes bådelaug sejler ud med hende i sommerhalvåret. Hun blev flyttet fra sit vinterkvarter med havnens kran og sat sikkert i vandet. I vinterens løb er hun blevet malet og renoveret, så hun nu er sommerklar. Masten bliver påsat i de kommende uger.

Johanne blev bygget i 1910 på Nyborg Bådebyggeri som kapsejlads- og turbåd. Hun kostede da den nette sum af 250 kr. Jollen var 80 år i samme families eje og skal efter sigende have vundet adskillige kapsejladser på Nyborg Fjord. I 1990 blev Johanne skænket til det daværende Nyborg og Omegns Museer.

Nu hvor Johanne atter er i vandet, kan man se hende i lystbådehavnen. Et skilt markerer hendes plads.

Kunne du have interesse i at sejle med Johanne, så har bådelauget altid plads til nye medlemmer. Kontakt Nyborg Slot på tlf 65 31 02 07 eller nyborgslot@ostfynsmuseer.dk

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!