Høkeren åbner for julesæsonen

18. november 2013 | Høkeren

Går man igennem Trollegade i Kerteminde, lugter det af gamle dage. Og det er ikke kun fordi Merete Madsen fyrer med kul i Høkeren. Det er også fordi museumsbutikken bugner at ting og sager, der hensætter en til gamle dage: gammeldags dørhåndtag, sæbespåner, flettede kurve, legetøj og meget, meget andet. Og ikke mindst - i anledning af årstiden - et stort udvalg af nisser og julepynt.

Høkeren har eksisteret i 30 år, og Merete M. Madsen har stået for indkøb og salg til butikken igennem de 20. I år har hun blandt meget andet en gyngende julenisse til salg. Én er allerede solgt: til hende selv!

Høkeren holder åbent til og med den 23. december med masser af gode ideer til pakkekalendere og julegaver. Butikken følger de almindelige åbningstider i byens butikker.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.