Historisk Modeshow på Borgmestergården

20. maj 2014 | Borgmestergården

Når der igen er Kulturnat i Nyborg fredag den 23. maj, så ruller Borgmestergården den røde løber ud til et historisk modeshow. Nyborg Slots Dragtlaug, der netop har vundet Årets Aktiv Pris 2014 i Nyborg, viser deres mange flotte historiske dragter frem.

Dragterne er fremstillet efter historiske billeder og forskrifter, og er en vigtig del af formidlingen og levendegørelsen af historien i Nyborg. De mange dragter har tidligere kunnet opleves ved årets Danehofmarkeder eller ved andre historiske events og begivenheder i Nyborg. Netop nu arbejder dragtlauget på livet løs, for at få alt klar til den store procession - Danehofoptoget - der er en central, vigtig og ny del af Danehof 2014. Her står det flittige laug bag både dragter og bannere.

Kom og se det fantastiske modeshow med de historiske dragter fra vikingetid til renæssance foran Borgmestergården. Mød vikingen, den smukke adelsdame, dronning Margrethe 1., biskoppen, kong Christian 2., Dyveke og mange, mange flere når Nyborg Slots Dragtlaug og Østfyns Museer inviterer til historisk modeshow under Kulturnatten i Nyborg 2014 på vejen foran Borgmestergården (Slotsgade 11 i Nyborg) kl. 19.15-20.15. Dragterne kan senere opleves på en særudstilling på Borgmestergården.

Læs mere om kulturnatten på Østfyns Museer her

Lokale virksomheder skal restaurere Nyborg Slot indvendigt
1. april 2020

Slots- og Kulturstyrelsen har netop fundet frem til de håndværkere og entreprenører, der skal restaurere det indvendige af Kongefløjen.

Tænk, hvis alle fund var datomærket
26. marts 2020
Landskab & Arkæologi

En chips-pose med udløbsdato vidner om sidste gang, der blev udgravet til gasledninger på Østfyn.

Arne bygger sit tredje skib til museet
25. marts 2020

Forenden af et 1500-tals-krigsskib bliver del af ny udstilling på Borgmestergården.

Kort og godt om Danmarkshistorien i Nyborg
20. marts 2020

400 års Danmarkshistorie set fra Nyborg bliver nu fortalt i ny bog fra Østfyns Museer.

Kunsten går i fisk
NB: AFLYST! Torsdag den 19. marts kl. 10-11
Fjord&Bælt, Margrethes Plads 1, Kerteminde

Arrangementet er aflyst på baggrund af anbefalinger fra myndighederne.

Slotsvandring
Faste ugedage april-oktober
Foran Borgmestergården

Gratis slotsvandring med én af Nyborg Slots guider.

I Johannes Larsens fodspor ved Filsø
5. april og 7. august 2020
P-pladsen ved Henne Kirke, Strandvejen 238, 6854

Vi følger i Fynbomaleren Johannes Larsens fodspor

Søsætning af Ladbydragen - AFLYST
Lørdag d. 2. maj kl. 11-15

Kom og vær med når Ladbydragen indleder sin 5. sæson på vandet.