Historisk Modeshow på Borgmestergården

20. maj 2014 | Borgmestergården

Når der igen er Kulturnat i Nyborg fredag den 23. maj, så ruller Borgmestergården den røde løber ud til et historisk modeshow. Nyborg Slots Dragtlaug, der netop har vundet Årets Aktiv Pris 2014 i Nyborg, viser deres mange flotte historiske dragter frem.

Dragterne er fremstillet efter historiske billeder og forskrifter, og er en vigtig del af formidlingen og levendegørelsen af historien i Nyborg. De mange dragter har tidligere kunnet opleves ved årets Danehofmarkeder eller ved andre historiske events og begivenheder i Nyborg. Netop nu arbejder dragtlauget på livet løs, for at få alt klar til den store procession - Danehofoptoget - der er en central, vigtig og ny del af Danehof 2014. Her står det flittige laug bag både dragter og bannere.

Kom og se det fantastiske modeshow med de historiske dragter fra vikingetid til renæssance foran Borgmestergården. Mød vikingen, den smukke adelsdame, dronning Margrethe 1., biskoppen, kong Christian 2., Dyveke og mange, mange flere når Nyborg Slots Dragtlaug og Østfyns Museer inviterer til historisk modeshow under Kulturnatten i Nyborg 2014 på vejen foran Borgmestergården (Slotsgade 11 i Nyborg) kl. 19.15-20.15. Dragterne kan senere opleves på en særudstilling på Borgmestergården.

Læs mere om kulturnatten på Østfyns Museer her

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.