Historisk Modeshow på Borgmestergården

20. maj 2014 | Borgmestergården

Når der igen er Kulturnat i Nyborg fredag den 23. maj, så ruller Borgmestergården den røde løber ud til et historisk modeshow. Nyborg Slots Dragtlaug, der netop har vundet Årets Aktiv Pris 2014 i Nyborg, viser deres mange flotte historiske dragter frem.

Dragterne er fremstillet efter historiske billeder og forskrifter, og er en vigtig del af formidlingen og levendegørelsen af historien i Nyborg. De mange dragter har tidligere kunnet opleves ved årets Danehofmarkeder eller ved andre historiske events og begivenheder i Nyborg. Netop nu arbejder dragtlauget på livet løs, for at få alt klar til den store procession - Danehofoptoget - der er en central, vigtig og ny del af Danehof 2014. Her står det flittige laug bag både dragter og bannere.

Kom og se det fantastiske modeshow med de historiske dragter fra vikingetid til renæssance foran Borgmestergården. Mød vikingen, den smukke adelsdame, dronning Margrethe 1., biskoppen, kong Christian 2., Dyveke og mange, mange flere når Nyborg Slots Dragtlaug og Østfyns Museer inviterer til historisk modeshow under Kulturnatten i Nyborg 2014 på vejen foran Borgmestergården (Slotsgade 11 i Nyborg) kl. 19.15-20.15. Dragterne kan senere opleves på en særudstilling på Borgmestergården.

Læs mere om kulturnatten på Østfyns Museer her

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!