Historisk Modeshow på Borgmestergården

20. maj 2014 | Borgmestergården

Når der igen er Kulturnat i Nyborg fredag den 23. maj, så ruller Borgmestergården den røde løber ud til et historisk modeshow. Nyborg Slots Dragtlaug, der netop har vundet Årets Aktiv Pris 2014 i Nyborg, viser deres mange flotte historiske dragter frem.

Dragterne er fremstillet efter historiske billeder og forskrifter, og er en vigtig del af formidlingen og levendegørelsen af historien i Nyborg. De mange dragter har tidligere kunnet opleves ved årets Danehofmarkeder eller ved andre historiske events og begivenheder i Nyborg. Netop nu arbejder dragtlauget på livet løs, for at få alt klar til den store procession - Danehofoptoget - der er en central, vigtig og ny del af Danehof 2014. Her står det flittige laug bag både dragter og bannere.

Kom og se det fantastiske modeshow med de historiske dragter fra vikingetid til renæssance foran Borgmestergården. Mød vikingen, den smukke adelsdame, dronning Margrethe 1., biskoppen, kong Christian 2., Dyveke og mange, mange flere når Nyborg Slots Dragtlaug og Østfyns Museer inviterer til historisk modeshow under Kulturnatten i Nyborg 2014 på vejen foran Borgmestergården (Slotsgade 11 i Nyborg) kl. 19.15-20.15. Dragterne kan senere opleves på en særudstilling på Borgmestergården.

Læs mere om kulturnatten på Østfyns Museer her

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.