Historisk Modeshow på Borgmestergården

20. maj 2014 | Borgmestergården

Når der igen er Kulturnat i Nyborg fredag den 23. maj, så ruller Borgmestergården den røde løber ud til et historisk modeshow. Nyborg Slots Dragtlaug, der netop har vundet Årets Aktiv Pris 2014 i Nyborg, viser deres mange flotte historiske dragter frem.

Dragterne er fremstillet efter historiske billeder og forskrifter, og er en vigtig del af formidlingen og levendegørelsen af historien i Nyborg. De mange dragter har tidligere kunnet opleves ved årets Danehofmarkeder eller ved andre historiske events og begivenheder i Nyborg. Netop nu arbejder dragtlauget på livet løs, for at få alt klar til den store procession - Danehofoptoget - der er en central, vigtig og ny del af Danehof 2014. Her står det flittige laug bag både dragter og bannere.

Kom og se det fantastiske modeshow med de historiske dragter fra vikingetid til renæssance foran Borgmestergården. Mød vikingen, den smukke adelsdame, dronning Margrethe 1., biskoppen, kong Christian 2., Dyveke og mange, mange flere når Nyborg Slots Dragtlaug og Østfyns Museer inviterer til historisk modeshow under Kulturnatten i Nyborg 2014 på vejen foran Borgmestergården (Slotsgade 11 i Nyborg) kl. 19.15-20.15. Dragterne kan senere opleves på en særudstilling på Borgmestergården.

Læs mere om kulturnatten på Østfyns Museer her

Borgmestergården slår rekord
20. januar 2020

Byen og turisterne har nu for alvor taget Borgmestergården til sig.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.