Hekserier var et hit

23. oktober 2013 | Borgmestergården

I efterårsferien kunne man på Borgmestergården lære lidt om folketro og overtro og ikke mindst besøge en vaskeægte heksehule. Det var åbenbart noget, der tiltrak rigtig mange børn, og inden ugen var omme, havde der været omkring 400 børn og 250 voksne på besøg i den gamle købmandsgård.

"Der har været så mange positive oplevelser i løbet af ugen," fortæller Eva Becher, inspektør ved Østfyns Museer. "Især er jeg glad for de mange børnehaver og SFOer, der har fået øjnene op for vores formidling målrettet børnene. Alle har givet udtryk for en god oplevelse, og mange blev her i timevis, ja enkelte kom endda igen dagen efter, fordi de ikke nåede det hele. Der var stor begejstring for røre-pille-lugte-prøve oplevelserne og fornemmelsen af liv i huset."

Udover heksens hule, hvor børnene kunne få lavet amuletter og høre om urter og hekse, var det også muligt at besøge smeden, der arbejdede ved den varme esse. Ligesom det var muligt at slå mønt hos møntmesteren. De flittige damer fra draglauget hjalp børnene med at sy kapper til bamser og dukker, hvilket var en meget pouplær aktivitet. Og sidst men ikke mindst kunne man købe gamledags æbleringe tilberedt direkte i Borgmestergårdens oprindelige køkken.

Som altid var de mange frivillige med til at gøre aktiviteten til noget helt særligt. De formidlede historien på en fantastisk måde til både børn og voksne, og vækkede på den måde Borgmestergården til live igen.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.