Hekserier var et hit

23. oktober 2013 | Borgmestergården

I efterårsferien kunne man på Borgmestergården lære lidt om folketro og overtro og ikke mindst besøge en vaskeægte heksehule. Det var åbenbart noget, der tiltrak rigtig mange børn, og inden ugen var omme, havde der været omkring 400 børn og 250 voksne på besøg i den gamle købmandsgård.

"Der har været så mange positive oplevelser i løbet af ugen," fortæller Eva Becher, inspektør ved Østfyns Museer. "Især er jeg glad for de mange børnehaver og SFOer, der har fået øjnene op for vores formidling målrettet børnene. Alle har givet udtryk for en god oplevelse, og mange blev her i timevis, ja enkelte kom endda igen dagen efter, fordi de ikke nåede det hele. Der var stor begejstring for røre-pille-lugte-prøve oplevelserne og fornemmelsen af liv i huset."

Udover heksens hule, hvor børnene kunne få lavet amuletter og høre om urter og hekse, var det også muligt at besøge smeden, der arbejdede ved den varme esse. Ligesom det var muligt at slå mønt hos møntmesteren. De flittige damer fra draglauget hjalp børnene med at sy kapper til bamser og dukker, hvilket var en meget pouplær aktivitet. Og sidst men ikke mindst kunne man købe gamledags æbleringe tilberedt direkte i Borgmestergårdens oprindelige køkken.

Som altid var de mange frivillige med til at gøre aktiviteten til noget helt særligt. De formidlede historien på en fantastisk måde til både børn og voksne, og vækkede på den måde Borgmestergården til live igen.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen