Hekserier var et hit

23. oktober 2013 | Borgmestergården

I efterårsferien kunne man på Borgmestergården lære lidt om folketro og overtro og ikke mindst besøge en vaskeægte heksehule. Det var åbenbart noget, der tiltrak rigtig mange børn, og inden ugen var omme, havde der været omkring 400 børn og 250 voksne på besøg i den gamle købmandsgård.

"Der har været så mange positive oplevelser i løbet af ugen," fortæller Eva Becher, inspektør ved Østfyns Museer. "Især er jeg glad for de mange børnehaver og SFOer, der har fået øjnene op for vores formidling målrettet børnene. Alle har givet udtryk for en god oplevelse, og mange blev her i timevis, ja enkelte kom endda igen dagen efter, fordi de ikke nåede det hele. Der var stor begejstring for røre-pille-lugte-prøve oplevelserne og fornemmelsen af liv i huset."

Udover heksens hule, hvor børnene kunne få lavet amuletter og høre om urter og hekse, var det også muligt at besøge smeden, der arbejdede ved den varme esse. Ligesom det var muligt at slå mønt hos møntmesteren. De flittige damer fra draglauget hjalp børnene med at sy kapper til bamser og dukker, hvilket var en meget pouplær aktivitet. Og sidst men ikke mindst kunne man købe gamledags æbleringe tilberedt direkte i Borgmestergårdens oprindelige køkken.

Som altid var de mange frivillige med til at gøre aktiviteten til noget helt særligt. De formidlede historien på en fantastisk måde til både børn og voksne, og vækkede på den måde Borgmestergården til live igen.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.