Hekserier var et hit

23. oktober 2013 | Borgmestergården

I efterårsferien kunne man på Borgmestergården lære lidt om folketro og overtro og ikke mindst besøge en vaskeægte heksehule. Det var åbenbart noget, der tiltrak rigtig mange børn, og inden ugen var omme, havde der været omkring 400 børn og 250 voksne på besøg i den gamle købmandsgård.

"Der har været så mange positive oplevelser i løbet af ugen," fortæller Eva Becher, inspektør ved Østfyns Museer. "Især er jeg glad for de mange børnehaver og SFOer, der har fået øjnene op for vores formidling målrettet børnene. Alle har givet udtryk for en god oplevelse, og mange blev her i timevis, ja enkelte kom endda igen dagen efter, fordi de ikke nåede det hele. Der var stor begejstring for røre-pille-lugte-prøve oplevelserne og fornemmelsen af liv i huset."

Udover heksens hule, hvor børnene kunne få lavet amuletter og høre om urter og hekse, var det også muligt at besøge smeden, der arbejdede ved den varme esse. Ligesom det var muligt at slå mønt hos møntmesteren. De flittige damer fra draglauget hjalp børnene med at sy kapper til bamser og dukker, hvilket var en meget pouplær aktivitet. Og sidst men ikke mindst kunne man købe gamledags æbleringe tilberedt direkte i Borgmestergårdens oprindelige køkken.

Som altid var de mange frivillige med til at gøre aktiviteten til noget helt særligt. De formidlede historien på en fantastisk måde til både børn og voksne, og vækkede på den måde Borgmestergården til live igen.

Ulæste tegn fra fortiden
18. januar 2019
Nyborg Slot

Nyopdagede inskriptioner i murværket på Nyborg Slot tyder på at en kongelig fangekælder fra middelalderen er fundet.

Ny leder: Det er et privilegium
18. januar 2019

Når Jeppe Priess Gersbøll i februar starter som afdelingsleder for Johannes Larsen Museet, er det på et sted, han kender særdeles godt.

Østfyns Museer 10 år
8. januar 2019
Østfyns Museer

I 2009 blev Østfyns Museer etableret for at styrke kulturarven og historien på Østfyn. Vi gør status efter ti års virke.

Kultur på hjernen
8. januar 2019
Østfyns Museer

Østfyns Museer er klar til at give demensramte gode oplevelser.

Borgmestergården åbner for sæsonen
Fredag den 1. marts 2019

En ny sæson kan begynde!

En aften hos Larsen
24. januar 2019 kl. 17-20
Kaffehuset, Johannes Larsen Museet

Få en helt særlig madoplevelse i Kaffehuset.

Foredrag: Landmalerne i Sybergland
Onsdag den 30. januar 2019 kl 19

Tilbud til medlemmer af Kerteminde Museumsforening.

Mød Landmalerne
3. februar kl. 12-16.

Vil du vide endnu mere om de smukke landskaber i Sybergland?