Hekserier var et hit

23. oktober 2013 | Borgmestergården

I efterårsferien kunne man på Borgmestergården lære lidt om folketro og overtro og ikke mindst besøge en vaskeægte heksehule. Det var åbenbart noget, der tiltrak rigtig mange børn, og inden ugen var omme, havde der været omkring 400 børn og 250 voksne på besøg i den gamle købmandsgård.

"Der har været så mange positive oplevelser i løbet af ugen," fortæller Eva Becher, inspektør ved Østfyns Museer. "Især er jeg glad for de mange børnehaver og SFOer, der har fået øjnene op for vores formidling målrettet børnene. Alle har givet udtryk for en god oplevelse, og mange blev her i timevis, ja enkelte kom endda igen dagen efter, fordi de ikke nåede det hele. Der var stor begejstring for røre-pille-lugte-prøve oplevelserne og fornemmelsen af liv i huset."

Udover heksens hule, hvor børnene kunne få lavet amuletter og høre om urter og hekse, var det også muligt at besøge smeden, der arbejdede ved den varme esse. Ligesom det var muligt at slå mønt hos møntmesteren. De flittige damer fra draglauget hjalp børnene med at sy kapper til bamser og dukker, hvilket var en meget pouplær aktivitet. Og sidst men ikke mindst kunne man købe gamledags æbleringe tilberedt direkte i Borgmestergårdens oprindelige køkken.

Som altid var de mange frivillige med til at gøre aktiviteten til noget helt særligt. De formidlede historien på en fantastisk måde til både børn og voksne, og vækkede på den måde Borgmestergården til live igen.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.