Hekserier på OUH

26. september 2013 | Skoletjenesten ved Østfyns Museer

Sofia i kørestol lærte nyt om gammelt da hun mødte en heks og en klog mand fra Østfyns Museer

Børn på hospitalet lærte nyt om gammelt, da en heks og en klog mand fra Østfyns Museer besøgte H.C. Andersens Børnehospital i Odense.

Formidlere fra Østfyns Museer troppede i september måned op på udvalgte dage på Odense Universitetshospital for at give indlagte børn en god og lærerig oplevelser, mens de er indlagt på hospitalet.

Mandag d. 23. september var temaet hekserier fra 1600-tallet, og fra Borgmestergården var der medbragt en række genstande, med hvilke børnene kunne lege sig til mere viden om fortiden.

Blandt andet kunne de prøve at skrive med trylleremser med fjerpen eller lave små trylleamuletter indeholdende urter med særlige egenskaber.

"Børnene skal jo vide, at de skal være glade for vores sundhedsvæsen i dag. I 1600-tallet var man overladt til kirken eller heksenes viden om lægende urter, hvis man pådrog sig en sygdom. Det var kun de færreste, der nogensinde mødte en uddannet læge i deres liv", siger Eva Becher fra Østfyns Museers afdeling for kulturhistorie.

Lokum skaber nysgerrighed
9. juli 2019

Biolog fra Nationalmuseet og DNA-forskere fra Københavns Universitet kommer til Nyborg for at tage prøver fra et 500 år gammelt latrin.

Milepæl markeres med film
9. juli 2019

Første etape af restaureringen af Nyborg Slot er nu gennemført. Vi gør status med denne lille film.

Retur til debut-byen Kerteminde
5. juli 2019

Allerede som 25-årig fik Peter Brandes sin første separatudstilling. Stedet var Kerteminde, hvor han nu - 50 år efter - kan fejre sit 75 års jubilæum med en stor og anmelderrost udstilling.

Dyr på Borgmestergården
Onsdage i uge 29-35, mellem klokken 11 og 15

Hver onsdag præsenterer vi et nyt dyr på Borgmestergården!

Kirsebærcafé på Farvergården
20.-21. juli 2019
Farvergården

Farvergården åbner sin kirsebærcafé til Kirsebærfestivalen.

Kirsebærfestival og fri entré til kunsten
20.-21. juli 2019

Fri entré, kurve- og bogudsalg og lækkerier på Johannes Larsen Museet i weekenden under Kirsebærfestivalen.

Cykeltur i naturen og kulturen (22 km)
Onsdag d. 24. juli, kl. 10
Afgang fra Almas Hus

Kom med på en spændende cykeltur gennem naturen og kulturen