Hekserier på OUH

26. september 2013 | Skoletjenesten ved Østfyns Museer

Sofia i kørestol lærte nyt om gammelt da hun mødte en heks og en klog mand fra Østfyns Museer

Børn på hospitalet lærte nyt om gammelt, da en heks og en klog mand fra Østfyns Museer besøgte H.C. Andersens Børnehospital i Odense.

Formidlere fra Østfyns Museer troppede i september måned op på udvalgte dage på Odense Universitetshospital for at give indlagte børn en god og lærerig oplevelser, mens de er indlagt på hospitalet.

Mandag d. 23. september var temaet hekserier fra 1600-tallet, og fra Borgmestergården var der medbragt en række genstande, med hvilke børnene kunne lege sig til mere viden om fortiden.

Blandt andet kunne de prøve at skrive med trylleremser med fjerpen eller lave små trylleamuletter indeholdende urter med særlige egenskaber.

"Børnene skal jo vide, at de skal være glade for vores sundhedsvæsen i dag. I 1600-tallet var man overladt til kirken eller heksenes viden om lægende urter, hvis man pådrog sig en sygdom. Det var kun de færreste, der nogensinde mødte en uddannet læge i deres liv", siger Eva Becher fra Østfyns Museers afdeling for kulturhistorie.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.