Hekserier på OUH

26. september 2013 | Skoletjenesten ved Østfyns Museer

Sofia i kørestol lærte nyt om gammelt da hun mødte en heks og en klog mand fra Østfyns Museer

Børn på hospitalet lærte nyt om gammelt, da en heks og en klog mand fra Østfyns Museer besøgte H.C. Andersens Børnehospital i Odense.

Formidlere fra Østfyns Museer troppede i september måned op på udvalgte dage på Odense Universitetshospital for at give indlagte børn en god og lærerig oplevelser, mens de er indlagt på hospitalet.

Mandag d. 23. september var temaet hekserier fra 1600-tallet, og fra Borgmestergården var der medbragt en række genstande, med hvilke børnene kunne lege sig til mere viden om fortiden.

Blandt andet kunne de prøve at skrive med trylleremser med fjerpen eller lave små trylleamuletter indeholdende urter med særlige egenskaber.

"Børnene skal jo vide, at de skal være glade for vores sundhedsvæsen i dag. I 1600-tallet var man overladt til kirken eller heksenes viden om lægende urter, hvis man pådrog sig en sygdom. Det var kun de færreste, der nogensinde mødte en uddannet læge i deres liv", siger Eva Becher fra Østfyns Museers afdeling for kulturhistorie.

Intet går til spilde
22. marts 2019
Nyborg Slot

Kuglepenne og vinpropper med historie og sjæl

Det skjulte velfærdspotentiale
21. marts 2019
Nyborg Slot

Nyerhvervelse til Sybergsamlingen
19. marts 2019

Museets nyerhvervede værk er den største version af et flere gange gentaget skibsmotiv

Bronzealderfund ved Ullerslev
15. marts 2019
Landskab & Arkæologi

Spektakulære detektorfund af genstande fra bronzealderen tegner konturerne af et helligt landskab ved Ullerslev.

Søsætning af Ladbydragen 2019
Torsdag den 16. maj kl. 16-19

Vær med, når Ladbydragen søsættes til en ny sæson.

Anne Marie Egemose viser rundt
Udvalgte lør- og søndage kl. 14

Kom med kunstneren rundt i "Tråde til naturen".

Farvergården har åbent
åbent 1. marts - 20. oktober 2019
Farvergården

Kultur for hele familien

Tråde til naturen
9. marts 2019 - 2. juni 2019

Inge Bjørn, Anne Marie Egemose, Annette Holdensen og Randi N. Lium viser tekstilkunst.