Hekserier på OUH

26. september 2013 | Skoletjenesten ved Østfyns Museer

Sofia i kørestol lærte nyt om gammelt da hun mødte en heks og en klog mand fra Østfyns Museer

Børn på hospitalet lærte nyt om gammelt, da en heks og en klog mand fra Østfyns Museer besøgte H.C. Andersens Børnehospital i Odense.

Formidlere fra Østfyns Museer troppede i september måned op på udvalgte dage på Odense Universitetshospital for at give indlagte børn en god og lærerig oplevelser, mens de er indlagt på hospitalet.

Mandag d. 23. september var temaet hekserier fra 1600-tallet, og fra Borgmestergården var der medbragt en række genstande, med hvilke børnene kunne lege sig til mere viden om fortiden.

Blandt andet kunne de prøve at skrive med trylleremser med fjerpen eller lave små trylleamuletter indeholdende urter med særlige egenskaber.

"Børnene skal jo vide, at de skal være glade for vores sundhedsvæsen i dag. I 1600-tallet var man overladt til kirken eller heksenes viden om lægende urter, hvis man pådrog sig en sygdom. Det var kun de færreste, der nogensinde mødte en uddannet læge i deres liv", siger Eva Becher fra Østfyns Museers afdeling for kulturhistorie.

Borgmestergården slår rekord
20. januar 2020

Byen og turisterne har nu for alvor taget Borgmestergården til sig.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.