Festlig åbning af den gamle smedje

28. februar 2014 | Borgmestergården

Knap 70 mennesker var fredag formiddag dukket op for at fejre genåbningen af den gamle smedje i Borgmestergården. Heldigvis var det tørvejr, og de mange mennesker kunne samles ude i den hyggelige købmands gård. Ulrik Nielsen, der sad i den fond der bevilligede pengene til projektet og som desuden ejer F.N.E Outdoor, holdt en tale, hvori han bl.a. gav en populær gave på 4 (meget store) hestesko til smedjen.

Herefter tog museumsinspektør Eva Becher ordet. Hun kunne fortælle, at genåbningen af den gamle smedje er en en del af visionen om at levendegøre historien på Borgmestergården med arbejdede værksteder. Der vil komme flere værksteder de kommende år, og det hele hører jo under projektet Danmarks Riges Hjerte. Slutteligt takkede hun projektleder på smedjeprojektet Anja Nielsen og museets tekniske personale, og sagde så værsgod til røde pølser og pølsebrød lavet på essen i den nu så fintistandsatte smedje.

Rådhus med dybe rødder
16. januar 2020

Arkæologer fra Østfyns Museer kan nu bekræfte, at Nyborg Rådhus den dag i dag bæres af fundament fra 1500-tallet.

Røde mønstre på slottets gulve
15. januar 2020

Det bliver røde mønstre i tegl, der kommer til at pryde gulvene i fire af Nyborg Slots sale.

Kerteminde-udstilling rejser nordpå
15. januar 2020

Udstillingen NATURE Home & Workplace, der blev skabt til Johannes Larsen Museet i efteråret 2018, bliver nu vist på kunstmuseet i Nuuk.

Donation til Nyborg Slots Dragtlaug
14. januar 2020

Nyborg Slots Dragtlaug har modtaget en flot donation fra Albani Fonden og ser frem til sommerens Danehof, hvor en lang række flotte, nye dragter skal præsenteres.

Naturkoncert
torsdag d. 23. januar 2020 kl. 19

Koncert med udgangspunkt i St. St. Blichers Trækfuglene. Klezmer, oplæsning og jazz standards.

Nyborg Ridderskole
Otte onsdage kl. 17-20 i foråret 2020
Skiftende steder i Nyborg

Nu kan du "gå til ridder" i Nyborg!

Vintergåtur
Søndag den 26. januar 2020 kl. 13-15
Mødested: P-pladsen på Vesterhavnen/Heimdals Plads

Nyborg Museumsforening inviterer medlemmer på historisk vandring i Nyborg.

Dyrehave Mølle - historien og kulturarven
Onsdag den 29. januar kl. 17-18
Tinghuset, Stendamsgade 9 i Nyborg

Fyraftensforedrag med Mette Ladegaard Thøgersen.