Festlig åbning af den gamle smedje

28. februar 2014 | Borgmestergården

Knap 70 mennesker var fredag formiddag dukket op for at fejre genåbningen af den gamle smedje i Borgmestergården. Heldigvis var det tørvejr, og de mange mennesker kunne samles ude i den hyggelige købmands gård. Ulrik Nielsen, der sad i den fond der bevilligede pengene til projektet og som desuden ejer F.N.E Outdoor, holdt en tale, hvori han bl.a. gav en populær gave på 4 (meget store) hestesko til smedjen.

Herefter tog museumsinspektør Eva Becher ordet. Hun kunne fortælle, at genåbningen af den gamle smedje er en en del af visionen om at levendegøre historien på Borgmestergården med arbejdede værksteder. Der vil komme flere værksteder de kommende år, og det hele hører jo under projektet Danmarks Riges Hjerte. Slutteligt takkede hun projektleder på smedjeprojektet Anja Nielsen og museets tekniske personale, og sagde så værsgod til røde pølser og pølsebrød lavet på essen i den nu så fintistandsatte smedje.

Kulturarvsmasterplan præsenteres på Kulturnatten
24. maj 2019

Ny kulturarvsmasterplanen udpeger konkrete indsatsområder og målsætninger, som kan evalueres og vurderes i forhold til dels de centrale kulturarvsværdier og i forhold til byens liv og rum.

Vil du ro Valdemar Sejr til Danehof?
20. maj 2019

Når Valdemar Sejr ankommer til Danehof i Nyborg d. 6. juli, er der plads til flere roere i hans langskibe.

Søren Kierkegaard i relevante rammer
Kommunikation og Samlinger

Gipsskulpturen af den verdenskendte filosof Søren Kierkegaard har fået nyt hjem på Søren Kierkegaard Forskningscentret i København.

Hilsen fra forrige århundredes håndværkere
20. maj 2019

I september 1921 blev en hilsen fra 10 nyborgensiske håndværkere gemt på Nyborg Slot. Nu efterlyser museet håndværkernes efterkommere.

Smagsprøver fra køkkenhaven
Onsdag d. 29/5, 26/6, 31/7, 28/8 & 25/9

Vores frivillige havegruppe serverer smagsprøver.

Mød dragtdamerne
Torsdage kl. 10-13

Vil du se, hvordan man syr vikingedragter?

Rundvisninger på Borgmestergården
Tirsdage kl. 14 i juni-august
Mødested: Butikken på Borgmestergården

Få en rundvisning i den smukke, gamle købmandsgård.

Rundvisninger 2019
Maj-sep: søndage kl. 11. Juni-aug: onsdage + søndage kl. 11

Kom med på en guidet rundtur på Vikingemuseet Ladby.