Festlig åbning af den gamle smedje

28. februar 2014 | Borgmestergården

Knap 70 mennesker var fredag formiddag dukket op for at fejre genåbningen af den gamle smedje i Borgmestergården. Heldigvis var det tørvejr, og de mange mennesker kunne samles ude i den hyggelige købmands gård. Ulrik Nielsen, der sad i den fond der bevilligede pengene til projektet og som desuden ejer F.N.E Outdoor, holdt en tale, hvori han bl.a. gav en populær gave på 4 (meget store) hestesko til smedjen.

Herefter tog museumsinspektør Eva Becher ordet. Hun kunne fortælle, at genåbningen af den gamle smedje er en en del af visionen om at levendegøre historien på Borgmestergården med arbejdede værksteder. Der vil komme flere værksteder de kommende år, og det hele hører jo under projektet Danmarks Riges Hjerte. Slutteligt takkede hun projektleder på smedjeprojektet Anja Nielsen og museets tekniske personale, og sagde så værsgod til røde pølser og pølsebrød lavet på essen i den nu så fintistandsatte smedje.

Arkæologisk adventskalender
18. november 2019

Årets arkæologiske adventskalender præsenterer nye fantastiske detektorfund fundet i det forgangne år af dygtige detektorfolk.

Johannes Larsens adventskalender
15. november 2019

Kom med Johannes Larsen indenfor på Møllebakken i dette års adventskalender!

Kakler med våbenskjolde vidner om højstatusmiljø
15. november 2019

Skår af kakler med våbenskjolde understreger, at Christian III anlagde sin turneringsplads i en by med rige og betydelige borgere.

Vandrør i voldgrav
14. november 2019

Møllegraven er blevet udstillingsmontre for vandrør fra Nyborgs fortid.

De tre jyske tenorer
Tirsdag den 26. november kl. 19-21

For medlemmer: En aften i ord og toner om de tre store jyske digtere Johannes V. Jensen, Jeppe Aakjær og Thøger Larsen.

Juleåbent på Borgmestergården
29. november til 22. december kl. 10-16

Borgmestergården er julepyntet!

Udstillingsåbning: Renæssancens jul
29. november kl. 15

Kom til udstillingsåbning og se årets julekugle!

Renæssancens jul
30. november til 22. december 2019

Udstillingsåbning den 29. november kl. 15. Her vil årets julekugle også blive præsenteret!