Festlig åbning af den gamle smedje

28. februar 2014 | Borgmestergården

Knap 70 mennesker var fredag formiddag dukket op for at fejre genåbningen af den gamle smedje i Borgmestergården. Heldigvis var det tørvejr, og de mange mennesker kunne samles ude i den hyggelige købmands gård. Ulrik Nielsen, der sad i den fond der bevilligede pengene til projektet og som desuden ejer F.N.E Outdoor, holdt en tale, hvori han bl.a. gav en populær gave på 4 (meget store) hestesko til smedjen.

Herefter tog museumsinspektør Eva Becher ordet. Hun kunne fortælle, at genåbningen af den gamle smedje er en en del af visionen om at levendegøre historien på Borgmestergården med arbejdede værksteder. Der vil komme flere værksteder de kommende år, og det hele hører jo under projektet Danmarks Riges Hjerte. Slutteligt takkede hun projektleder på smedjeprojektet Anja Nielsen og museets tekniske personale, og sagde så værsgod til røde pølser og pølsebrød lavet på essen i den nu så fintistandsatte smedje.

Lokal virksomhed udvalgt til at omdanne Nyborg Torv
13. september 2019

Slots- og Kulturstyrelsen har nu valgt den entreprenør, der skal udføre arbejdet med Torvet i Nyborg, som er en del af det store slotsprojekt i Nyborg.

Sværdslag og øksehug på Vikingemuseet
12. september 2019

Nyt vikingeevent på Fyn: Vikingemuseet Ladby har inviteret danske vikingekrigere på træningslejr. Til glæde for såvel krigere som publikum.

Rigets første hovedstrøg
6. september 2019

Et vejforløb fundet under Torvet i Nyborg kan måske dateres til 1200-tallet. Dermed kan adgangsvejen til middelalderens danehoffer være fundet.

Og nu er HAN død!
5. september 2019

Mindeord for John Olsen ved Per Arnoldi.

Ladbykongens Krigerweekend
28.-29. september kl. 10-16

Kom og oplev vikingekamp ved Ladbykongens krigerweekend!

Mød Nyborg Slots Dragtlaug
Alle fredage i oktober, marts og april samt den 29/11 kl. 10-12

Kom og mød Nyborg Slots Dragtlaug!

Se fuglekunst med naturvejlederen
Udvalgte lørdage kl. 11: 5/10, 2/11, 23/11 og 25/1

Kom på rundvisning i kunstudstillingen FUGL 2019 med en naturvejleder.

Tur i Ladegårdsskoven
Søndag d. 6. oktober kl. 11-13
Nyborg

Gå på opdagelse i naturen.